Banner

Tóth Franka: A motivációt bármikor meg lehet találni

Szerző: amigeleken.hu | 2020-06-05 10:15:00

A többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes kosárlabdázó, a 19 éves Tóth Franka az ELTE BEAC Újbuda csapatából az Aluinvent DVTK-ba igazolt május közepén. Az erőcsatár habár új környezetbe kerül, mégsem kell idegenként éreznie magát, hiszen a klub sportszakmai igazgatója, Völgyi Péter egyben az U18-as válogatott mestere is (többször irányította már a fiatalt a nemzeti együttesben), míg az alakulat újonnan érkező vezetőedzője, Földi Attila a Vasas Akadémiában foglalkozott Frankával.


Az Aluinvent DVTK játékosa az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozott.


„Péter felvázolta a csapat céljait: legfőképpen fiatal magyarokra építve szeretne összekovácsolni egy olyan csapatot, amely néhány éven belül meghatározóvá válhat a kontinensen, és akár az Euroligába is bejuthat. Persze ki más érthetne ehhez jobban, mint Attila, aki Pasaréten bizonyította már rátermettségét: úgy vezette három évig sikeresen az alakulatot, hogy az javarészt utánpótláskorúakból állt. A legfontosabb az lesz tehát az első közös évadban, hogy mindenki összeszokjon, és megtanuljon bízni a másikban, ezzel együtt jól működjünk együtt. Ami engem illett: rengeteget szeretnék fejlődni, színesíteni a játékomat, amelynek az összes elemét tökéletesíteném.”



Franka Miskolcra költözése ugyanakkor még várat magára:

„Amolyan átutazó üzemmódban vagyok most: egy-egy napokra megyek le edzeni. Az már biztos, hogy albérletben leszek, de egyelőre még nem tudom, hogy egyedül vagy valamelyik csapattársammal. Augusztus elejéig berendezkednék, s megismerkednék kicsit a környezettel is.”


Elolvasom a teljes interjút az utanpotlassport.hu-n >>>>>


forrás: utanpotlassport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
8. Zsolt70
2020-06-06 19:44:06 Kék öves, Tag
A cikket olvasva rögtön feltűnt a "megyek le" kifejezés. Örülök, hogy nem én vagyok egyedül háklis erre. A kislánnyal meg kell tanítatni, hogy Bp-ről ide csak feljönni tud...
7. korxi |Válasz erre: 6. grosser
2020-06-05 17:36:36 Piros öves, Veterán
Mindenféle értelemben úgy helyes a mondat, hogy lemegyek Pestre és felmegyek Miskolcra :)
6. grosser |Válasz erre: 4. korxi
2020-06-05 17:23:25 Piros öves, Veterán
Ez egy ilyen elszólás lehet szerintem. Nem hiszem, hogy már most "lejön" Miskolcra edzeni.
Egyébként szokták volt mondani sokan itt Miskolcon, hogy "felmegyek Pestre", pedig rossz, mert ha megnézzük földrajzilag a térképet, akkor Miskolc magasabban terül el, mint a nagyfalu, úgyhogy az lenne a helyes, hogy lemegyünk Pestre, illetve felmegyünk Miskolcra. :)
5. korxi
2020-06-05 16:20:13 Piros öves, Veterán
Hát Dubeit én sem kívánom vissza legkevésbé sem. Kapott valami városi kitüntetést mint fiatal sportoló, és két hétre rá eligazolt Sopronba, szurkolni a cserepadról a nagyoknak.
4. korxi
2020-06-05 16:14:16 Piros öves, Veterán
Tóth Franka, te a pincében edzel? Vagy hová mész le edzeni?
3. grosser
2020-06-05 15:53:53 Piros öves, Veterán
Dubei Debit - bármennyire is kedveltem anno, nekem ide vissza ne jöjjön. Ő hagyta cserben annak idején a klubot, valami családi sértődöttség okán.
Ha meg most fiatal up. csapatunk lesz, hát akkor az lesz, szépen kezdjünk el építkezni újra, lehet, hogy a következő szezon rá fog menni az eredményességre, de vallom, hogy ebben van a jövő, mármint a fiatalításban.
Egyébként annyira nem kell megijedni, nem leszünk Vasas szint nyugi, továbbra is bízom, hogy 5-6, esetleg 5-ik hely, kis szerencsével talán a négybe is bekerülhetünk, de majd egy év múlva okosabbak leszünk.
2. Csubakka |Válasz erre: 1. vebgy
2020-06-05 13:08:14 Lila öves, Tag
Dubei kettesnek lassú, hármasnak fizikailag gyenge, védekezni meg nem igazán tud/szeret. Nem véletlen, hogy Sopronba se kellett, pedig ott nincsenek anyagi gondok.
1. vebgy*
2020-06-05 12:10:19 Fekete öves, Veterán
Utánpótlás csapatunk indul legközelebb az nb 1-ben -- úgy tűnik... De még egy Dubei-t sem tudunk megszerezni, ő lenne az "öreg"...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...