Banner

Völgyi Péter: Extra szezont produkáltunk!

Szerző: amigeleken.hu | 2019-05-17 12:48:00

Nemrég ért véget az első osztályú női kosárlabda bajnokság, amelyben az Aluinvent DVTK csapata négy év után újra ezüstérmet szerzett, és emellett sikeresen szerepelt mind a hazai, mind pedig az európai kupasorozatban. A dvtk.eu Völgyi Péter sportszakmai igazgatót kérte meg, hogy értékelje a piros-fehérek teljesítményét, valamint ejtsen szót a közeljövő terveiről. Az interjúból idézünk:


Januárban beszéltünk utoljára, amikor a Sopron és a Galatasaray ellen készülődött a csapat. Már akkor látszott, hogy ez egy remek idény lehet, a folytatást pedig ismerjük. Maradt-e benned ezek után hiányérzet?

Bár voltak nehézségeink, szerintem extra szezont produkáltunk. Ne felejtsük el, két meghatározó játékosunk is megsérült menet közben. Először litván légiósunk, Eglė Šulčiūtė, majd Katona Szidónia pótlását kellett megoldanunk, de ez csak más jellegű játékosokkal sikerült. Az ő (Aija Putniņa és Szűcs Réka - a szerk.) beépítésük nagyon nehéz feladatot jelentett. ezzel együtt egy nagyon emlékezetes Európa Kupa-szereplést produkáltunk, a roppant erős Galatasaray ellen csak nüanszok döntöttek a törökök javára, hiszen még a végjátékban is volt esélyünk a továbbjutásra ellenük. Azt gondolom, büszkék lehetünk erre a teljesítményre, mint ahogy az alapszakaszbeli második helyre is a Sopron mögött. Ugye őket egyszer sem sikerült legyőzni sem nekünk, sem másik hazai csapatnak. A zöld-sárgák kimagaslottak a magyar mezőnyből és ezt a bajnoki döntőben is bebizonyították ellenünk. Ugyanakkor voltak nagyon szép győzelmeink, például Győrben, ahol rendkívül izgalmas mérkőzést tudtunk megnyerni, vagy Szekszárdon, ahol szintén nagyon kevés csapatnak sikerült ez a bravúr. Az alapszakaszban mutatott stabil, kiegyensúlyozott játék eredményezte azt, hogy befutottunk a második helyre. A rájátszásban aztán szerintem a vártnál kicsit talán könnyebben jutottunk a négy közé a Csata ellen, majd az elődöntőben a Győr ellen játszottunk egy nagyon kemény párharcot. Ellenfelünk a pocsék alapszakaszbeli teljesítmény után teher nélkül játszott, már a Szekszárd elbúcsúztatása is hatalmas bravúr volt a részükről. Hála Istennek helyén volt a szívünk, és a két hazai mérkőzésen, telt ház előtt bebizonyítottuk azt, hogy egyértelműen jobb csapat vagyunk náluk. Szerintem megérdemelten jutottunk tehát a bajnoki döntőbe, aminek a kimenetelét ugyan nem befolyásolta az elődöntőt megelőző kisebb sportpolitikai háttércsata, de azt, ahogy lezajlott, azt véleményem szerint igen. A bajnoki cím megszerzésére reálisan nem volt esélyünk, de ha egy picivel több időnk lett volna felkészülni, talán kisebb meglepetést tudtunk volna okozni, illetve jobban megnehezítettük volna a soproniak dolgát. Összességében a 2018/2019-es azon ritka szezonok egyike, amelyet követően nekem nincs hiányérzetem. Személy szerint nekem edzőként, sportvezetőként ez talán a második vagy harmadik ilyen idényem. Büszkék és elégedettek vagyunk a mutatott produkcióra, amelyet kicsit meg is ünnepeltünk az utolsó sípszót követő napokban.



Az ezüstérem Euroliga-selejtezőt ér, és feltételezem, a bajnokságban sem szeretnétek alább adni a következő idényben. Milyen tényezőket vesztek figyelembe a jövő évi csapat kialakításakor?

