Banner

Urbán: A túlfizetett játékosaink ténferegtek, a postás és a buszsofőr küzdött

Szerző: objektív | 2017-06-11 09:39:00

Urbán Flórián szerint az egész magyar labdarúgást meg kell reformálni. Ingyen dolgozna Csányi Sándor MLSZ-elnök mellett, és átalakítaná a hazai focit. Az egykori negyvenszeres válogatott labdarúgó szerint amíg a szurkolók nem látják, hogy van egy rendszer, addig nem mennek ki a meccsekre. Szerinte a játékosok bérét normális szintre kellene hozni. Azt is elmondta, mit tenne a szövetségi kapitány helyében.

– Gondolom, nézte a pénteki mérkőzést. Hogyan látta az 1-0-s vereséget Andorrától?
– Nem egyszerű megfogalmazni. Az eredmény és a mutatott játék is önmagáért beszél. De ez összetettebb dolog ennél az egy mérkőzésnél. Én már korábban rámutattam, hogy nem biztos, hogy jó irányban halad a magyar labdarúgás. Különböző médiumokban megjelent, hogy Bernd Storck szövetségi kapitánynak szabad kezet adtak, és mindenbe beleszól a magyar labdarúgás terén. Amikor hurráhangulat volt a tavalyi Eb-szereplés után, én akkor is azt mondtam, hogy szemfényvesztésről van szó. Ez most látszik beigazolódni. Nem szeretnék senkit bántani, főleg a játékosokat nem, hiszen ők annyit tesznek, amennyit kérnek tőlük. Nagyon tisztelem Csányi Sándor MLSZ-elnököt, aki gazdaságilag rendbe tette a szövetséget és a magyar labdarúgást, viszont el kellene gondolkodni, hogy akik mellette vannak tanácsadóként, nem biztos, hogy jó irányba viszik a futballt. Úgyhogy tisztelettel kérném az MLSZ elnökét, hogy akik idáig mellette voltak, azoknak köszönje meg a munkájukat. Én ingyen és bérmentve elmegyek mellé, és egy év alatt megreformálom a magyar labdarúgást, ennél rosszabb úgysem lehet.


Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

– Az Eb-szereplés óta az NB I nem lett színvonalasabb, és a nézőket sem sikerült kicsalni az élvonalbeli meccsekre. Feltételezem, ez is a rossz irányú haladást mutatja.
– Pontosan így van. Itt is a dolgok mögé kellene nézni, hogy ez miért van így. Az MLSZ azt mondta, hogy a magyar labdarúgás milyen szépen fejlődik, hiszen egyre több az igazolt játékos, és egyre több gyerek focizik. Ez óriási szemfényvesztés, félrevezetik az embereket. Ez úgy működik, hogy a klubokat arra kényszerítik, hogy az U7-estől az U19-es korosztályig csapatot indítsanak, mert akkor indulhatnak el a különböző bajnokságokban. Ez viszont lehetetlen, ennyi gyerek nincs Magyarországon, én is szembesültem ezzel a problémával. Saját tapasztalatból tudom, hogy milyen csalások és visszásságok vannak az utánpótlásban. Volt, amikor egy hétvégén egy gyerek két meccset volt kénytelen játszani, az is gyakori, hogy feketén játszatják őket, hogy egyáltalán ki tudjanak állni. Ez csak a mennyiség, és kifelé akarják azt mutatni, hogy milyen jó. Az utánpótlásban is inkább a minőségre kellene törekedni, hogy a végeredmény jó legyen. Ezért mondom, amit fentebb is említettem, hogy Csányi Sándort megvezetik, a dolgok nem jó irányban haladnak. Az egész rendszert meg kellene reformálni és rendbe kellene tenni. Ha ez meglenne, akkor talán a szurkolók is azt látnák, hogy van egy rendszer, amely kiszámítható. Nem tudhatjuk, hogy mikor variálnak megint. Volt, amikor tizenhat csapatos volt az NB I, most tizenkét csapatos. Lejjebb, például az NB III-ban senki nem tudja, hogy ki esett ki, a megyében meg sem azt, hogy ki jutott fel, sem azt, hogy ki esett ki, mert minden évben új szabályokat találnak ki. A szurkoló ezt látja – nincs kiszámíthatóság, nincs rendszer, ezért nem megy ki a mérkőzésre. És nem csak ezért, hanem mert hallja, hogy többmilliós fizetést kapnak a játékosok. Ezért mondjuk nem a játékos a hibás, hanem aki adja neki, a labdarúgó persze hogy elfogadja, nem mondja azt, hogy nem kér hárommilliós fizetést, neki elég a százezer forint. A klubok állami pénzt herdálnak el és költik a játékosokra. Persze, hogy ez irritálja a szurkolót, és ezért nem megy ki a meccsre. Aki ki is menne, a különböző beléptetési szabályok miatt nem megy ki. Reform kell, a játékosok fizetését normálisra szintre állítani, hiszen pontosan azzal szembesültünk Andorra ellen, hogy a túlfizetett játékosaink csak ténferegtek a pályán, viszont a postás, a cukrász, a buszsofőr és a vasutas az életéért küzdött, mert ki akar tűnni, előre akar lépni. Hatalmas hiba, hogy ilyen pénzeket osztogatnak NB I-es játékosoknak, akiknek nem érdekük, hogy kikerüljenek, hiszen a magyar langyos vízben elvannak milliókért, külföldön pedig kevesebbet keresnének, csak ott dolgozni kellene érte.

