Banner

Sikerre éhes MOL Liga-csapatot ígérnek a bécsiek

Szerző: Jáborcsik András | 2017-06-04 12:50:00

Christian Dolezal szakmai igazgató szerint egy koronggal sikerült két gólt lőniük egyszerre - olvashatjuk a jegkorongblog.hu-n.

A Vienna Capitalsnak sikerült egy nagyon fontos lépést megtennie ahhoz, hogy az utánpótlás és proficsapat közötti távolságot áthidalja – áll a csapat honlapján olvasható cikkben. Úgy fogalmaznak: a következő, 2017/18-as idénytől második csapatukkal részt vesznek a magyar bázisú bajnokságban. A sikeres bemutatkozás után megkapták a zöld lámpát, hivatalosan is felvették őket a ligába.

Két koronggal lőttünk gólt egyszerre – nyilatkozta Christian Dolezal, az utánpótlás szakmai igazgatója. – A MOL Ligában minden ellenfelünk igazi proficsapat. Így tehát azoknak a fiatal játékosainknak, akik kitűntek az U20-as Silver Capitals csapatunkban, magasabb színvonalon tudunk további fejlődési lehetőséget nyújtani, közelítve őket az EBEL-csapatunk szintjéhez. Másfelől a MOL Liga a körültekintően szervezett programja révén kisebb távolságokat és megerőltetést kínál nekünk, ezzel együtt elegendő időt a regenerálódásra.”


A MOL Liga csapatot az EBEL-csapat, valamint a Silver Capitals néven versenyző U20-as, U18-as és U16-os utánpótláscsapatok mellett rakják össze. “Idősebb utánpótlás-játékosaink már készen állnak arra, hogy igazi férfiak ellen versenyezzenek – mondja erről Dolezal. – Csak így tudnak tovább fejlődni. A MOL Liga első három csapata egészen biztosan az EBEL szintjén áll. Sikerre éhes csapatot akarunk a MOL Ligába nevezni, versenyképes kerettel.”

A Vienna Capitals már megkezdte a felkészülést a MOL Ligára. Azt mondják, a megfelelő időben a keret összetételéről, illetve a szakvezetésről is informálják majd a közvéleményt.


Tovább a jegkorongblog.hu-ra >>>>


forrás: jegkorongblog.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
8. Bobák Kornél* |Válasz erre: 6. korxi
2017-06-04 21:47:22 Fekete öves, Veterán
Nekem is vannak fenntartásaim.
7. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 6. korxi
2017-06-04 21:42:08 Fekete öves, Veterán
Az nem is lenne jó, de mondjuk létszámbővítési tervnél egy újabb osztrák gárda hasonló elképzelésekkel könnyedén jöhetne.
Mondjuk egy év múlva 12 csapatos létszám. A vasas is szeretne éveken belül mol ligázni.

A 2018/19 szezonra egy ilyen 12 gárdás mezőny nem is festene rosszul.
Dvtk
MAC
UTE
Fradi
Dab
Debrecen
Fehérvár Titánok
Brassó
Csíkszereda
Vasas
Vienna Caps
Graz

Persze egy csak játék a szavakkal. De elöbb utóbb ki lehetne bővíteni úgy a létszámot, hogy az ne okozzon nagyon minőségbeli romlást, mellesleg sokan profitálhatnak az egészből.

Azzal pedig, hogy még véletlenül se váljék a mol liga az eber farm ligájává a szövetség korlátozhatná a környező országok csatlakozni kívánó csapatok számát. Mondjuk országonként kettőre. Ha ilyet megléphetne a szövetség.
6. korxi |Válasz erre: 5. perecesi-diosgyor-szurkolo
2017-06-04 21:02:21 Piros öves, Veterán
Annyira azért nem tetszik ez a vízió amit vázoltál. Ez most minden szempontból jó, a liga és a csapataink érdekét szolgálja, de azért hosszabb távon nem az a cél hogy az EBEL farmcsapat-bajnoksága legyünk.
2017-06-04 20:22:13 Fekete öves, Veterán
Öröm olvasni a sorokat. Az biztos, hogy a caps nagyon meg fogja lendíteni a mol ligát. És hosszabb távon más osztrák ebel csapatok is jöhetnek hasonló gárdával.
Ha látják a többiek, hogy hejj megy nagyon a capsnek akkor elöbb utóbb más gárda is kopogtatni fog ablakunkon.

Mondjuk egy VSV, Salzburg vagy éppen Graz.
4. braunb |Válasz erre: 3. abori
2017-06-04 19:36:14 Fehér öves, Újonc
Szerintem biztos. Tavaly is körülbelül egy sorral több EBEL játékosuk volt, mint amennyi egy mérkőzésre nevezhető.
Annak a +1 sornak simán megvan így a helye (így legalább meccsben maradnak)
3. abori |Válasz erre: 2. Szabó József
2017-06-04 19:19:06 Lila öves, Fanatikus tag
Ponr ezt írtam én is az előbbi WC cikknél. Ráadásul utazni sem kell olyan messzire. Azért Galac sem Bécs.:) Kiváncsi leszek a keretükre, hogy betartják amit ígértek, hogy a fiatalok mellett azokat is fogják játszatni akik éppen nem férnek be az ebeles keretbe.
2. Szabó József* |Válasz erre: 1. korxi
2017-06-04 14:28:21 Fekete öves, Veterán
Ráadásul nem udvariasságból mondták.
A Mol-liga nagyot nyerhet azon, hogy a gyengus Belgrád-Galac kettős helyett egy erős Bécs érkezik.
1. korxi
2017-06-04 13:39:09 Piros öves, Veterán
"A MOL Liga első három csapata egészen biztosan az EBEL szintjén áll."
Na, akkor ezt most nem akárkik mondják.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...