Banner

Több pénzből akarnak többet elérni a Jegesmedvék

Szerző: Jáborcsik András | 2019-08-02 16:56:00

A miskolci Extraliga-klub megerősített költségvetéssel és játékosállománnyal vág neki a szezonnak, farmcsapat-együttműködés nem lesz - számol be a jegkorongblog.hu a tegnapi szezonnyitó sajtótájékoztatóról.


Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a DVTK Jegesmedvék második Tipsport Liga-szezonjára készülő csapata. Egri István, a klub első embere először arról beszélt, hogy tovább szeretnék folytatni azt az építkezést, amely mindig is jellemezte a csapatot. Az előző bajnoki évad miatt nincs mit szégyenkezni, a megszerezhető pontok valamivel több mint felét begyűjtötték, helytálltak az igen kemény versengésben. De ennél is jóval sikeresebb szezonban bíznak, ennek érdekében személyi és infrastrukturális területen is komoly fejlesztéseket hajtottak végre.



A csapathoz leigazolták Marcel Rodman vezetőedzőt, aki játékosként A csoportos világbajnokságokon, olimpián képviselte Szlovéniát, edzőként pedig azt az ambiciózus, fiatalos stílust viszi, amelyre a klub vezetése szerint a csapatnak szüksége van. A keret magyar magja együtt maradt, csak olyan játékosoktól köszöntek el, akik a szakmai stáb szerint ezt a szintet hosszú távon nem tudták volna tartani. Fiatal játékosok érkeztek az Erste Ligából, illetve a saját utánpótlásukból, akik most lehetőséget kapnak a bizonyításra. A légiósokat egy kivételével lecserélték, és ezúttal olyan, magasabb szintet képviselő játékosokat igazoltak, akik komoly ligákban edződtek. Arra a kérdésre, hogy mennyivel kellett a költségvetést emelni, hogy ilyen színvonalú külföldi hokisokat tudjanak szerződtetni, Egri István röviden válaszolt: sokkal. Ehhez hozzátette, hogy először azt vázolták fel, milyen csapatot szeretnének kialakítani, majd azután láttak neki az anyagi háttér előteremtéséhez. Ez sikerült, így a klub csak olyan szerződéseket kötött, amelyet a szezonban teljesíteni is tud.

A csapatok és a szurkolók jobb kiszolgálása érdekében nyáron mintegy 200 millió forintos fejlesztést hajtottak végre a jégcsarnokban. Új metodikai központot alakítottak ki, felújították az öltözőket, komplett világításcserét hajtottak végre, a ledlámpák mellé látványelemeket is felszereltek.


A portál érdeklődésére Egri István elmondta: az idén nem terveznek farmcsapat-együttműködést egyetlen klubbal sem. A tavalyi kísérlet a Hokiklub Budapesttel nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért hosszabb távon saját farmcsapat indítását tervezik. Ehhez azonban egyrészt idő kell, másrészt mivel a programot regionális szinten képzelik el, a szóba jöhető partnereknek is minden téren meg kell erősödniük. Az idén a Magyar Jégkorong Szövetség erősebb bajnokságot szervez az U21-es, U20-as csapatoknak, így a miskolci fiataloknak is jobb lehetőségük lesz a fejlődésre, hiszen várhatóan 40-50 tétmérkőzés vár rájuk. Aki közülük alkalmas lesz rá, azt akár a felnőttek között is kipróbálhatják.


Marcel Rodman vezetőedző és Magosi Bálint röviden beszélt a csütörtökön megtartott első teljes edzésről. Valamennyi játékos elvégezte a nyári munkáját, egészségesen kezdték a felkészülést, már nagyon várják a szezon kezdetét.


Elolvasom a teljes cikket a jegkorongblog.hu-n >>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...