Banner

Tapossunk a vonalra

Szerző: objektív | 2017-04-28 16:29:00

Még mindig a vonal alatt vagyunk, ami egyrészt ijesztő és elszomorító, másrészt talán kicsit szégyenletes, de mindenképpen csalódást keltő. Legalábbis nekem az. No, nem mintha lenézendő lenne bármelyik csapat is, aki nem üti meg a mennyei nem túl magasan jegyzett színvonalát, vagy nem abban muzsikál, hanem azért, mert a városunk, a klubunk, a csapatunk sokkal jobb sorsra, pozícióra érdemes. A szurkolók is sokkal többet érdemelnek attól, amit eddig láttunk. Javítanám magam: amit a 23. fordulóig láttunk a szezonbéli Bódogtalan időszakunkban.

Tegyük össze a kezünket, és miután hálát adtunk az Úrnak, hogy idevezényelte hozzánk Tamást, kérjük arra, hogy a fiúkban egy olyan legális doppingot aktiváljon a soron következő pár hétre, amivel a 100% -ot tudják magukból kipréselni minden meccsen, és legalább annyi pontot szerezzünk az elkövetkező találkozókon, amivel a bentmaradás biztosítottá válik.

Hogy mi ez a legális dopping? Van elég belőlük, sorolhatom. Hit, kitartás, önbizalom, alázat, tisztelet, munka, önbecsülés, fegyelem, küzdeni akarás, stabilitás, csapatszellem stb… Ezek a doppingszerek nincsenek semmilyen tiltólistán, de egyesével is olyan emberfeletti erőt adhatnak, amivel bárkin felül lehet kerekedni. Tessék hát használni őket bátran, ki-ki csipegessen fel magának ezek közül egyet-egyet, vagy akár mindegyiket. Annál is inkább, mert ha ezeket meglátja a publikum a szemekben, akkor az eredmény sokszor csak másodlagos marad.

Ezzel az egyesek által lesajnált kerettel olyan 5 meccset produkáltunk komoly ellenfelekkel szemben, amilyenre álmunkban sem számítottunk 23 fordulót követően. Úgy néztünk ki, mint egy bokszoló, aki a harmadik padlója után kászálódik fel a kötelekbe kapaszkodva, és a bíró továbbengedi a meccset. Az ellennek már lendül a keze a végső csapásért, a nézők pedig már tudják, mi lesz a vége. Valami ilyesmit éltem meg magamban, amikor ránéztem a tabellára, a pontszámokra és a soron következő ellenfelekre. Egy Fradi, Ute, Honvéd vereséget követően most valószínűleg a legreményteljesebbek is feladnák, mert 24 ponttal igazi csoda lenne behozni a most 32 pontos legutolsó bentmaradót is.

De a csapat meseszerűen építette magát újra a semmiből, mondhatni, öntudatára ébredt, mint a Skynet, hogy megvívja a harcát az emberiséggel ellenfelekkel az életben maradásért. A sorsolásunk nagyon jó, a legutolsó 4 mérkőzésünkön csak a körülöttünk lévőkkel játszunk, és mint Bódog is mondta, szeretnénk a saját kezünkbe venni az irányítást. Ehhez most minden feltétel adott, mert egy olyan hétvége jön, ahol és amikor teltház előtt játszhatnak a futballisták. Amikor a felelősség, a győzelmi kényszer talán nincs annyira a vállukon az ellenfél erőssége miatt, de ezzel együtt egy esetleges győzelemmel végre elkerülhetnének a kieső zónából. A Vasas az ellenfél, és látva az eddigi mérkőzéseit, már most elmondható, szombaton sem lesz könnyű dolgunk. Ellenfelünk a Ferencvárost és a Honvédot is legyűrte az elmúlt két bajnokin, hétközben pedig a kupában győzte le a formán kívüli mezőkövesdieket. Ellenben bebizonyítottuk, hogy ebben a bajnokságban nincs előre leírható meccs. Minden forgatókönyv elképzelhető, és annak az ellenkezője is.

Szándékosan nem írtam forradalmár szöveget, harcra buzdító, könnyfakasztó szép üzenetet, mert azt hiszem, úgy érzem, most mindenki tisztában van a következő meccsek súlyával, nem kell ezt külön kiemelni. Ennek már ott kell lennie mindenkiben, mélyen elültetve. Nem most fog eldőlni a sorrend, bármilyen fontos is lehet ez a 3 pont. Sajnos, ugyanolyan fontos lesz az utolsó bajnoki találkozókon is.

A jegyek nagy része már gazdára talált, tehát a szurkolókat nem kell külön buzdítani arra, hogy útra keljenek és tegyék oda magukat.

A fiúkat viszont mindenképpen buzdítanám: Tapossunk már végre a vonalra, mert így csak zavarja a sérót!

Tippem: 2-2

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
10. krajci77
2017-04-29 15:14:32 Zöld öves, Tag
kivételesen jó megérzéseim vannak ez előtt a meccs előtt.
nem lesz ez döntetlen szerintem simán nyer a dvtk. tipp:2-0 vagy 3-1
Az utolsó két meccsén a vasasnak ráadásul méteres mákja volt kétszer is az utolsó percekben ( honvéd ziccer az utolsó percben és a kövesdes szitu, amikor Szivics földhöz vágta magát) és ha jól emlékszem a honvéd is úgy jött ide hogy szerencsés győzelmek előzték meg azt a meccset.
Otthon erősebbek vagyunk a vasas pedig már szinte tuti kupainduló
9. objektiv
2017-04-29 14:28:31 Fekete öves, Őstag
:-)
8. objektiv
2017-04-29 14:28:31 Fekete öves, Őstag
:-)
7. korxi
2017-04-29 10:55:49 Piros öves, Veterán
Milyen jó ki sillusztrációkat tudtok választani!:)
6. kanap
2017-04-28 19:21:28 Piros öves, Fanatikus tag
Tamáson nem fog múlni, rajtunk nem fog múlni, a fiúk is odateszik majd magukat. Meg kell ennek lenni holnap...
5. KáGábor*
2017-04-28 18:55:31 Fekete öves, Veterán
Meg lehet, és hiszem, hogy meg is lesz holnap a győzelem.
4. donburci
2017-04-28 17:25:45 Fehér öves, Lelkes újonc
Mindenképpen nyernünk kell holnap! A megszerzett pontok kívül még van egy másik alapos okom is a győzelmünk fontosságában. Az idén még nem nagyon ittam alkoholt, de megfogadtam a haveroknak, hogyha verjük a vasast, akkor babaszcsizunk, mint állat ( bár a Delphoi jósda előrejelzése szerint ez mindenképpen megtörténik). Megünnepeljük a vonal felé kerülést.
2017-04-28 16:27:49 Fekete öves, Veterán
A Menő Manó illusztráció külön jó hozzá! :)
2. toki*
2017-04-28 16:21:22 Fekete öves, Veterán
Bizony, hogy jó írás, de a tippeddel nem vagyok kibékülve ;))) Én nem tippelgetek már csak babonából sem, de a győzelem az úgy kell "mint embereknek a só" (nem szó szerint egészen népmesés, de a lényeg az).
2017-04-28 15:16:10 Fekete öves, Veterán
Szép írás, gratulálok, előre tovább a bódogi úton!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...