Banner

Vésztervként nevezett a DVTK Jegesmedvék az Erste Ligába

Szerző: Jáborcsik András | 2020-08-05 13:09:00

Noha tervei szerint a következő idényben is a szlovák élvonalban szerepel a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata, vésztervként nevezett az Erste Ligára is - mondta az M1 aktuális csatornának Egri István, a miskolci hokiklub elnöke:


„Technikailag eldőlt, hogy a szlovák ligában fogunk szerepelni, de a négyoldalú szerződés aláírására még nem került sor a két szövetség, a liga és a klub között”. A biztonság kedvéért neveztünk az Erste Ligára is.

A sportvezető szerint a csapat magyar magja majdnem teljes, a légiósokról pedig a hónap végén döntenek, amikor megérkezik a kanadai vezetőedző, Dave Alisson. A célkitűzés elmondása szerint nem változott az előző két évhez képest, azaz a rájátszásba jutás.

Sipos Levente, a magyar szövetség főtitkára arról beszélt szintén az M1 aktuális csatornának, hogy „reális akadálya jelenleg nincs” a DVTK szlovákiai szereplésének, de ha bármilyen vis maior körülmény megakadályozza, akkor az elnökség közreműködésével megoldást kell találni, hogy a csapat versenyezhessen.

Az MJSZ tisztségviselője elárulta, az Erste Liga szeptember 11-én indul, korábban mint a környező országok bajnokságai, mivel ha a vírushelyzet kedvezőtlenül alakul, akkor is legyenek már lejátszott meccsek. Hozzátette, Románia jelenleg sárga besorolású ország, így az erdélyi csapatok, vagy a légiósok beutazása problémát jelenthet, de arra készülnek, hogy ez nem lesz így az egész szezon során, viszont az elején emiatt előfordulhat, hogy a magyar csapatok és az erdélyi együttesek is egymással játszanak majd.


További hír a Jegesmedvák háza tájáról, hogy távozik a csapat nehézbombázója, Davis Vandane. A kanadai bekk a dán élvonalban szereplő Esbjerg Energy csapatánál folytatja pályafutását.

Vandane 55 Tipsport Liga mérkőzésen erősítette a DVTK Jegesmedvéket. Ezeken 13 gólt és 21 gólpasszt jegyezhettünk fel a hátvéd neve mellé.

További pályafutásához sok sikert kívánunk!


forrás: m4sport.hu és dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2020-08-06 16:57:21 Fekete öves, Veterán
Reszegh Tamas hosszabitott, hivatalos.
2020-08-05 19:20:34 Piros öves, Őstag
Ez egy nagyon rossz hír, féltem is tőle kicsit előre érezve. Ez sajnos 14-15 kevesebb gólt vetít így előre az alapszakaszból, java része a kékről....
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...