Banner

Siku, az elnyűhetetlen közönségkedvenc és a történelmi győzelem

Szerző: Jáborcsik András | 2018-09-17 18:08:00

A DVTK Jegesmedvék gárdája történelmi sikert ért el tegnap a Tipsport Liga 2. fordulójában a zsolnai csapat 6-2 arányú legyőzésével.

A következőkben fogadjátok szeretettel ifjú szerkesztőnk, Jáborcsik Márk élménybeszámolóját erről a csodálatos sikerről, aki a továbbiakban légiósaink bemutatásában is segítséget fog nyújtani nekünk. Várjuk javaslataitokat, ki legyen az első, akivel interjút készítsünk?


"A fiaink pénteken kezdték meg az Extraligás szereplést Nyitrán, ahol érződött még, hogy új nekünk a szlovák közeg. Hősiesen harcoltunk, azonban a mérkőzés végére reálisnál nagyobb különbség alakult ki a két csapat között. Vasárnap adott volt a lehetőség a javításra, mikor a Zsolna látogatott a népkerti Jégcsarnokba. A Zsolna köztudottan a liga hátsó felébe tartozik a játéktudást, és a keret erősségét tekintve. Ráadásul tavaly közel állt a klub a csődhöz, így minden jel arra utalt, hogy a mai nap megszerezzük első pontjainkat.

A nyitányra várt teltház elmaradt, a nézőszámra azonban így sem lehetett panasz. A szlovák és magyar himnusz után gyorsan játékba lendültek a srácok, és egyből nyomás alá helyezték a vendégeket. Nem mondható, hogy illedelmes házigazdákként kezdtük a meccset. 13 másodperc után már villogott is a piros góllámpa. Sokan még meg se találták a helyüket, mikor Mikolás kapus már a hálóból halászhatta ki a pakkot Magosi bombáját követően (1-0). Látszott a fiúkon a bizonyítási vágy, és hogy szeretnének kozmetikázni a nem túl fényes szezonrajton. Ennek megfelelően két perc elteltével már kettő volt az előny. Hajós csapott le Kiss Dani lövését követő kipattanóra, és vágta azt be (2-0). Pavel Paukovcek-nek, a vendégek vezetőedzőjének nem maradt más választása, mint hogy időt kérjen, és rendezze a sorokat. Még éppen idejében nyúlt bele a meccsbe, mert az első harmad 2-0-val végződött, stagnáló játékot követően.


Siku, a közönségkedvenc medvénk pedig elnyűhetetlenül járta a nézőteret, mikor nem a jégen bohóckodott, és buzdította szurkolásra a Jegesmedve szimpatizánsokat. A gyerekek a szünetekben, de még meccs közben is megrohamozták a bohókás macit, aki készégesen fogadta is őket, még emlékezetesebbé téve nekik az estét.


A második harmad eleji minimális szlovák nyomást csapkodó játék követte, amit a 31. percben a mérkőzés első kiállítása tört meg. A miskolci szimpatizánsok kíváncsian figyelhették, hogy a tavalyi, nem túl fényes emberelőnyös mutatón mennyit sikerült javítani a felkészülés alatt Hanlon mesteréknek. Dinamikus korongjáratás, szép összjátékok jellemezték a fórt. Vas Jankó löbbölésébe a virgonc finn, Kulmala ért bele a kapu előterében és a korong védhetetlenül vágódott a jobb felsőbe (3-0).


A harmad utolsó negyedében újfent felpörögtek az események. Előbb egy gyönyörű kanadai-amerikai összjátékot követően Loiseau passzát Milam váltotta gólra (4-0). A zsolnai stáb ekkor döntött úgy, hogy megkímélik Mikolás-t a további traumától. Kapuscsere következett, reménykedve egy jobb folytatásban. Egy perccel később Lukas Hvila gólja érkezett válaszként a negyedik miskolci találatra. Egy kékvonalas lövés csorgott le Adorján mammutjáról, amit aztán közvetlen közelről kotort be Hvila (4-1). Még mielőtt elkezdhettek volna reménykedni a szlovák drukkerek, a 15. perc végén Vas Jankó kékvonalas löketébe ért bele Kiss, beállítva ismét a négygólos különbséget (5-1). Elégedetten indulhattak büfébe sörért a hazai szurkolók a harmad végén, a Jegesmedvék ugyanis magabiztosan tartották kézben a mérkőzést, egy pillanatra se volt kétséges, kinek a kezében van a meccs sorsa.


