Banner

Vasas - DVTK 1-1

Szerző: objektív | 2018-03-17 15:00:00

Felemásra sikerült a tavaszi szezon pár meccse, két fájó vereséggel és egy örvendetes győzelemmel kellett magbarátkoznunk. Javít az összképen, hogy a Magyar kupa nyolcaddöntőjének első fordulóját is sikerrel vettük a Felcsút ellen, így 50%-os a mérlegünk, és akkor nem is vettem figyelembe a Vác elleni győzelmet.

Zoli, a "Sorminta" című beharangozójában győzelemre számít, és nem csak a sorminta folytatása miatt, hanem azért, mert ez a Vasas most az abszolút verhető kategóriába tartozik. Mondom ezt úgy is, hogy a sajtótájékoztatón Bódog és Óvári is veszélyes ellenfélnek titulálta az angyalföldi gárdát.

Én szurkolóból vagyok, és ahogy azt Tamás is mondta, nekünk szabad álmodozni. Nem sorolnám viszont álom-kategóriába ezt a lehetséges idegenbeli győzelmet. Ha magasabb célokat szeretnénk elérni, akkor meg kell tanulnunk kötelezően legyőzni a gyengébb ellenfelet, vagy azt, amelyik rossz szériában van.

A Vasas az utolső 5 bajnokijából csak a múlt hetit nyerte meg otthon, előtte 4 vereséget szenvedett, tehát nem valami fényes a formatáblázaton, konkrétan az utolsó, 4-11-es gólkülönbséggel. A DVTK mérlege 2-1-2, 7 rúgott és 9 kapott góllal.

Szurkoljuk ki a győzelmat akár a helyszínen, akár a TV előtt, hogy úgy menjünk neki a következő fordulónak a honvéd ellen, hogy akár olyan helyre is kapaszkodhatunk, amire lehet csettinteni egyet!

A dvtk.eu beszámolója a mérkőzésről:

OTP Bank Liga 23. forduló

Vasas FC - Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1200 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Buzás Balázs, Szert Balázs; Erdős József, Takács János).
Vasas: Nagy G. - James, Vaskó, Beneš - Remili, Egerszegi, Vida, Hangya - Berecz, Pavlov, Barczi. Vezetőedző: Michael Oenning.
DVTK: Antal - Nagy T., Lipták, Brković, Shestakov - Vela, Hasani, Kocsis, Óvári - Bacsa, Ugrai. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Bacsa helyett Ioannidis a 46., Nagy T. helyett Tamás az 57., Remili helyett Vogyicska a 75., Vela helyett Szarka a 80., Pavlov helyett Ferenczi I. a 87., Barczi helyett Laczkó a 90+2. percben.
Sárga lap: Nagy T. a 46., Ioannidis az 52., Kocsis az 57., Shestakov az 57. percben.
Gólszerző: Berecz (1-0) a 71., Brković (1-1) a 90+3. percben.

Értékelés

Michael Oenning: - Közhely, de egy mérkőzés addig tart, amíg a játékvezető le nem fújja. Sajnálatos, hogy így alakult, mert megjutalmazhattuk volna magunkat három ponttal azért a játékért, amit ma nyújtottunk. Nagy harcra számítottunk a labdáért, mindkét csapatnak voltak jó időszakai, de úgy érzem, hogy inkább nálunk volt az irányítás. Jó pillnataban szereztünk vezetést, de sajnos nem tudtuk a végéig kihúzni. Nem fogunk összezuhanni, ebből is igyekszünk a legtöbbet kihozni, azokat a momentumokat továbbvisszük, amit érdemes. A szünet után bepótoljuk a ma elveszített pontokat.


