Banner

Székely nyelvleckét adott a Jegesmedvék négy csíki hokisa

Szerző: Jáborcsik András | 2018-03-16 16:03:00

Adorján Attilát, Albert Tibor Flóriánt, Köllő Rolandot és Szopos Ottót nemcsak az köti össze, hogy mindnyájan Csíkszeredában születtek, de az is, hogy mind a négyen a DVTK Jegesmedvékben kergetik a pakkot.


Adorján Attila 2014-ben került Diósgyőrbe, eleinte nagyon hiányzott neki az otthoni táj, a hegyek, de aztán megszokta, ahogyan azt is, hogy otthonával ellentétben itt magától értetődő, hogy magyar.

„Otthon ki kell állni azért, hogy magyar vagy. Meg kell küzdeni azért, hogy magyarok vagyunk, hogy székelyek vagyunk. Ez nem magától adódik” – fogalmazott a Naposoldal című magazinban a kapus.

Szopos Ottó is Csíkszeredán kezdett el hokizni, viszont már ötödik szezonját tölti Miskolcon. Társaihoz hasonlóan fel sem merül benne, hogy szülővárosának csapatához húzna a szíve, ha a jégkorongról van szó, ahogyan Albert Tibor sem gondol arra, hogy ki az ellenfél az Erste Liga elődöntőjében.

Köllő Rolandnak a diósgyőri magazinnak elmondta, számára külön pikáns a 3-1-re álló párharc, hiszen nagybátyja hatalmas csíkszeredai drukker, így külön motiválja, hogy továbbjutás esetén ugrathatja majd őt.

Ha pedig valaki nem tudja, hogy mi az a stuszni, a keccsü, a sutpenál, a gilics, netán a kaszka, mindenképpen nézze meg a videót, mert első kézből tudhatja meg a négy csíki hokistól.


Megnézem a videót az m4sport.hu-n >>>>>


forrás: m4sport.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 1. Bobák Kornél
2018-03-16 20:03:47 Fekete öves, Veterán
A KMH-nak, talán Karda Milánnal együtt.
2018-03-16 20:01:09 Fekete öves, Veterán
Én úgy emlékeztem, hogy Szopost kölcsön adtuk valamelyik klubnak. Tavaly még játszott is nálunk, de az idei bajnokságban nem láttam a Jegesmacikban.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...