Banner

Váltás a centerposzton

Szerző: objektív | 2017-05-08 19:05:00

Tina Jovanović helyett a 197 centiméter magas lett válogatott, Zenta Melnika lesz a következő idényben az Aluinvent DVTK egyik középjátékosa.

Tina Jovanović a PEAC-ból érkezett Diósgyőrbe 2015-ben, és két éven keresztül játszott piros-fehér mezben. Az itt töltött idő alatt a magyar női bajnokság egyik legjobb játékosává nőtte ki magát, meghívták a szerb válogatottba is.

- Tina Jovanović szeretné magát kipróbálni az Euroligában is, ezért a következő idényben annak ellenére Sopronban játszik, hogy jól érezte magát nálunk, szerette a közönséget - búcsúzott Maikel López sport- és utánpótlás igazgató. - Elmondta, hogy a későbbiekben szívesen visszatér, de most új kihívásokat keres. Köszönjük, hogy Magyar Kupa-győzelemhez segítette a DVTK-t, további pályafutásához sok sikert kívánunk!

- Zenta Melnika a lett válogatott erőssége, aki az Európa Kupában is letette már a névjegyét, hiszen a legutóbbi szezonban meccsenként átlagban 16 pontot és 11 lepattanót szerzett. Csapatával megnyerte az alapszakaszt a svéd bajnokságban, döntőt játszott, teljesítményével pedig kiérdemelte a liga legjobb centerének járó díjat. Azt gondoljuk, hogy teljességgel pótolni tudja Tina Jovanovićot - tette hozzá Maikel López.


Elolvasom a teljes cikket>>>


forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

15. vebgy* |Válasz erre: 14. Karpfen
2017-05-15 19:12:50 Fekete öves, Veterán
Skorics meg jöhetne ide vissza..:) de mondjuk a Melnika mellé két Tina szintű center és ott meg is vagyunk !
14. Karpfen |Válasz erre: 12. korxi
2017-05-09 18:47:47 Barna öves, Veterán
Nem tudom, van-e szerződése Cziczásnak, de Skorics kivételével az egész csapattal hosszabbítottak és mindenki magyar. Ha van pénzük, 4 jó légióssal királyok lehetnek.
13. Kavics
2017-05-09 17:37:58 Zöld öves, Tag
Mindenki nyugodjon meg ! Svitek lesz az edző !!! Komplett csapat építés van !!! Sok jatekos van aki nem szeretne az új edzővel dolgozni, ezért kell új csapat
12. korxi |Válasz erre: 10. Csabi K
2017-05-09 15:06:57 Piros öves, Veterán
Nagy Dóra eldőlt mert közben bejelentették hogy jön, viszont ami Cziczást illeti, gondolom hogy Cegléden ő most a legelső akit mindenképpen meg akarnak tartani.
Mondhatnánk hogy lehet hogy sokat ígérnek neki, de egy edzőnek a rangosabb csapathoz lépés is számít - abban viszont nem vagyok biztos hogy a DVTK-t jelenleg a Ceglédnél magasabb szintű vagy rangosabb csapatnak tartaná.
11. vebgy* |Válasz erre: 7. pusi1981
2017-05-09 13:30:40 Fekete öves, Veterán
Ez érdekes lenne...bár Cziczást én is előbbre sorolom.
10. Csabi K
2017-05-09 11:16:45 Kék öves, Tag
Cziczás Lacinak még úgy tudom nincs szerződése. Én jelenleg nála alkalmasabb szakembert nem tudnék mondani.
A keret összerakása valóban nem egyszerű feladat, főleg ugye ha nem tartjuk meg azt a két-három ezen a szinten minőségi magyar játékost.
Nagyon szűk a hazai játékosok piaca, az előző topic -ban említettetek egy pár nevet, kb. őket érdemes megkeresni.
Lelik Réka szerződtetését kifejezetten kulcs kérdésnek tartom a jövőnk szempontjából, óriási prospect.
Nagy Dóra elvileg elsősorban a garantált játékideje miatt maradt zalában, amit nézhetünk akár úgy is hogy nem vállalta a megmérettetést - én legalábbis így nézem - ami szerintem sokat elárul a személyiségéről.
Attól függetlenül hogy ott van a válogatott keretben, ebben a szezonban nem sok fejlődést láttam a játékában és a számai is ezt bizonyítják.
Egyébként meg úgy vagyok vele hogy ha eddig nem jött, ezután se jöjjön - de most nagyon nem válogathatunk, úgyhogy...
Akiben még sokat látok az Dúl Panka, aki 16 évesen a négy légióssal felálló Vasas alapembere és a korosztályos válogatott húzóembere volt.
Csapattársa a szintén korosztályos válogatott Mérész Bea is érdekes lehet, nagyon jól fejleszthető játékos.
Eszembe jutott még Barnai Judit a BEAC -ból, aki hosszabb távon is egy hasznos csere center lehet.
Nem tudom hogy áll szerződésileg Varga Zsófi Győrben, de amennyiben elhozható én mindenképp igényt tartanék rá, főleg ha 'Sheed távozik.
Nagyon ritka az ilyen szintű swing, gyakorlatilag négy poszton tud védekezni és a liga egyik legjobb dobója.
És kb. ennyi név jut eszembe első körben.
9. toki*
2017-05-09 08:17:20 Fekete öves, Veterán
Én nem értek annyit a kosárlabdához, mint itt többen, hiába játszott másod unokahúgom még a magyar női válogatottban is, de annyit azért igen - pláne a mérkőzésinket figyelembe véve -, hogy szerintem Tina a legjobbunk volt, de az első 3-ban tuti benne volt.
8. benji |Válasz erre: 3. tamas81
2017-05-09 01:50:45 Lila öves, Őstag
Semmi. :)

Nekem nem is szimpatikus. Miután a Vasas elleni idegenbeli meccsen kihagyott egy ziccert, előttem futott visszafelé, s közben egy szép hosszú káromkodás hagyta el a száját. A Pécs ellen az 5. helyért játszott 1. pécsi mérkőzés után pedig kijött a sportcsarnokból, és a parkolóból az "Anya, hagyjál már, b@zmeg" mondatot hallottam tőle.
7. pusi1981
2017-05-09 00:38:33 Lila öves, Tag
Lehet az edzo szemelye is megvan ???

"Távozik posztjáról Sterbenz László vezetőedző, akinek az irányításával az Uniqa Sopron női kosárlabdacsapata csütörtökön megszerezte 11. bajnoki címét. A fináléban a Szekszárdot 3-1-re verő együttes hétfői tájékoztatása szerint a sikertréner még egy évig érvényes szerződését a klub kezdeményezésére megszüntetik."
2017-05-08 20:56:51 Zöld öves, Lelkes újonc
Sajnálom Jovát, a csapatból nekem speciel a kedvencem volt.
Sok sikert kívánok neki!

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...