Banner

Vasárnaptól a buborékban az Aluinvent DVTK

Szerző: Jáborcsik András | 2021-01-14 19:48:00

Az Aluinvent DVTK női kosárlabda csapatának egy hosszabb szünet következik a bajnokságban, a piros-fehérek legközelebb február első hétvégéjén játszanak NB I.-es mérkőzést, azért, mert az együttesre, a játékosokra nemzetközi kötelezettségek várnak a következő időszakban.

A boon.hu az Európa Kupa csoportmeccsekkel kapcsolatos információkat gyűjtötte csokorba. Ebből idézünk:


A Diósgyőr a tervek szerint ezen a héten vasárnap kel útra, hogy Törökország fővárosában, Ankarában lejátszhassa
az Európa-kupa B csoportjának három mérkőzését. A piros-fehérek ellenfelei sorrendben, a jövő héten kedden az izraeli Elitzur Ramla, csütörtökön a svéd A3 Basket Umea, pénteken pedig a házigazda, a török Orman Genclik lesznek. Amikor a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) elkészítette a női Európa-kupa 2020/21-es évadjának programját, tavaly augusztusban, még úgy volt, hogy ennek a sorozatnak a csoportkörét január 6-a és február 24-e között, 6 fordulóban rendezik meg, a csapatok 6-6 meccset játszanak, és a kvartetteken belül minden csapat otthon és idegenben is pályára lép, mindegyik gárda ellen. A pandémia miatt azonban ezt a lebonyolítást megváltoztatta a nemzetközi szövetség, és úgy döntött, hogy a csoportmérkőzéseket egy helyszínen, egy héten belül kell lejátszani, január 3. hetében. A buboréknak nevezett rendezvényeken, a csapatokat igyekeznek ,,hermetikusan” elzárni a külvilágtól, csak a szálláshely és a játékcsarnok között mozoghatnak a résztvevők, és a mérkőzéseken nézők nem lehetnek jelen.


A csoportmeccsek rendezésére pályázatot lehetett benyújtani a FIBA-hoz. Az EK B csoportjában, a házigazdaszerep megszerzésével az Aluinvent-DVTK is kacérkodott, de végül visszavonták a szándéknyilatkozatukat, és így a másik pályázó, a török Orman Genclik kapta a csoportkör lebonyolításának jogát.


A Női Európa Kupa B-csoportjának programja:

1. forduló, január 19. (kedd)

12.00: Aluinvent-DVTK – Elitzur Ramla (izraeli)

15.00: Orman Genclik (török) – A3 Basket Umea (svéd)


2. forduló, január 21. (csütörtök)

12.00: A3 Basket Umea – Aluinvent-DVTK

15.00: Elitzur Ramla – Orman Genclik


3. forduló, január 22. (péntek)

12.00: A3 Basket Umea – Elitzur Ramla

15.00: Orman Genclik – Aluinvent-DVTK


Elolvasom a teljes cikket a boon.hu-n >>>>>>


forrás: boon.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. benji
2021-01-14 20:17:47 Lila öves, Őstag
Földi Attila várakozásai a wbasket.hu-n:

https://wbasket.hu/europa-kupara-keszulve-aluinvent-dvtk/

Úgy tűnik, továbbra is marad a 2 légiós. Az Európa Kupában a svédekkel lehetünk versenyképesek, a csoportból való továbbjutásra a papírforma alapján kicsi az esély.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...