Banner

40 év után újra élvonalbeli férfi kosárlabda csapata lehet Miskolcnak!

Szerző: amigeleken.hu | 2017-05-11 07:42:00

40 év telt el azóta, hogy élvonalbeli férfi kosárlabda mérkőzésen szurkolhattak a miskolci kosárlabda rajongók.

Most újra felcsillant a remény, hogy NB1/A csoportos csapata legyen a városnak.


A MEAFC gárdája NB1/B. elődöntő visszavágó mérkőzést játszik szombaton déltun fél 5-kor a Veszprémi Egyetem csapatával. Az első mérkőzésen 79-72 arányban diadalmaskodott a MEAFC, a siker értékét növeli, hogy a házigazda HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatában korábbi bajnokok és válogatott játékos is játszik.

Kosárlabda NB I/B, elődöntő, 1. mérkőzés:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Miskolci EAFC 72-79 (24-30, 14-19, 18-18, 16-12)
Veszprém, 400 néző. Vezette: Farkas, Vida, Gyuris.
Veszprém: Simon 2, Kálló 7, Kámán 25/9, Pavlovic 13, Körtélyesi 4. Csere: Helmeczi 2, Hegedűs 5, Szűcs, Jilling 14/3. Vezetőedző: Mérész Csaba.
Miskolc: Szögi 20/3, Drahos 7, Máté 7/3, Lippai 6, Price 12. Csere: Takács 14, Szojka 1, Endrész 4, Orosz 6/6, Szepesi 2. Vezetőedző: Bene Szilárd.


Az egyik csapat két győzelméig tartó párharcában akár el is dőlhet a javunkra a feljutás kérdése. A csapatnak nagy szüksége van a buzdításra, ezért arra kérjük azon szurkolótársainkat, akik nem utaznak Debrecenbe, hogy látogassanak ki a Generali Arénába a szombaton 16:30-kor kezdődő összecsapásra és támogassák a csapatot.

A belépés ingyenes!


