Banner

Egri István: El kell gondolkodnunk, hogy szélesítsük ki a hátországunkat

Szerző: Jáborcsik András | 2017-07-09 13:38:00

Terjedelmes interjút közölt a jegkorongblog.hu Egri Istvánnal, a DVTK Jegesmedvék csapatának első emberével. A beszélgetés során szóba került a miskolci jégkorongban az elmúlt években végbement fejlődés, az infrastruktúra fejlesztésére fordított hatalmas összegek, a DVTK-val létrejött együttműködés szükségessége, a szövetség és a klub előtt álló feladatok, valamint a Visegrádi Kupában való szereplés. Az elnök kiemelte, hogy távlatokban gondolkodva át kell gondolniuk a versenyeztetési rendszerüket, mert már most rendelkezésre állnak olyan játékosok, akik egy farmcsapatban képesek lennének sokat és jól játszani és ezáltal erőteljesen fejlődni.


Egri István kitért arra is, hogy a miskolci hokisok, műkorcsolyázók és szinkronkorcsolyázók létszámának gyarapodása miatt immár egyik legnagyobb gondjuk az, hogyan biztosítsák számunkra a megfelelő jégidőt, illetve gondot okoz a magas szinten képzett edzők, sőt az adminisztratív személyzet megtalálása is. Az elnök beszélt arról is, hogy nehéz stabilitást vinni a sportágba, mert nem könnyű több éves szerződést kötni mind az edzőkkel, mind a játékosokkal, sőt még a szponzorokkal is.


A DVTK-val létrejött együttműködést az tette szükségessé, hogy a Miskolci Jegesmedvék, amely egy baráti társaságból lett egyesület, elérte fejlődésének felső korlátját és a továbblépéshez gyökeres változásokra volt szükség. Ezt hozta meg számukra a DVTK-val való együttműködés, amelynek gondolata már a Jégcsarnok építésekor felmerült.


Az egyesület egyik nagy erényéről, vagyis arról, hogy igazi közösséggé formálódtak, Egri István így vélekedett: "Nagyon fontosnak tartjuk ezt, csapatsportot játszunk, ahol egymásra vagyunk utalva. Nem tanulható meg, hogy hogyan kell egy jó közösséget felépíteni, az vagy kialakul, vagy nem. Vagy vannak olyanok, akik ennek a közösségnek a magjai tudnak lenni, vagy nincsenek. Mi szerencsések vagyunk, már régóta van nálunk egy olyan mag játékosokból, szakvezetőkből, akik képesek az érkezőket befogadva ezt a jó közösséget folyamatosan fenntartani. Nem is véletlen, hogy akik egyszer felvették a mezünket, azok nem nagyon vágynak el innen, a hazai játékosok jó része évek óta kitart mellettünk, vagy eleve miskolci nevelés. Ez a környezet segített a mindenkori edzőinknek is, befogadta őket, segítette a munkájukat, és ebben felbecsülhetetlen érdemei vannak a háttérben a klub szakmai munkáját eddig irányító Mayer Péternek is. Éppen ezért is okoz az öröm mellett fejfájást, hogy nyártól ő is az MJSZ stábjába került."

Az előttük álló feladatokkal kapcsolatban az elnök kiemelte, hogy "a legfontosabb feladat, hogy képesek legyünk szintet lépni. Két részre kell bontani a feladatokat. Egyrészt vannak a nemzetközi megméretések, másrészt a hazaiak. A nemzetközi színtéren a Visegrádi Kupa és a Kontinentális Kupa a két feladat. A Kontinentális Kupában negyedik nekifutásra elvárás az, hogy menjünk egy kört. Ebben nincs pardon, ez kötelező feladat. Hogy onnan tudunk-e még egyet lépni a döntőbe, az majd eldől, de a brassói csoportkörből tovább kell jutnunk. A nemzetközi szinten a nehézség az, hogy rövid távon is jónak kell lenni, kell tudni bizonyítani. A MOL Liga hosszú, a szezon eleji botlásokat lesz jó néhány forduló kijavítani, de a Kontinentális Kupában minden hibáért súlyos árat kell fizetni, ahogy mi is tettük azt két éve, amikor képtelenek voltunk megverni a letteket, hiába borult fel a pálya."


Elolvasom a teljes interjút a jegkorongblog.hu-n >>>>


forrás: jegkorongblog.hu

fotó: Mudra lászló

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
8. laca
2017-07-13 21:26:09 Lila öves, Fanatikus tag
Erste liga itt is
7. korxi |Válasz erre: 6. laca
2017-07-13 09:24:24 Piros öves, Veterán
Ezen nagyot néztem én is!
A jkb-n ugyanakkor a következő hír van: "Információink szerint az MJSZ rövidesen nyilvánosságra hozza, hogy mely nemzetközi nagycég lesz a magyar bázisú nemzetközi bajnokság névadó szponzora."

Ha ez valós, akkor a nem a Hell lesz az mert az nem nemzetközi nagycég.
6. laca
2017-07-13 01:17:14 Lila öves, Fanatikus tag
Hirtelen szakított a MOL a szövetséggel , de állítólag meg van az új névadó szponzor is. Remélem nem a hell lesz az, akkor tuti nem fognak diósgyőrben szerepet vállalni
5. vebgy*
2017-07-10 22:38:40 Fekete öves, Veterán
Persze azért kíváncsi lennék...soha többé ne legyen ilyen, de...mi tennének, ha hirtelen megrendülne a pénzügyi helyzet a DVTK-nál...ragaszkodnának a brandhez ??
4. korxi |Válasz erre: 3. Szabó József
2017-07-10 12:28:05 Piros öves, Veterán
De légyszi ne úgy írd már a DVTK-t hogy Dvtk. Mindig borszasztóan bántja a szememet (mivelhogy nem így kell leírni).
2017-07-10 01:50:52 Fekete öves, Veterán
Ő a miskolci hoki motorja.
Nagyon jól szólt, a Dvtk beszállása nélkül a vékony jég a debreceni történést is hozhatta volna.
2. korxi
2017-07-09 23:22:24 Piros öves, Veterán
Eddig Egri minden tényledéséből és megnyilvánulásából az jött le nekem, hogy ő egy tökéletes klubelnök.
2017-07-09 15:43:49 Fekete öves, Veterán
Nagyon tanulságos írás, mert interjúnak nem mondható. Érződik az az előrelátás, tervszerűség, amihez kell egy olyan "motor" is, amit Egri István képvisel. Ezek alapján nagyon bízom a hokisok szép jövőjében!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...