Banner

Tisztázzuk, sosem lázadtam és sohasem voltam őstehetség

Szerző: dfcwolf | 2018-12-18 19:28:00

Szerdai szerződésbontása óta először adott hosszabb interjút a Diósgyőr korábbi válogatott védője. Lipták Zoltán a csakfoci.hu-nak adott interjújában elmondta a száműzetésének körülményeit, majd annak következményeit. Állást foglalt az őt ért sérelmek miatt, miután egyesek őt és két korábbi csapattársát okolták Bódog Tamás menesztése miatt. Kitért a lehetséges folytatásra, és tisztázta, mi volt a jele az óvodában, amiért sok negatív kritika érte. Interjú.

A Diósgyőr évről évre a tűzzel játszik, és idén is izgulni kell a bentmaradás miatt. Félted őket?

Negyedik éve, hogy kiesés ellen küzd a csapat, nehéz időszakot hagytam magam mögött. Sajnos, a kőkemény valóság az, hogy a klubnak nincs sikerélménye. Idén is nehéz lesz, hiszen 3-4 csapat maradt, amely a kiesés ellen fog küzdeni, ezért is szurkolok a csapatnak most hétvégén. Ha most nem sikerül jó eredményt elérni, akkor az egész tavasz a bennmaradás kiharcolásáról fog szólni, és ez felemésztheti a csapatot. Csak azt tudom mondani, amit a három és fél évem alatt mindig: egy ilyen szurkolótábor megérdemel egy olyan csapatot, amely stabilan ott van az NB I-ben.

Bódog Tamás menesztése előtt a sajtóhírek szerint a Te véleményed is kikérték a vezetők. Lehet tudni, mit mondtál nekik?

Erről a megállapodásunk értelmében nem beszélhetek nyíltan.

De a mai napig nagyon bántó, hogy az egész történet úgy volt tálalva, hogy Busai Attila, Ugrai Roland és én fúrtuk meg Bódog Tamást. Egyszerre és mindenkorra tisztázzuk: valaki kitalálta az egészet, és elterjesztette, ami mindhármunkra rossz fényt vet.

Tamást még a Videotonból ismerem, amikor pályaedző volt. Soha semmilyen dologban nem mondtam rá olyat, ami ártana neki, mindig mellette voltam. Nagyon rosszul érintett abban az időben, amikor megvádoltak ezzel.

Mekkora szavad volt a távozásában?

Nem mi döntjük el, hogy lesz-e edzőcsere vagy sem. Igaz, olykor kikérik a véleményünket, de a játékosok szavaira nem adnak ennyire, a végső szót mindig a sportigazgató és a tulajdonos mondja ki.

Valójában miért vesztette el a végére Bódog a csapat bizalmát?

Amikor Tamás másfél évvel ezelőtt nyáron átvette az irányítást, egy fantasztikusan új filozófiát hozott a csapat életébe, lendületesek voltunk, és mindenki beállt mögé százszázalékosan. Követtük az utasításait, elképzeléseit, egy olyan ösvényre léptünk rá, amelyet mi is jónak találtunk. Parádésan is kezdtünk és jó félévet tudhattunk magunk mögött, habár a teljesítményünk ingadozó volt – négyszer kikaptunk – majd nyertünk, de a csapat játéka mégis elnyerte a szurkolók tetszését. Ment a letámadás, előre is volt játékunk, és mi magunk is élveztük az egészet.

AZTÁN JÖTT A TÉLI ALAPOZÁS, AMIKOR MÁR MI IS ÉREZTÜK A LEVEGŐBEN, HOGY VALAMI MEGTÖRT. RENGETEG BESZÉLGETÉSÜNK VOLT TAMÁSSAL MIND EGYÉNILEG ÉS CSAPATSZINTEN, ÉS EZEK ALAPJÁN MONDHATOM, HOGY Ő MAGA IS ÉREZTE, HOGY VALAMI NINCS RENDJÉN.

A keret sem úgy alakult abban az időben, meghatározó játékosok mentek el, és olyanok érkeztek, akik nem igazán tudták betölteni azt a szerepet, amit később rájuk bíztak.

