Banner

Teljesíteni kell!

Szerző: walaki | 2016-09-29 10:39:00

Murtaz “Buba” Dausvili nyáron érkezett Diósgyőrbe, és hamar a közönség kedvencévé vált. Az erőtől duzzadó középpályással Paradiz Viktória, a DKSK egykori kiváló kosarasa tolmácsolásban beszélgetett a dvtk.eu.

- A csapattársak, az edzők, és most már a szurkolók is Bubának szólítanak, honnan származik ez a becenév?
- Kisgyerekként a nagyapám után kapott Murtaz keresztnevet túl komolynak találta számomra a nagymamám, ezért Bubának hívott kedveskedve, ami rajtam maradt. Annyira hozzám nőtt, hogy már évek óta így mutatkozom be.

- A focihoz nem értők is gyorsan kiszúrnak bármelyik mérkőzésen a fejvédőd miatt. Miért kell viselned?
- Talán a játékstílusomból fakad, talán csak nem volt szerencsém, de már 11 alkalommal szenvedtem agyrázkódást. Legutóbb a Karpati Lviv játékosaként sérültem meg olyan súlyosan, hogy három hétig feküdtem a kórházban. Akkor javasolta az orvosom, hogy - a nagyobb bajt megelőzendő - viseljek fejvédőt, amit külön nekem készítettek Kijevben. Eleinte kényelmetlen volt, de az elmúlt egy évben megszoktam, és amúgy sincs más választásom.

- És ez erőtől duzzadó testalkat és játékstílus? Sportoltál valaha mást is?
- Mindig labdarúgó voltam, de Ukrajnában rengeteg erőnléti edzésünk volt, talán ez látszik meg rajtam.

- A Dinamo Tbiliszi játékosaként nevelkedtél, mégis az SZK Zestaponiban lettél élvonalbeli labdarúgó. Mi volt ennek az oka?
- A Dinamo Tbiliszi akadémiájáról rendre meghívtak a korosztályos válogatottakba. Amikor az U17-es csapatban játszottam, akkor több társammal együtt megkeresett az újjáalakult SZK Zesztaponi, ahol 17-18 évesen már az élvonalban játszottam. Valóban a Dinamo Tbiliszi a legismertebb grúz csapat, de a hat, Zesztaponiban töltött év alatt kétszer nyertünk bajnokságot, egyszer megválasztottak az év játékosának is, úgyhogy jó döntést hoztam.

az interjú folytatódik ide kattintva: dvtk.eu/11825-Teljesiteni_kell-cikk

Forrás: dvtk.eu

Fotó:

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.