Banner

Strenk Hunor: Nem engedhetjük el a bajnokság elejét

Szerző: Jáborcsik András | 2019-08-28 21:58:00

Komoly munkát igényel a DVTK Jegesmedvék szakmai stábjától, hogy átírják a terveket az Extraliga-startig hátralévő két és fél hétben.

A poprádi ételmérgezés után újra kell terveznie a felkészülést a miskolci Extraliga-csapatnak. De mit jelent ez szakmai szemszögből?

“Szerdán, az első csapatedzésen kapunk pontos képet arról, hogy milyen állapotban vannak a játékosok – mondta a jegkorongblog.hu-nak Strenk Hunor másodedző.

Az orvosi vélemények alapján tudjuk megkezdeni az új edzéstervek elkészítését, hiszen differenciálni kell a hokisok között. Nagyon súlyosan 4-5 játékosunkat érintette a fertőzés, ők komoly súlyvesztést is elszenvedtek, de szerencsére voltak olyanok is, akik fél nappal megúszták. Valószínűleg három részre osztjuk a társaságot, a betegségük súlyosságának megfelelően, így készítjük el számukra az edzésterveket.”

Az edzőknek az okozza a legnagyobb nehézséget, hogy nem terhelhetők egyformán a játékosok, és ezt a helyzetet ki kell egyenlíteni.

“Az a legfontosabb, hogy egy szintre hozzuk a hokisokat. Ezt majd a szárazmunka eltérő intenzitásával oldjuk meg. Őszintén szólva sem játékos-, sem edzői pályafutásom alatt nem voltam még ilyen helyzetben, amikor a felkészülés ilyen durva törést szenvedett volna. Az egész szakmai stábnak olyan szituáció ez, amelyben új megoldásokat kell találnunk.”

A csapat már túl volt a fizikai felkészülés nagy részén, most következett volna a taktikai elemek gyakorlása, és mindezt szintén újra kell írni.

“Vissza kell térnünk a fizikai állapot javítására, miközben valahogy meg kell oldanunk a játékterv tanulását is. Nincs más lehetőségünk, mint hogy a bajnoki rajtig hátralévő két és fél hétben valahogy felülkerekedjünk a nehezségeinken, úrrá legyünk azokon. Ez egészen biztosan extra munkával jár mind a játékosok, mind az edzők részéről. Arra törekszünk, hogy már a nyitó fordulóban megfelelően felkészültek legyünk, nem engedhetjük el a bajnokság elejét.”


A DVTK Jegesmedvék a Zólyom elleni rangadóval kezdik a szezont szeptember 13-án, majd 15-én


Tovább a jegkorongblog.hu-ra >>>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. vebgy*
2019-08-30 18:43:01 Fekete öves, Veterán
Hát ha mást nem is kívánhatok, de ha rájátszásban a MAC jön megint, akkor oda-vissza elkenni őket végre !!
1. szolnoki
2019-08-29 16:55:58 Citromsárga öves, Tag
Hát nagyon jól gondolja, mert tavaly is ez ment a rájátszásba kerülés.Mindent bele fiuk drukkolunk nektek minél hamarabb gyógyuljon meg mindenki. Hajrá macik!!!!!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...