Bódog Tamás: - Küzdelmes mérkőzést játszottunk, az utolsó pillanatban sikerült pontot szereznünk. Az mindig szerencsés, ha a 94. percben tudsz egyenlíteni, ebből a szempontból hála Istennek, de úgy gondolom, hogy a mérkőzés képe alapján megérdemelten. Hétközben győztünk Felcsúton, ami nem kifogás, hiszen profi sportolókról van szó, de éppen ezért választottuk ezt a taktikát, ami az első negyedórában ült is: vártuk, hogy az ellenfél hibázzon. Labdát szereztünk, ki kellett volna használni az így kialakított két-három nagy helyzetet. Azt nem állítom, hogy uraltuk a mérkőzést, az első félidőben is volt húsz perc, amikor közünk nem volt hozzá, akkor a Vasas erősebb volt, de a második félidő alapján megérdemeltük a pontot. Sok hibával játszottunk, hogy ennek a pálya minősége volt az oka, vagy az ellenfél vezető gólja után túlzottan siettettük a játékot, és igyekeztünk egyenlíteni, azt meg kell beszélni. Helyzeteket alakítottunk ki, ezen a pályán az akarat nagy lökést adott. Elégedett tudok lenni a hozzáállással, természetesen voltak hibák, több volt ebben a mérkőzésben jóval, mint amit kihoztunk. Szerettünk volna három pontottal hazautazni, egy lett belőle, de ha az utolsó percben egyenlítesz, akkor rendben van. Idegenben egy jó Vasas ellen mindig öröm pontot szerezni.




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

574. divan
2018-03-23 11:06:42 Narancs öves, Tag
Annak egyébként mi az oka, hogy a cikkből kikerült Bódog Tamás értékelése, de Oenningé benne maradt?
573. Bobák Kornél* |Válasz erre: 569. mr-d
2018-03-23 06:51:16 Fekete öves, Veterán
Ezek szerint mégsem olyan jó a memóriám, mint ahogy objektív mondja...:) Abból indultam ki, hogy a karácsonyi szünetre azért nem kieső helyen teleltünk, mert a Gyirmót ellen nyertünk. Döntetlen esetén már akkor utolsó előttiek lettünk volna. Az első két "tavaszi" meccsen viszont éppen a rivális Mezőkövesdtől és MTK-tól kaptunk ki, vagyis (rossz?) emlékezetem szerint már az utolsó előtti helyen voltunk. Aztán Vityával volt még két vesztes meccsünk, és amikor Bódog jött, már 3-4 pont hátrányban voltunk a kieső helyen. Ebből következtettem, hogy Horváth már kieső helyen adta át a csapatot.
572. objektiv |Válasz erre: 565. Bobák Kornél
2018-03-21 11:54:02 Fekete öves, Őstag
Hihetetlen a memóriád, valóban így van, ahogy leírtad. Bekővel voltak ellenérzéseink az első pillanattól kezdve, de ezt nem éreztettük az 5. fordulóig, amikor is siralmas volt a csapat játéka és helyzete is. Ekkor történt az ominózus felkérdezés a sajtón, ami után egy ideig nem is látogathattuk az eseményt. Balázs ekkor vágta a fejünkhöz, hogy nem egy hajóban evezünk, mi nem akarunk jót a klubnak, kárt okozunk. Na onnantól valóban megváltozott a felé irányuló kommunikáció. Utólag írhatom nyugodtan, nem bántam meg. Ne mondja már meg nekünk 5 forduló után, hogy mi károsak vagyunk a klubnak, akik 30 éve koptatják a betonkaréjt.