Elolvasom a teljes cikket>>>

forrás:hirtv.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

26. Krapulax
2017-06-12 15:39:10 Piros öves, Őstag
Tisztelt Szerkesztők!
Szeretném kérni, hogy amennyiben lehetséges, a jövőben ennek az alkoholista bunkónak, aki "szopassátok meg a cigányokat!" taktikai utasítással küldte ki a Diósgyőri VTK ellen a csapatát, ne közöljétek le az heti sértődős dumafranci nyilatkozatait.
Köszönöm!
25. toki*
2017-06-12 08:18:11 Fekete öves, Veterán
Floresz, Floresz! 1 hiteltelen szar vagy, bort iszol és vizet prédikálsz, sajnos rengeteg ilyen ember van!
24. samanhegy |Válasz erre: 20. bohumil-stejskal
2017-06-11 17:57:24 Piros öves, Őstag
Azér' akad itt még MAG, ami a földben lapul, de ha eljön az idő kicsírázik, majd az égig szökken! ;-)
23. kerecsen
2017-06-11 17:28:09 Piros öves, Őstag
Ahhoz hogy eredményes válogatottunk legyen, ilyen kis országoknak mint mi, szerintem kétféle út jöhet számításba. Az egyik a horvát modell. Van egy közepes-gyenge bajnokságuk, de jó utánpótlás nevelésük és a fiatalok amint lehet igyekeznek egy színvonalas bajnokságba igazolni és ott keményen küzdenek a csapatba kerülésért, mert többszörösét keresik mint otthon. A másik amit például a kazahok csinálnak. Ott van pénz bőven és a klubcsapataikba nyomják is rendesen. Igazolnak külföldi sztárokat is, abban bízva, hogy a hazai futballisták is tanulnak tőlük, felnőnek hozzájuk. Nálunk egyértelműen a horvát út járható, a klubcsapataink költségvetése töredéke lesz az európai élcsapatoknak, bármennyit is nyom bele az állam. A legnagyobb gond az, hogy egy tehetséges magyar fiatal azt látja, hogy itthon is meg lehet keresni havi 5-6 millát ezzel a langyos vízzel, nem vágyik mindenáron élcsapatba, ahol nekik minden edzés is maga a küzdelem.
22. tabak |Válasz erre: 19. diodio
2017-06-11 16:41:17 Piros öves, Őstag
Az 1. Pontot felejtsd el, lásd másik topik, talán majd hossz up olyan szintre fejlődik. A másik két pontoddal maxi egyetértek.
21. tabak |Válasz erre: 20. bohumil-stejskal
2017-06-11 16:40:12 Piros öves, Őstag
Igazad van, ez az amit mondtam De Rossi kapcsán, Rómában is van gond, nem csak itt.
20. bohumil-stejskal |Válasz erre: 14. tabak
2017-06-11 16:34:52 Fekete öves, Őstag
Sajnos nincs itt semmilyen mentális probléma! Ilyen a mai fiatalság ilyen a nemzetközi fiatalság erre felé halad Európa és erre próbálnak meg minket is kényszeríteni! Arra hogy a nemzeti értékeket a nemzeti érzést eltöröljék! A mai fiataloknál ez már gyönyörűen látszik mert semmit az égadta világon nem jelent nekik az hogy magyarok az hogy a magyarokat képviselik. Nem hibáztatom őket, mert ami netről ömlik szenny, mocsok attól egy éven belül simán agymosott lesz bárki és ők napi 20 órát a neten lógnak. Dzsudzsi még átérzi valamelyest, de egy Nagy Dominik egy Kleinheisler és a többi tini nem fog napokig álmatlanul fetrengeni este e miatt a blama miatt nekik egy meccs volt a sok közül. Ez a baj és ez csak rosszabb és rosszabb lesz.
19. diodio
2017-06-11 16:24:54 Barna öves, Fanatikus tag
Itthon csak akkor lesz változás válogatott szinten:
1, Ha lesz egy két magyar klub akik folyamatosan részt tudnak venni,legalább a EL.csoport körében

2,Ha utánpótlás téren elkezdenek foglalkozni komoly szakemberek a fiatalokkal.
Ha sikerülne legalább 15-16 éves kortól egy olyan csapatot össze szedni akik nemzetközi szinten
is tudnak teljesíteni.
3,Aztán 5-6 év után össze gyúrni ezt a kettőt,ki válogatni a javát.
18. xDoNx
2017-06-11 15:59:20 Barna öves, Fanatikus tag
Urbán Flóri megint? Te jó ég.... Korábban is mondtam, hogy megkeseredett, irigy ember.
Ahogy eléri a sportot - bármely szakágát - valamilyen földrengésszerű katasztrófa, azonnal előjönnek az okoskodó megmondó emberek. Várhídi és Détári után, most Urbán, holnap ki jön?
Még hogy megreformál, na hiszen. 30 éve mindenki reformokat emleget, 30 éve reform-reform hátán érkezik a fociba és látjuk az eredményét. Az égvilágon nem változik semmi. Illetve mégis. 30 éve csak egy kis létszámú belterjes közeg profitált a magyar fociból, azóta a számuk hatványozódott. :P Feltűntek a magukat "manager"-nek hazudó házaló nyerészkedők, akik szerintem szimplán emberkereskedők és még többet kaszálnak. A játékost el kell adni, termék, ergo játszatni kell. Ha válogatott lesz 1-2-3 alkalommal, akkor az ára máris jobb, piacképesebb. :P
Ezt akarja megreformálni? Urbán? Aki maga is ebből él, csak kicsiben? Ne nevettessen....
Flóri szövetségi kapitánynak, meg kb. annyira alkalmas, mint az, hogy én leszek DVTK vezetőedzője. :P
17. kohasz
2017-06-11 15:25:47 Barna öves, Fanatikus tag
Urbán annyira alkalmas szövetségi kapitánynak mint Csöbör és Bihall a DVTK tanácsadójának!

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...