Banner

Sikeredző az ismeretlenségből - magyarnemzet.hu

Szerző: objektív | 2020-03-21 12:25:00

Feczkó Tamás nevét három éve ismerték meg a magyar futball hívei, amikor feljutott a Balmazújvárossal az NB I-be. Az ismeretlenségből bukkant elő, azóta visszahozta az MTK-t is az élvonalba, szeptember 4-e óta pedig a Diósgyőrt az utolsó helyről az élmezőnybe repítette, ráadásul a DVTK kimondottan imponáló futballt játszva éri el a sikereit. Ezekről beszélgettünk vele. - írja a magyarnemzet.hu.


Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

– Ha azzal kezdem, hogy gratulálok, sejti, hogy mihez?
– Biztosan elárulja.

– A csapat teljesítménye is rászolgálna, de én elsősorban ahhoz a molinóhoz gratulálok, amelyet a diósgyőri szurkolók feszítettek ki Tamás-napon: Boldog névnapot Feczkó-mackó. Ilyet csak az kap, akit nagyon szeretnek.
– Csodálatos volt, de amióta itt vagyok, rengeteg pozitív üzenetet kapok a szurkolóktól. Igaz, ez mindent vitt. Meglepett, hogy gondoltak rám, és felköszöntöttek. A mackón pedig jót nevettem, rádöbbentett, hogy talán többet mozoghatnék, de azonnal meglett a kifogás, hogy a csapat körüli munka rengeteg időmet felemészti. A héten pedig a szurkolók közösségi oldalán képregénystílusban szuperhősként jelent meg a fejem, jót nevettem, és persze ez is nagyon jólesett.

– Szűk fél év alatt hogyan tudott ennyire népszerű lenni Miskolcon?
– Amikor szeptemberben ideszerződtem, akkor is elmondtam, nem én vagyok a fontos, hanem az, hogy miként játszik a csapat. Ezt a klubot az elmúlt években elkerülte a siker, mindenki éhes rá, azok is, akik mondjuk a télen kerültek Diósgyőrbe. Az én feladatom, hogy kihozzam a maximumot a keretből, és végül is az eredményeink fogadtattak el.

– Ön nem volt neves futballista, olyan, mintha a semmiből toppant volna elő. Honnan indult, honnan került elő?
– Büszke vagyok rá, hogy a Tiszalök ificsapatának kispadjáról indulva és minden lépcsőfokot megtéve tizenkilenc év alatt eljutottam idáig. Dolgoztam az ovifociban, az utánpótlás különböző korosztályaiban, a felnőtt harmad- és másodosztályban pályaedzőként, majd vezetőedzőként, közben elvégeztem az edzőképzés minden fokozatát. A célom persze az élvonal volt, és tudtam, hogy ez csak akkor sikerülhet, ha feljuttatok oda egy csapatot. A sors úgy hozta, hogy kettőt is feljuttattam, előbb a Balmazújvárost, majd az MTK-t.

– Mennyire lehetetlen küldetés ez egy ismeretlen magyar edzőnek, amikor a klubok zöme állandóan külföldi szakemberekben gondolkodik?
– Nem lehetetlen, hiszen itt vagyok. Ez az adott klubok filozófiájától függ, és ha idejön egy olyan sikeres edző, mint Paulo Sousa, Marco Rossi, Thomas Doll vagy Szergej Rebrov, akiktől lehet tanulni, akkor jöjjenek is. Ugyanakkor úgy látom, a külföldi edzők talán harminc-negyven százalékban váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Tényleg nincs jelentős futballmúltam, ezért tudtam, nekem háromszor-négyszer többet kell tennem ahhoz, hogy elérjem a céljaimat. Mindenhol voltak jó eredményeim, dolgoztam keményen, hiszek benne, hogy ez a recept.

Olvasd el a teljes cikket >>>

forrás: magyarnemzet.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
10. toki* |Válasz erre: 9. dudik-attila
2020-03-24 13:16:08 Fekete öves, Veterán
Szivics??? Mondjuk az Tomi-szlav.
9. dudik-attila |Válasz erre: 8. toki
2020-03-24 12:58:19 Piros öves, Őstag
Bódog előtt volt még más?
8. toki*
2020-03-23 08:51:28 Fekete öves, Veterán
Az egyik legfelkészültebb magyar edző, ráadásul "keleti" gyerek, tudja mi az a nélkülözés, és milyen az, hogy szurkolótábor. Örülök, hogy itt van, nagyon merem remélni, hogy nagyon sokáig itt is marad. Ahogy korábban írtam, valahogy ezek "Tamás" keresztnevű edzőkkel nem szoktunk befürödni.
7. Atalanta |Válasz erre: 3. MertAkiDiósgyőőőri
2020-03-22 12:09:00 Fehér öves, Újonc
Google chromcast kütyü a tv hdmi kimenetébe kell bedugni és az otthoni wi-fi hálozaton müxik. Igy nézem az m4 online youtube netflix hbo , és filmeket
6. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 3. MertAkiDiósgyőőőri
2020-03-21 14:24:42 Fekete öves, Veterán
Ha van konzolod, azon is tudod nézni. Mondjuk ha van egy Xbox one készüléked. Azon van YT alkalmazás.
5. KáGábor* |Válasz erre: 3. MertAkiDiósgyőőőri
2020-03-21 14:15:22 Fekete öves, Veterán
Igen, működnie kell.
4. johny* |Válasz erre: 3. MertAkiDiósgyőőőri
2020-03-21 13:58:29 Fekete öves, Veterán
Azzal működnie kell.
2020-03-21 13:46:03 Fekete öves, Veterán
Segítséget kérnék!
Nem okos tv-n, de lapos tv-n megoldható a youtubos meccs kivetítése? Ha mondjuk van egy HDMI kábelem azzal működne?
2020-03-21 13:39:10 Fekete öves, Veterán
De jo, hogy vagy nekunk Feczkomaczko :)
Amennyi szenvedest elotted ateltunk, kijart mar nekunk egy jo edzo.
Apropo: A mai meccsre nyittok topikot, ahol kibeszelhetjuk a kovesd mai elpicsazasat? :D
1. KáGábor*
2020-03-21 12:49:02 Fekete öves, Veterán
Jó kis cikk! Szívből gratulálok az eddigi pályafutáshoz! Ezt nem sokan csinálják végig.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...