Ferivel jóban vagyunk, voltunk, és valóban türelmesebbek voltunk hozzá, de ez abból fakadt, hogy láttuk az őszinte tenni akarást, elszántságot, amivel próbálkozott. Nem akartuk őt is kikezdeni, időt akartunk neki adni, hogy végigvigye, amit elkezdett. Amikor láttuk, hogy ezt nem tudja megvalósítani, akkor érkeztek felé is a kényelmetlen kérdések, szimpátiától függetlenül is. Nem sokkal rá pedig menesztették is.
571. tabak |Válasz erre: 565. Bobák Kornél
2018-03-21 10:22:28 Piros öves, Őstag
Persze semmi gond nincs a fiúkkal! Az, hogy én itt mit habzok néha, meg mások is, az egy dolog, azt nem kell továbbvinni a sajtóra, az maradjon itt. Szakmailag sincs nagyon belekötni való Bódogba, igaz tanulja a szakmát, de látott is egyet-mást németben. Csak azt vetettem fel, egy ekkora dolgot, mint Shestakov balbekksége, azért talán fel lehetne vetni, tisztelettel érdeklődve. De, ha Objektív úgy érzi, hogy nem akarja feltenni, nem látja értelmét, akkor nem teszi fel. Itt marad a kérdés. Tamással tényleg csak szimpatizálni lehet az eddigi munkássága, a hozzáállása a szurkolókhoz való viszonya és még sok minden más miatt is. Béke. :)
570. tabak |Válasz erre: 569. mr-d
2018-03-21 10:15:27 Piros öves, Őstag
A Balmazzal sem sziporkázik, beugrik egy-egy eredmény, de egész más a leányzó fekvése. Ott egy kiscsapatról van szó, kontracsapatot könnyebb építeni, az neki már nem megy, hogy domináns csapatot felkészítsen, ezt a "nincsenek felépített támadásaink" közkeletűből tudhatjuk is. Itt is akkor volt eredményes mikor a Vidit kellett lekontrázni.
569. mr-d |Válasz erre: 565. Bobák Kornél
2018-03-21 09:23:46 Fekete öves, Őstag
A tények kedvéért szögezzük le: Horváth kirúgásakor nem álltunk kieső helyen. Az más kérdés, hogy ha marad, mit lett volna a folytatás.
568. toki* |Válasz erre: 551. xDoNx
2018-03-21 09:11:54 Fekete öves, Veterán
Akkor a lipcsei drukkerek baromira nem értenek a focihoz, mert Gula előbb-utóbb olyan komoly csapatba fog védeni, hogy azt megnézhetik.
567. spongyabob |Válasz erre: 563. dudik-attila
2018-03-20 17:26:44 Barna öves, Őstag
Szerintem ez még azon a " játszótéren" sem így van(ződ asztal, intelligencia, anyám tyúkja) ....... ahol aki nem tetszik,elküldik a k...... a.....!:.)))))
566. slózi |Válasz erre: 553. Bobák Kornél
2018-03-20 16:58:17 Barna öves, Őstag
"...akkor Antaltól ki lenne jobb Diósgyőrben, akivel itt meg lennének elégedve a szurkolók?"
Hát most ebben a pillanatban lehet, hogy nem tudunk AZONNAL mondani egyet. De!
Lehetne igazolni jó kapust Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, akiknek úgymond még nincs neve de jók. Vagy.
Meg kellene próbálni elhivni Horváth Tamást, aki most azt hiszem Kövesden van, de nem játszatja Kuttor valami miatt. Emlékezzünk! A Kövesd első NB1-es korszakában válogatott kerettag volt--egyébként Újpest nevelés-- és bravúrt bravúrra halmozott a bajnoki meccseken. Amikor a Kövesd kiesett, "rácsapott" a Vidi, de nem használta. Őbenne én pl. kapuskiválóságot látok. Persze lehet, hogy tévedek.
565. Bobák Kornél* |Válasz erre: 555. objektiv
2018-03-20 15:18:59 Fekete öves, Veterán
Ennek azért némileg ellentmondanék. Az igaz, hogy kezdettől érezhető volt, hogy Bekővel nem szimpatizáltok. Ezzel szemben viszont a Bekőtől rosszabb eredményeket elérő, és gyengébb játékot produkáló Horváth Ferivel már egyáltalán nem voltatok kritikusak. Csak az utolsó alkalommal, amikor a "nincsenek felépített támadásaink" megjegyzésre felkapta a vizet. Valamelyikőtök, vagy Te, vagy Walaki itt a hozzászólások között jegyezte meg, Feri még nem tudja, mibe nyúlt bele. Rögtön utána kikaptunk a rivális, és bajnokság végén kieső MTK-tól, és Feri vehette a kalapját. Vagy sálját. Amikor már simán kieső pozícióban voltunk.
Ezekben a szimpátiának vagy unszimpátiának nem elhanyagolható szerepük volt. De ezt leszámítva a sajtótájékoztatókon szerintem nagyon jól képviseltek minket, a szurkolói közösséget.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...