Az előbb még az idei sikerekről beszéltem, de tisztában vagyunk vele, hogy a szurkolókat már a következő évi csapat érdekli. Az a célunk, hogy hasonló szezont tudjunk összehozni. Ami az Euroligát illeti, két évvel ezelőtt a Győr edzőjeként hasonló problémával szembesültem, hiszen selejtezőre készültünk, majd az utolsó pillanatban a seletezőbeli ellenfelünk visszalépett, és máris a csoportkörben találtuk magunkat, egy nem Euroligára kialakított csapattal. Ez akkor rá is nyomta a bajnoki szereplésünkre a bélyegét. Ezt szeretnénk most elkerülni a DVTK-val. Való igaz, hogy a magyar csapatok elmúlt év európai kupaszerelésének köszönhetően szó volt róla, hogy egyből a főtáblára kerülünk. Abban a sorozatban egyrészt a világ legjobb játékosaiból álló, sokkal erősebb csapatok ellen kellene hétről hétre pályára lépni, másrészt teljesen más feltételrendszernek kell megfelelni például a mérkőzésszervezés terén. Az anyagi lehetőségeinkhez mérten próbálunk olyan döntéseket hozni, amelyekkel a lehető legjobb csapatot tudjuk kialakítani. További nehézséget okoz ezen a téren, hogy WNBA küzdelmei nem érnek véget addig az időpontig, amikor az Euroliga-selejtezőit le kell bonyolítani. Magyarán ha onnan igazolunk játékost, elképzelhető, hogy nem ér ide a selejtezős párharcig. Úgyhogy nem könnyű feladat ez, próbálunk minden lehetőséget és tényezőt figyelembe venni. Azokkal a játékosokkal, akiket maradásra szerettünk volna bírni, igen előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, ugyanakkor két-három poszton szeretnénk erősíteni azért, hogy meg tudjuk állni a helyünket, akár Euroligában, akár az Európa Kupában. És ne felejtsük el, hogy a magyar bajnokság is rendkívül erős volt, amit az is jelez, hogy az alapszakaszbeli negyedik helyezett Pécs végül a hetedik helyre csúszott le, a Győr pedig a hatodikról feljött a negyedikre.


Tovább a teljes interjúra a dvtk.eu-ra >>>>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

11. Népkert
2019-05-25 14:22:53 Fehér öves, Tag
Azért az komoly előrelépés az elmúlt évekhez képest, hogy májusban ennyi szerződött játékosunk van, illetve sokkal tudatosabbnak tűnik a szakmai munka, ezt mindenképpen dícséretes!
Tori nagy kedvencem, de így, hogy jó eséllyel pont 2 sorsdöntő EL selejtezőn nem lehet itt hoznék egy európai 2-est a helyére és egy európán kívüli 4-est(fordítva is jó, csak kisebb a választék)
10. burritos
2019-05-25 07:02:58 Zöld öves, Fanatikus tag
Pusztai jó kis játékos, örülök neki. Még a soproniak is kineztek Fegyverneky utódjának. Lényegében ő jott Fanni helyére, csak vállaljon többet és bátrabban és akkor rendben lesz!
Tori nagyon jó lenne, ha maradna, még igy is, addig nem lehet valamilyen beugrot találni? Roneeka Hodges még mindig elég jól elkaristolna!
Az a négyes meg nem lehetne egy Zahui szintű spiler, mert akkor lennék nyugodt a palank alatti játékot illetően!
9. Népkert |Válasz erre: 8. lnorbi
2019-05-24 23:11:20 Fehér öves, Tag
Még Katona Szidónia is marad a cikk szerint, de a tavalyi problémán sztem nem változtat.
Lesz egy jó(jobb?) kezdő ötösünk: Dóri, Tori v másik légiós, Skoric, komoly 4-es, Mokango. Ez tök jó, darabra megleszünk, de a cserepadról ki tud a Sopron vagy adja Isten egy EL ellenfél ellen érdemben hozzátenni? Zele, Katona, Kányási, Kiss, Szűcs, Pusztai.
Néztem Petra tavalyi 3 pontos statját, létezik hogy 2-es poszton 2/21-et dobott egy teljes szezon alatt?
Nem bántásnak szánom, Isten hozta, jókat hallottam róla, csak a 21 rádobást is keveslem(19 meccsen), meg a 10%-os pontosságot is.

http://hunbasket.hu/jatekos-merkozes-stat/x1819/whun/B20243/
8. lnorbi
2019-05-24 21:08:30 Kék öves, Fanatikus tag
A jövő évi keretünk (nagyrésze):

PG: Medgyessy Dóra, Szűcs Réka
SG: Pusztai Petra, Kányási Veronika, Frindt Nikolett
SF: Maja Skoric
PF: Zele Dorina, Kiss Angelika
C: Chanel Mokango

Utánpótlás játékosok akik a felnőttel edzenek: Kababik Bianka, Kecskés Karina, Vég-Dudás Anna

