Banner

Sok még a mosatlan

Szerző: amigeleken.hu | 2020-08-27 14:06:00

Az Ultras Diósgyőr közleménye


Tisztelt Szurkolótársaink!

Sokan kérdeztétek tőlünk, hogy mit értettünk "A mosás véget ért, jöhet a kiteregetés.." kiírás alatt, amely megjelent az Ultras Diósgyőr oldalán, azaz miért romlott meg a kapcsolat a Szervezett Szurkolói Csoportok és a DVTK klubvezetése között. Sajnos, egyszerre mindent nem tudunk egy közleményben kivesézni, mert a szennyes nagy és nincs az a szárító, amire egyszerre elfér.

Ezúton tájékoztatunk Benneteket, hogy a bajnoki szezon kezdete előtt a Szurkolói Csoportok képviselői megbeszélést kezdeményeztek a DVTK menedzsmentjével, ahol több téma került napirendre, a sok nem meg valósult kérésünkről, kezdeményezésünkről, a Szurkolók érdekében tett követeléseinkről, amelyeket a tisztelt vezérkar lesepert az asztalról.

Így a következő napokban olvashattok részletesen ezekről a dolgokról. Kezdjük akkor a kiteregetést!

Minden Szurkolótársunk érdekében emeltük fel a hangunkat a jegyek árának emelése ellen! Úgy érezzük, hogy az elmúlt 4 évben mutatott teljesítmény (háromszor az utolsó fordulóban maradt bent a csapat az NB I-ben, míg legutóbb a 9. helyen végzett) egyáltalán nem indokolta, hogy többet fizessenek a Diósgyőri drukkerek! Elfogadhatatlan, hogy míg más, címeket nyerő fővárosi és vidéki kluboknál eddig is olcsóbb jegyárak voltak és vannak, addig Miskolcon az emelés mellett döntöttek!

Kifejezetten kértük, hogy legyenek olyan meccsek, ahol elengedik a belépő árának nagy részét, hiszen ez a régió ez a város boldogan megtöltene akár egy 30 ezres stadiont is, de nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust az emberek, hétről-hétre pláne, hogy NEM! Bólogattak, bár ugyanakkor mosolyogva megjegyezték, hogy nem hiszik, hogy a jegyár probléma lehet, mert aki ki akar jönni, az kijön! Valószínűleg ezek az emberek még nem jártak a puccos irodájukon kívül, Miskolc körüli vagy akár Észak-Borsodi falvakban, hogy hány ember akar, de mégsem tud eljönni egy meccsre, főleg nem a Napos oldalra egész családdal.

Az indoklás még felháborítóbb volt! A DVTK vezetése egyrészt az új játékosok igazolásával indokolta lépését (tesszük hozzá sietve, hogy ingyen kerültek Diósgyőrbe), azaz értelmezésünk szerint, ezt is sugallották, nekünk Szurkolóknak kell ezt kifizetni. De továbbmentek az arcul köpésben, hogy ez egy gazdasági társaság, ahol csak lehet, bevételt kell produkálni. Kíváncsiak lennénk rá, hogy csak a Szurkolóktól lehet ezt a többletet előteremteni? Harmadik indok pedig egészen szürreális, megmosolyogtató volt: a DVTK a Ferencvároshoz szeretne felnőni. A jegyárakban már ott vagyunk, 31 bajnoki cím azonban még hiányzik!

Úgy gondoljuk, hogy a Diósgyőr hazai mérkőzéseire kilátogató nézők száma meg fog csappanni a nézhető, úgymond kiemelt meccsek esetében, ugyanis igaz, a bérletek kedvező lehetőséget biztosítanak, de itt Észak-Kelet Magyarországon sokan nem tudják egyben kifizetni a Napos oldalra szóló 40.000, de még a kapu mögé megváltható 18.000 forintos bérletek árát sem. Hát jönnek, jönnének jeggyel, ami pedig igencsak borsos árat kóstál. A DVTK, amely tradicionálisan "munkás" város, annak "munkás" csapatának meccseire lassan a gazdagabb réteg kiváltsága lesz kijárni. A kb. 1200 megváltott bérletes mellett a jegyáremeléssel nem vették figyelembe 5-9.000 szurkoló, szimpatizáns, benne családok anyagi lehetőségeit!

Szerintünk jól mutatja ezt az első bajnoki meccsünk nézőszáma is, ugyanis bár még többen lettek volna kíváncsiak a bemutatkozásra, "csak" 5000-en voltunk a Stadionban, alig többen, mint az NB II-es Szeged, Pécs, vagy Ajka meccsén, hogy a DVSC-ről ne is beszéljünk. Ez mind a szurkolásunk, a meccsek hangulatának minőségét is nagyban befolyásolhatja, mert ha az ultra szektorból jön a "Hajrá", s arra nem érkezik majd csak gyér válasz, hogy "Diósgyőr", akkor sokan fogják visszasírni (már most is) a régebbi szép időket! Pláne, ha még majd a "Hajrá" is elmarad...

Persze minden függ a csapat szereplésétől is, mert amennyiben a teljesítmény jó, úgy "minden" pénzt megadnánk, hogy a Stadionunkban szurkolhassuk végig szenvedélyesen az adott 90 percet. De még itt nem tartunk!