fotó: foto24.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

16. Bobák Kornél* |Válasz erre: 15. slózi
2017-05-12 22:23:38 Fekete öves, Veterán
slózi! Csak annyit mondok, hogy nemcsak Kamarásnét, de még Kamarást is láttam játszani. Meg Árvait, Benyót, Karádit és a többieket. 1967-től pedig én is a DVTK-ban játszottam. Vagyis ismerem a régi és későbbi játékosokat. Király Sanyi nem volt közöttük. Utoljára 1971-ben volt NB.I-es a DVTK férfi csapata, 1977-ben pedig már meg is szűnt a férfi kosárlabda szakosztály, miután kiestek az NB.II-ből.
Egyébként annak idején még az NB.I-es időszakban is amatőr módon játszottunk, a kosárlabdázásért nem kaptunk pénzt. Mindenkinek volt munkahelye, vagy tanult, az edzések este 7-től 9-ig voltak, NB.II-ben hetente kétszer, NB.I-ben hetente háromszor. Szerinted Király Sanyi - aki 1955-ben született! - "játékos korában" miből élt meg Diósgyőrben?
15. slózi |Válasz erre: 14. Bobák Kornél
2017-05-12 21:52:42 Barna öves, Őstag
1.) Ön önmagavával "abban marad", amiben akar.
2.) Velem azonban NEM! Abban az ERŐSZAKOS SZAMÁRSÁGBAN viszont velem biztosan NEM(!) maradhat, amit leírt! Még akkor sem, ha netán igaz is, esetleg valahogyan, amit leírt, hogy van egy Király György is--lehet, miért ne lehetne.Mert. AMIT ÉN(!) TUDOK, AZT ÉN(!!) ÉS CSAKIS ÉN TUDOM, ÖN NEM. KIRÁLY SÁNDOR A A DVTK FÉRFI KOSÁRCSAPATÁBAK IGENIS JÁTÉKOSA VOLT--TESSÉK TŐLE MEGKÉRDEZNI! Én ugyanis"SANYIKÉNT" ordítottam a nevét a Kiliánban a tornateremben 10 cm-re állva Tőle oldalbedobáskor--egy DVTK-Honvéd meccsen-- amikor, Simon, Bencze és Greminger ellen játszva dobta a diósgyőri kosarakat--Ön meg még lehet hogy nem is élt, de legföllebb "hátulgombolósban pipiltették".Úgyhogy nekem és velem nem köll Önnek semmiben "maradni", mert én TUDOM mi EBBEN az igazság. Ettől persze még lehetett csapattársa Önnekegy bizonyos Király György, és Ön önmagával "abban marad", amiben jólesik.Velem ebben NEM.
14. Bobák Kornél* |Válasz erre: 11. slózi
2017-05-12 19:34:46 Fekete öves, Veterán
Maradjunk abban, hogy Király Sanyi soha nem játszott a DVTK-ban, Király Gyuri pedig - akinek még én is voltam csapattársa, ő volt akkoriban a csk. - soha nem volt a kosaras lányok edzője. Végzettsége agrármérnök, a Megyei Növényegészségügyi és Talajvédelmi Állomáson dolgozott, és annak igazgatójaként vonult nyugdíjba.
13. slózi |Válasz erre: 8. grosser
2017-05-12 16:27:32 Barna öves, Őstag
T. "grosser". Király Sándor NEM A MEAFC-ban kosarazott, hanem a DVTK férfi kosárcspatában. Amikoriban még, amikor a MEAFC-nak egyesegyedül futballcsapata volt kosaras csapata nem--meg talán még atláétái voltak, mint például a szegény "koxolós" diszkoszvető-súlylökő Faragó Jani.. A DVTK -nak ez a férfi csapata úgy 1955 és 1960-62 közötti időkben "üzemelt" Kamarás István tanár úr edzősége alatt a Kilián Gimnázium tornatermében.
12. korxi
2017-05-12 16:23:55 Piros öves, Veterán
Jóvanmá, inkább menjetek ki a meccsre minél többen.
11. slózi
2017-05-12 16:19:33 Barna öves, Őstag
"..Király pedig nem Sanyi, hanem Gyuri volt." Gyuri vagy Sanyi, nekem mindegy. Mindenesetre akiről én beszélek, és akire emlékezem, az EGY ÉS UGYANAZ A SZEMÉLY ÉS SPORTEMBER,
az a kosaras--tehát akinek én drukkoltam anno a DVTK csapatában a Kilián tornatermében--Ő az, aki jóval később edzője lett a Honos Péter "alatt" a DVTK női csapatának(más kérdés, hogy később már nem volt "felhőtlen" a kapcsolata H.Peti-vel!). Ha Ő Gyuri.akkor legyen Gyuri, nekem "nyóc". Én mindenesetre Király Sándor--és biztosan SÁNDOR leigazolására emlékezem az akkori időkből, Mezőberény-ből vagy Mezőkovácsházáról, szóval Békés megyéből. Kis "kackiás" bajsza volt már akkoriban, nem volt túl magas, de olyan 1,85 körüli, fekete,hajú, kissé "fölcsúszott homlokú" , "kerek képű", de nem nagyon. Lehet hogy volt Király Gyuri is, azt nem tudom, ilyenre én nem emlékszem( ettől még lehetett) de akiről én beszéltem és akire én emelkészem, Ő biztosan Király SÁNDOR volt! Azután később vagy korábban vagy akár paralell is lehetett akár Király György is, DE ÉN GYÖRGYRE NEM(!) EMLÉKSZEM. És biztosan NEM! De mondom, 'ettől még lehetett György is, csak én nem Róla beszéltem-írtam.
10. Bobák Kornél* |Válasz erre: 7. slózi
2017-05-12 15:25:29 Fekete öves, Veterán
Haris Feri is visszajött a TF elvégzése után, fél- vagy egy évet játszott még a DVTK-ban, és utána ment el. Király pedig nem Sanyi, hanem Gyuri volt.
9. grosser |Válasz erre: 8. grosser
2017-05-12 15:24:27 Piros öves, Veterán
Egyetlen bizonyíték erre, hogy igazam van, vagy sem, volt egy kb. másfél órás rádióműsor Király Sanyival egy hétköznap este, azt hiszem az akkori Rádió GAGA-ban!
Ha az a felvétel megvan esetleg valakinek, okosabbak lehetnénk, ott mesélt az életéről is! De arra nem emlékszem, hogy a MEAFC-ban kosarazott volna!
8. grosser |Válasz erre: 7. slózi
2017-05-12 15:16:50 Piros öves, Veterán
Már megbocsáss, bár lehet, hogy én tévedek, de kétlem! Király Sanyi - már, aki itt ért el sikereket edzőként a DKSK-nál -, soha nem játszott játékosként Miskolcon! Kecskeméti születésű, ott volt mint játékos, később, mint edző, ameddig az élet nem sodorta Miskolcra!
7. slózi |Válasz erre: 6. Bobák Kornél
2017-05-12 14:15:43 Barna öves, Őstag
Király Sanyi EGY ÉS UGYANAZ a sporttárs, aki a "lányok" sikeredzője volt később és ma már...szintén anno..Persze jópár évvel fiatalabban és jónéhány kilóval "könnyebb súlyállapotban"--mivel hízásra hajlamos volt akkoriban is, de kiváló kosár alatti bedobó volt. Egyébiránt a fölsoroltak közül Ő--Király--azon kevesebbek közül való volt--akik:
1.) Fiatalabb volt a többiektől 7-8 évvel, és:
2.) Nem volt miskolci-diósgyőri születésű, és így talán nem is járt a "Kilián"-ba. Valahonnan az Alföldről igazolták, talán Mezőberényből.
3.) És volt 3 játékos, akik már akkor is jóval idősebbek voltak a többiektől--Királytól pláne--ők: Mérkőy, Karády és Héresz.
4.) Azután Letek Laci-t is meg Haris Feri-t is fölvették a Testnevelési Főiskolára, onnantól kezdve ők a TF férfi kosárcsapatában játszottak--ami, főleg az akkori Honvédhoz, MAFC-hoz viszonyítva nem volt nagyon erős kosárcsapat. Miután elvégezték a TF-et, Letek visszajött Diósgyőrbe testnevelő tanárnak, de Haris nem. Hogy azután Király-jal mi lett, azt nem tudom, csak amikor már a női csapat edzője lett, akkor jött így-úgy vissza.
Én amit tudok, azt "így" tudom, így emékezem rá.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...