ELOLVASOM AZ EGÉSZET>>>

forrás:csakfoci.hu
fotó:dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

16. vebgy*
2018-12-19 16:15:48 Fekete öves, Veterán
kösz, viszlát !
2018-12-19 12:43:46 Fekete öves, Veterán
Azért neki nem csak a pénz miatt kellett mennie. Neki nem csak Bódoggal volt baja. Mindegy is.
14. gubós |Válasz erre: 13. korxi
2018-12-19 11:07:29 Lila öves, Tag
Ebben teljesen igazad van , ha nem tartja annak ne mondja, de ,hogy a felsorolásba belevesz olyanokat ,mint Bekő meg a csontzenész na így már nekem elég direkt .( írhattam volna Szentest is, hiába tudja, de elmondani nem,a vizsga 1-es lesz még Lázárnak is).
13. korxi
2018-12-19 10:21:13 Piros öves, Veterán
Egyébként ha nem tartja jó edzőnek Bódogot, miért kéne azt mondania hogy annak tartja?
12. dvtk-3534* |Válasz erre: 11. sadab1
2018-12-19 08:42:45 Fekete öves, Veterán
Jó lenne.

Viszont szerintem ezt a pénzt a traktorbizniszébe fogja tolni amibe a napokban vágott bele.

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/leisztinger-tamas-hantech-milliardos-gepgyartas.675392.html.675392.html
11. sadab1*
2018-12-19 08:12:00 Fekete öves, Veterán
Na most akkor tulaj úr!!! Tessék ebből a felszabaduló havi 5 misiből 2-3 jó játékost venni!!!!!!!!!!
10. toki*
2018-12-19 07:57:31 Fekete öves, Veterán
Lipi korábban már írtam, és ehhez tartom magam, neked 20-on 1 néhány évesen kellett volna hozzánk igazolnod - még mondjuk akkor amikor fiatalon vkp-be futott neked a szekér Szolnokon - és nem levezetni 30 felett.
9. toki* |Válasz erre: 7. piros79
2018-12-19 07:55:44 Fekete öves, Veterán
Mikor Mevu-t??? Ő nyilatkozott, hogy szerette volna ha marad, de az inkább ment Pinyő után az Akadémiára. Nono-val jogos volt, bármennyire is "labdazsonglőrke" a gyerek.
8. KáGábor* |Válasz erre: 7. piros79
2018-12-19 06:56:01 Fekete öves, Veterán
Annyi kiegészítés, hogy Mevongout nem küldte el.
Kacifántos egy ügy ez, kíváncsi vagyok, megtudjuk-e valaha az igazságot.
7. piros79
2018-12-18 23:06:34 Lila öves, Fanatikus tag
Az utolsó egy-két évben nagyon leeresztett. De emlékezzünk a szépre, tényleg jó játékos a pályán, ha odateszi magát.

Ami a cikket illeti: nem tudom mennyire nyúlt bele a cikkíró az interjúba, de a szokásos kettős beszédet látom benne, ez a legnagyobb gond. Az egy röhej, hogy "nem nyilatkozhatok, arról mit mondtam Bódogról". Persze én nagyon szeretem Tamást... És Fernandot is szeretem. Csak azért annyira mégsem, hogy a jó edzők közé sorolja... És a másoknak is feltűnt óvoda téma... Köszönünk mindent, viszlát!

Bódog menesztés: úgy tűnik még mindig forró téma...
De ebből a cikkből is az szűrhető le, hogy a csapat nem volt teljesen mögötte. Ellene se, de mögötte se. Szerintem.
Bódog leginkább LT rossz döntésének az áldozat, de Ő maga is okozója, mivel elküldte a használható középpályásait, Mevongout, Nonot. És mivel a csapat nem tudta megvalósítani teljesen Bódog taktikáját, az elől letámadókat nem követték a mögöttük lévők, a csapat szétszakadt, az üres területen pedig állandóan lekontráztak minket. És szerintem ezt nem fogadták el a játékosok, ezért nem hittek benne igazán. Az emberi oldalát meg nem tudom. Akartak-e igazán úgy edzeni ahogy Bódog kérte? Ezekre csak ők tudnának válaszolni...

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...