Szeretnénk még egy minőségi külföldi 4-est ill. Shatori szerződése lóg még a levegőbe. Cziczás természetesen marad mint vezetőedző.

forrás: https://youtu.be/d3Oqi7x-IxA?t=402

Nagyon örülök Pusztai leigazolásának!
7. Csabi K |Válasz erre: 6. burritos
2019-05-21 19:50:49 Kék öves, Tag
Te egyértelműen tájékozottabb vagy mint én.
Rendben is van amit írsz.
Azt kívánom legyen igazad.
6. burritos |Válasz erre: 5. Csabi K
2019-05-21 19:39:48 Zöld öves, Fanatikus tag
2 légiós helyük maradt, amit nem véletlenül nem töltöttek be. 1.2 milliárdot eltapsoltak idén, üres lett a kassza. Ha hoznak is februárban a helyükre legiost, nem biztos, hogy az a minőség lesz, mint akik távoztak, es be is kell őket építeni.
Varga Alizt meg fel kell építeni, Jannuary lehet wnba klasszis, de keveset játszott európában, egyáltalán nem biztos, hogy ugy adaptalja az európai kosárlabdat, mint Turner.
Jeca se lesz fiatalabb.
Dorit es Torit az az örökmozgó védekezés korlátozta be, amit casas es turner csinált.
Zahuit képtelenség volt kiszorítani a palank alól, dupree mindenhonnan betalált. Ők nem lesznek mind, szoval ez a sopron sztem lényegesen gyengült, én az ő keretuket nem fogadnam most el.
Persze lényeges, hogy mi milyen célokkal vágunk neki az új szezonnak!
5. Csabi K
2019-05-21 17:51:28 Kék öves, Tag
A német azt mondaná langsam bitte, én magyar vagyok azt mondom hogy május 21. -e van.
Nekik már meg van a keretük, a mi csapatunkról még semmit nem tudni.
Igen, az hogy gyengültek az nem kérdés.. nincs Íñiguez, nincs Dupree.. de Turner helyett lesz egy January, lesz egy egészséges Milovanović (aki szerintem bármelyiküknél nagyobb erősítés) és Jovanović valamint egy top magyar tehetséget sikerült szerződtetniük - akit mellesleg én itt nagyon szívesen láttam volna - és nem utolsó sorban ha jól számolom kettő azaz 2 légiós helyük lesz.
Én meg össze teszem majd a két kezem ha egyszer egy hasonló keretünk lesz mint ennek a "vészféket behúzó, így meggyengült" Sopronnak.
4. benji |Válasz erre: 3. burritos
2019-05-21 17:39:04 Lila öves, Őstag
El tudom képzelni azt a forgatókönyvet is, hogy az alapszakaszt lejátsza a Sopron a kihirdetett csapatával, és mindegy, hogy 1., 2. vagy 4. helyen végeznek, a rájátszásra és Magyar Kupára még hoznak 2 külföldit.
Az Euroligában az lehet a minimális cél, hogy legalább az Európa Kupában folytathassák, ha nem sikerül az első négybe jutni, ami könnyen előfordulhat.
3. burritos
2019-05-21 08:22:39 Zöld öves, Fanatikus tag
Turner, Casas, Zahui, Dupree! A soproni távozók, micsoda névsor!
Akik érkeznek, illetve maradtak, sem rosszak, de ez nemhogy nem ELFinal4, de sztem ELFinal8 sem! Alaposan behúzták a vészféket, persze két ilyen szezon után ez érthetőnek tűnik.
De így már korán sem lesznek verhetetlenek!
+ Remélem ez minket nem befolyásol a csapatépítésben! Ne az legyen a reakció, hogy minek erősítsünk, ha a fő rivális így meggyengült!
Csak magunkkal foglalkozzunk!
2. benji
2019-05-20 21:37:00 Lila öves, Őstag
A Sopron bemutatta a jövő évi csapatát:

http://www.wb-sopron.com/news/?id=27168

Hozzájuk igazolt 3 évre a Vasasból Varga Aliz, az egyik legjobb U18-as utánpótlás válogatott játékos.
Bár 2 légiós helyük még volna, a leírtak alapján az elmúlt 2 év költekezései miatt nem biztos, hogy betöltik, úgy tűnik, kicsit változtak a célok. A jövő évi csapat sem rossz, de érezhető a visszalépés, a bemutatott keret szerintem már nem Final4 szintű.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...