Több pénzből akarnak többet elérni a Jegesmedvék

Szerző: Jáborcsik András | 2019-08-02 16:56:00

A miskolci Extraliga-klub megerősített költségvetéssel és játékosállománnyal vág neki a szezonnak, farmcsapat-együttműködés nem lesz - számol be a jegkorongblog.hu a tegnapi szezonnyitó sajtótájékoztatóról.


Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a DVTK Jegesmedvék második Tipsport Liga-szezonjára készülő csapata. Egri István, a klub első embere először arról beszélt, hogy tovább szeretnék folytatni azt az építkezést, amely mindig is jellemezte a csapatot. Az előző bajnoki évad miatt nincs mit szégyenkezni, a megszerezhető pontok valamivel több mint felét begyűjtötték, helytálltak az igen kemény versengésben. De ennél is jóval sikeresebb szezonban bíznak, ennek érdekében személyi és infrastrukturális területen is komoly fejlesztéseket hajtottak végre.A csapathoz leigazolták Marcel Rodman vezetőedzőt, aki játékosként A csoportos világbajnokságokon, olimpián képviselte Szlovéniát, edzőként pedig azt az ambiciózus, fiatalos stílust viszi, amelyre a klub vezetése szerint a csapatnak szüksége van. A keret magyar magja együtt maradt, csak olyan játékosoktól köszöntek el, akik a szakmai stáb szerint ezt a szintet hosszú távon nem tudták volna tartani. Fiatal játékosok érkeztek az Erste Ligából, illetve a saját utánpótlásukból, akik most lehetőséget kapnak a bizonyításra. A légiósokat egy kivételével lecserélték, és ezúttal olyan, magasabb szintet képviselő játékosokat igazoltak, akik komoly ligákban edződtek. Arra a kérdésre, hogy mennyivel kellett a költségvetést emelni, hogy ilyen színvonalú külföldi hokisokat tudjanak szerződtetni, Egri István röviden válaszolt: sokkal. Ehhez hozzátette, hogy először azt vázolták fel, milyen csapatot szeretnének kialakítani, majd azután láttak neki az anyagi háttér előteremtéséhez. Ez sikerült, így a klub csak olyan szerződéseket kötött, amelyet a szezonban teljesíteni is tud.

A csapatok és a szurkolók jobb kiszolgálása érdekében nyáron mintegy 200 millió forintos fejlesztést hajtottak végre a jégcsarnokban. Új metodikai központot alakítottak ki, felújították az öltözőket, komplett világításcserét hajtottak végre, a ledlámpák mellé látványelemeket is felszereltek.


A portál érdeklődésére Egri István elmondta: az idén nem terveznek farmcsapat-együttműködést egyetlen klubbal sem. A tavalyi kísérlet a Hokiklub Budapesttel nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért hosszabb távon saját farmcsapat indítását tervezik. Ehhez azonban egyrészt idő kell, másrészt mivel a programot regionális szinten képzelik el, a szóba jöhető partnereknek is minden téren meg kell erősödniük. Az idén a Magyar Jégkorong Szövetség erősebb bajnokságot szervez az U21-es, U20-as csapatoknak, így a miskolci fiataloknak is jobb lehetőségük lesz a fejlődésre, hiszen várhatóan 40-50 tétmérkőzés vár rájuk. Aki közülük alkalmas lesz rá, azt akár a felnőttek között is kipróbálhatják.


Marcel Rodman vezetőedző és Magosi Bálint röviden beszélt a csütörtökön megtartott első teljes edzésről. Valamennyi játékos elvégezte a nyári munkáját, egészségesen kezdték a felkészülést, már nagyon várják a szezon kezdetét.


Elolvasom a teljes cikket a jegkorongblog.hu-n >>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu
Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...