A harmadik periódus elején olyan érzése lehetett az embernek, hogy a vendégek beletörődtek a sorsukba, hogy nekik itt ma nem terem sok babért, és már csak a végső dudaszót várják. Apróbb kihagyás szlovák részről, és ismét a Diósgyőr került emberelőnybe. Ez a két perc viszont nem úgy alakult, mint a korábbi. Folyamatos felszabadítások után, egy egyéni hibának köszönhetően, Galanisz saját harmadban eladott korongjára lecsapva, Barta révén szépített a Zsolna (5-2). Mindhiába, ez azonban kevés volt a feltámadáshoz. A végeredmény az utolsó harmad 14. percében alakult ki. Loiseau vette saját kezébe az irányítást, és Crawford gólpassza után ezúttal ő zörgette meg a zsolnai hálót, beállítva ezzel a 6-2 - es végeredményt.


A miskolci szurkolók elégedetten távozhattak a népkerti csarnokból. Kiszakadt a gólzsák, a csapat végig kézben tartotta a mérkőzés kimenetelét. Közönségszórakoztatóan, és itt ott NHL szintű játékot bemutatva, meggyőző fölénnyel nyerte meg a meccset a hazai gárda. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó Vas úgy osztogatta a gólpasszokat a második harmadban, mint a büfés a szendvicseket, igazi vezéregyéniségként játszott az egész meccsen.


Ez a mérkőzés tökéletes bemelegítés volt a keddi kassai rangadó előtt, ugyanis szeptember 18-án kedden, a kassai Steel Arénában lép jégre csapatunk a HC Kosice ellen. A nyitrai 6-1 után sikerült a javítás, a srácok hozták a kötelezőt, és megmutatták a többi csapatnak is, hogy nem vehetnek félvállról minket, mert a MEDVE NEM JÁTÉK!





És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2018-09-19 06:46:21 Fekete öves, Veterán
Én is Kulmalára szavazok!
7. j_mark |Válasz erre: 6. abori
2018-09-18 21:39:55 Fehér öves, Lelkes újonc
Én is ezt a verziót támogatnám. Jöjjön Kulmala, "megérdemli". Utána jöhet Harrison!
6. abori
2018-09-18 12:40:21 Lila öves, Fanatikus tag
Én is Kulmalára szavazok, hiszen Ő már régebben itt van és érdekelne, hogy U20-as világbajnokként hogyan került és miért pont ide? Azon a Vb-n -bár a döntőben sérülés miatt nem játszott- meghatározó játékosa volt a finn csapatnak, gólt is lőtt és passzt is adott. Hiszen az látható hogy ebben az új ligában is megállja a helyét. Utána jöhet Ryan.:)
5. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 4. korxi
2018-09-18 12:28:04 Fekete öves, Veterán
A facebookon, a Jegesmedve Fan Club csoportban utcahosszal vezeti a szavazást Ryan Harrison.
4. korxi |Válasz erre: 2. perecesi-diosgyor-szurkolo
2018-09-18 12:18:53 Piros öves, Veterán
"...továbbiakban légiósaink bemutatásában is segítséget fog nyújtani nekünk. Várjuk javaslataitokat, ki legyen az első, akivel interjút készítsünk?"

Kulmalaaaaa, egyértelmű:)

Jó összefoglaló volt!
3. vebgy*
2018-09-18 11:40:29 Fekete öves, Veterán
Ez igen ! Azért a hozzászólások száma mutatja, hogy melyik az az egyetlen sportág, ami igazi szenvedélyeket kavar fel Diósgyőrben...
2018-09-17 22:05:55 Fekete öves, Veterán
... eközben az Erste Ligából Garreth Clarke ismét alkot :D :D :D :D Kár, hogy nem Azarival akaszkodott össze, ő lehet beleállt volna az ökölharcba.
Sokáig nem lesz brassóban, közel állhat ahhoz, hogy kiadják az útját.
1. atyesz
2018-09-17 19:31:40 Fehér öves, Lelkes újonc
Szép, korrekt, összeszedett, remek illusztrálással. Előre és visszautalással a többi meccsre. Robi nászúton van?
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...