Banner

Ünnepelt a miskolci-diósgyőri birkózó család

Szerző: Jáborcsik András | 2016-12-23 14:56:00


A több éves, évtizedes hagyományoknak megfelelően birkózó karácsonnyal zárta az évet a Diósgyőri Birkózó Club csütörtökön a DVTK edzőközpontjában. A mindig vidám hangulatú rendezvényen a klub versenyzői, szüleik, támogatók és régi birkózók is jelen voltak, hogy együtt ünnepelhessen a nagy miskolci-diósgyőri birkózó család!


Az országban az egyik legbiztatóbb és legerősebb utánpótlással rendelkezünk – szögezte le Repka Attila. Az olimpiai bajnok klubelnök hozzátette, mindezt bizonyítják az eredményeik is: diák- és serdülő csapatbajnokságon érmeseket, illetve bajnokokat is adtak. A diákolimpiákon, a magyar bajnokságokon rendre 3-4, esetenként 5 diósgyőri birkózó palánta is bekerül a döntőbe. Úgy gondolom, nagyon jó úton haladunk, bár a költözés, a „hontalanságunk” kicsit megzavart minket, de bízunk abban, hogy az új létesítményben még több gyerekkel tudunk majd foglalkozni.

Merthogy idén ősszel a diósgyőri birkózóknak ki kellett költözniük a korábbi edzőtermükből a stadion-rekonstrukció miatt, és most ideiglenesen egy iskola tornatermében edzenek, de már egyre több információ lát napvilágot a tervezett új birkózó edzőterem építéséről. Mint Szinay Attila, a Diósgyőri Birkózó Club felügyelőbizottságának elnöke elmondta, a tervek szerint egy 600 négyzetméteres csarnokkal gazdagodik majd Miskolc, illetve az itteni sportélet. Ennek az alapterületnek mintegy felét, tehát jó 300 négyzetmétert maga a küzdőterem tenne ki – itt pedig végre a versenyeken is használt méretű szőnyegeket tudnának lerakni!


A Miskolci Városi Sportiskolában is rengeteg tennivaló volt az évben, kemény munkát végeztek az intézményben. Deák Bárdos Mihály, az MVSI szakmai vezetője is sikeresnek értékelte a 2016-os évet, hiszen első helyen végeztek az országos pontversenyben az 500 fő fölötti kategóriában.

– Ha pedig csak a birkózókat nézzük, akkor a 2016-os évben összesen 36 országos bajnokság és diákolimpia 1-3. helyezést sikerült elérnünk. Bízunk benne, hogy még ezeknél is jobb eredményekkel zárul a következő év, azért dolgozunk, hogy minél sikeresebbek legyünk, ne csak a birkózó szakosztályban, hanem a sportiskola egészében – fűzte hozzá a szakmai vezető.


Elolvasom a teljes cikket a minap.hu-n >>>>>


forrás: minap.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...