Pénteken is ott leszünk a Stadionban, szurkolunk, mert a csapatnak szüksége van ránk, de emellett a lelátón hangot fogunk adni nem tetszésünknek, amely a DVTK vezetését hivatott kritizálni!

A következőkben a szintén mindenkit érintő büfé kérdésről írunk le néhány érdekességet, illetve a klub, a Szurkolókat csak kihasználó marketing-kommunikációs tevékenységéről olvashattok és még egyéb más dolgokról.

Sok még a mosatlan!


forrás: Ultras Diósgyőr facebook oldala




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

53. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 44. Füles1
2020-08-28 17:34:29 Fekete öves, Veterán
:D :D :D :D
52. gabeszba |Válasz erre: 43. jaborcsik-andras
2020-08-28 17:24:55 Piros öves, Őstag
Az meg elég megmosolyogtató számomra,hogy egy kisgyerek készíti az interjúkat a klub játékosaival nem ti.
Nem megbántva a kis srácot én és több ezren titeket és a ti interjúitokat akarjuk olvasni !!!
Klubvezetés , tulajdonos Úr hallgassátok meg a szúrkolók akaratát.
51. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 50. spongyabob
2020-08-28 17:11:30 Fekete öves, Veterán
Ennek örülök, ne is légy!
50. spongyabob |Válasz erre: 43. jaborcsik-andras
2020-08-28 16:58:09 Barna öves, Őstag
Kinek mi a szembeköpés...
Egy biztos! Én soha nem voltam, nem is leszek, Szélkakas!!!
49. wexeye |Válasz erre: 46. jaborcsik-andras
2020-08-28 16:41:50 Piros öves, Őstag
.
48. wexeye |Válasz erre: 46. jaborcsik-andras
2020-08-28 16:41:50 Piros öves, Őstag
Ezért kell cselekedni. Ez nem Anglia,ahol le tudta cserélni a stadion népét majd minden Pl csapat. A regivágású szurkolóiknak meg maradtak az idegenbeli nemzetközi meccsek meg a válogatott idegenben,ahol nem ugyanazok az arcok állnak a Chelsea,MU,Liverpool stb feliratú angol zászlók mögött, mint akik a hazai bajnokikon ülnek. Én sem tudom,mit lehetne csinálni. A bojkott nem kivitelezhető, plusz a szurkolók nélkül néhány meccs 3 pontja helyetti 1 pontja könnyen a kiesést jelentheti. Nincs igazán nyomásgyakorlási lehetőség, ez nem a balkán,hogy bemegyünk oszt szétbasszuk a szájukat és akkor az lesz,amit mi akarunk. A kp.i pénzömlés miatt azt is leszarják,hogy 1500an makukáznak vagy 5000en szurkolnak. Talán ez,ami most elindult,segíthet,bár a jelenkori érő-,és médiaviszonyok mellett sokkal fajsúlyosabb (eü.,oktatás) ügyekben is szinte lehetetlen kritikus hangot olyan széles körben hallatni,hogy az kellemetlenné váljon a vezetés számára. A fradi erre sem jó példa,mert a GM és a többi hiába bojkottált, nem azért mehettek vissza,mert Kubatov engedett,hanem mrrt szükség volt rájuk. És bár sok jót nem lehet Kubira mondani,de ő is meg Orosz is legalább fradista. Itt ki diósgyőri?
47. szombatondelelott* |Válasz erre: 31. Krapulax
2020-08-28 15:55:32 Fekete öves, Veterán
Azért egyesek elég jól nyomják így az Horto Magico-t.
46. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 45. wexeye
2020-08-28 15:44:33 Fekete öves, Veterán
Maximálisan igazad van! Elvesztette identitását a klub.
45. wexeye
2020-08-28 15:36:59 Piros öves, Őstag
Van,amiben már sikerült is közelíteni a ftchez a jegyárak mellett : nincs saját nevelésű játékos a kezdőben,de a padon is csak tölteléknek (másra nem is alkalmasak sajnos) ill. A légiósok száma a kezdőben is megközelíti a bp.i szintet. Csak nem bl csoportkör kapujában állunk,hanem az nb2jében... A kiesés elől lehetne menekülni Verpeczcel vagy Zöldesivel,Eperjesivel,Oláhval,Bacsával, Hornyákkal stb is. De ide Adukor Cortes Tabakovic Memolla és tsai kellettek. Menjen mindenki a klubházból a faszba,de tényleg! Mi leszarjuk a leghosszabb nb1es tagságot,de ilyen identitás nélküli klub a többségnek nem kell. Mire jó az nb1? Évi 1 hazai fradi,honvéd, újpest? Másra nem. Egyet felejtenek el itt évek óta: A DIÓSGYŐR MI VAGYUNK
44. Füles1
2020-08-28 15:01:16 Lila öves, Tag
Ja és még annyit h ha a fradit utol akarjuk érni a vezetőség óhaja szerint,akkor ki kell ejtenünk nekünk is a "Keltiket" :D:D:D

https://www.facebook.com/troll0foci/videos/346913563361126/?__so__=channel_tab&__rv__=all_videos_card

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...