Banner

Sántha: Fernando rengeteget dolgozott, mégsem jöttek az eredmények, de ilyen a futball

Szerző: Jáborcsik András | 2019-09-15 10:19:00

Az élvonalbeli labdarúgó bajnokság előző fordulója és a mostani között sok változás történt a Diósgyőri VTK-nál. Ezekről kérdezte Sántha Gergelyt, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetőjét az egyik vezető borsodi internetes portál munkatársa.

A beszélgetés során szóba került Fernando Fernandez és Tajti József menesztése, Tajti Mátyás távozása, valamint Feczkó Tamás kinevezése és az ultrák bojkottja is.

Elsőként azt vetették fel az ügyvezetőnek, hogy a múlt heti edzőváltás során kimaradt a klub közleményéből az ok, amiért Fernando Miguel Fernández Escribano menesztéséről döntöttek

– Az egyik legdinamikusabban változó környezet a sportban a futball világa, ez különösen Diósgyőrben igaz. Talán ezzel még a szurkolók is így vannak: néha egy-egy játékost vagy edzőt istenítenek, aztán fél évvel később ennek az ellenkezőjét érzik – mondta a DFC Kft. ügyvezető igazgatója. – Köszönjük Fernando Fernandez munkáját, hiszen kétszer is bent maradt vele az első osztályban a csapat. Rengeteget dolgozott, mégsem jöttek az eredmények, de ilyen a futball. Már a hazai Mezőkövesd elleni 0-3 is gondolkodásra késztetett bennünket, de a Ferencváros ellen elszenvedett vereség, de még inkább a mutatott játék indokolta a változást. Az FTC ugyan a bajnokcsapat, Európa Liga főtáblás, de szinte végig emberelőnyben játszva, a mutatott játék nem volt elfogadható a szurkolók, a tulajdonos és a klubvezetés számára sem.


Azt is szóba hozták az ügyvezetőnek, hogy nem csak a vezetőedző, hanem két Tajti is elhagyta a múlt héten a DVTK-t. A labdarúgó, Mátyás, lengyel csapathoz igazolt, a klub által kiadott közlemény szerint ,,visszautasíthatatlan” ajánlatért. Kíváncsiak voltak arra, hogy ez mit jelent, hogy forintban, milliókban, tízmilliókban, vagy százmilliókban mérhető-e az érte kapott összeg.

– A magyar futballban sajnos senki nem beszél nyíltan átigazolási díjakról, fizetésekről, így a DVTK érdekeit szem előtt tartva, ezt én sem tehetem – felelte Sántha Gergely, akinek azt is felvetettük, hogy a másik Tajti, vagyis József, nem önszántából távozott, és az ő esetében nagyobb a talány a menesztésével kapcsolatban, hiszen amíg a DVTK-nál dolgozott, egy edzőt sem szerződtetett, úgyhogy megkérdeztük: mi volt az elküldésének az oka? – Köszönjük Tajti József munkáját is, főképp az akadémiánál látszott a neki is köszönhető fejlődés, de az első csapat ismét nem úgy teljesített, ahogy azt a szurkolók, a tulajdonos és a klubvezetés elvárta.


Elolvasom a teljes interjút a boon.hu-n >>>>>>>


forrás: boon.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

33. dissus
2019-09-19 11:26:08 Citromsárga öves, Tag
Válasz erre 26. dudik-attila
Figyeljél csak Attila ! Én nekem nem szokásom a " pufogtatás " !! Személyem vagy " elengedi " vagy nem !! Személyem mán " túl sok " visszaesést és javulást tapasztalt / látott /,hogy számlálhatatlan ! A ZTE elleni mérkőzésen,annyi javulást észleltem,hogy nyertük a meccset ! Ennyit nem többet ! Tudod mit ? Erről ne vitázzunk ! Mindezt majd a közel jövő be bizonyítja,hogy merre " indultunk "el ! CSAK A DIÓSGYŐR !
32. zsolt |Válasz erre: 30. dvtk-3534
2019-09-18 16:24:29 Lila öves, Tag
Oké, de ezek egyéni célok. Ha így volt, akkor azokat a szurkolókat nézi semmibe, akik (köztük én is) megváltóként várták, és profizmust, spanyol játékosokat, stábot, mentalitást vártak. Volt mihez viszonyítani, Luque, Paco..
31. antiabs |Válasz erre: 30. dvtk-3534
2019-09-18 16:16:32 Piros öves, Őstag
"sok fiatal magyar játékost építettünk be az első csapatba"
Az mondjuk komolyan érdekel, hogy kire gondol, amikor azt mondja, hogy beépített fiatalokat az első csapatba? vagy arra gondol, hogy a keretben voltak? Mert az még messze nem egyenlő azzal, h beépítette őket az első csapatba. Mondjuk a most futó bajnokságban kialakult csapatot se nagyon láttunk és nem csak sérülések, eltiltások miatt.
30. dvtk-3534* |Válasz erre: 29. zsolt
2019-09-18 16:05:27 Fekete öves, Veterán
szerintem őneki ez magas volt ő úgy volt vele hogy nem ragaszkodik foggal körömmel a kispadhoz lehet fél és lehet 3 év vagy 5 év.... neki az első év után már mindennap ajándék volt. Ő is tudja h hatalmas mákja volt ennyi ideig edző lehetett itt, pont ezért nincs egy rossz szava sem és csak a szépre emlékszik.
29. zsolt |Válasz erre: 28. dvtk-3534
2019-09-18 16:00:25 Lila öves, Tag
Szerintem meg inkább semmitmondóan és közhelyesen, mint ahogy talán minden nyilatkozata alkalmával. Nekem olyan jellegűek a nyilatkozatai, mintha azt a klub sajtósa írta volna. Ha tényleg így gondolja a dolgokat, akkor ott nagy a baj.. Ha meg csak lojális akar maradni, az meg a szurkolókkal szemben nincs rendben.
28. dvtk-3534*
2019-09-18 15:22:48 Fekete öves, Veterán
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/fernando-fernandez-csak-a-szepre-emlekezik-diosgyorbol-2722501

Fernandó interjú.

Azon kevés edzők egyike akik nem sárdobálással mentek el innen...
nagyon korrektül nyilatkozik és sportszerű mint mindig.
27. dissus
2019-09-18 14:13:27 Citromsárga öves, Tag
Válasz erre 24.Szabó József
Írod,hogy csak 4 azaz négy percig tartott a kettős ember előny ! Mennyi minden történt mán az utolsó előtti píllanatban is a magyar pályákon !
Tessék utána nézni és az ilyen fórt góllal kelletett volna meghálálni !
Hidd el nem várod jobban,hogy" púposodjon" az ellenfél hálója mint személyem !
Az elmúlt két év éppen elég volt ahhoz,hogy a szúrkolók " megcsömöljenek " és
hátat fordítsanak a footballt " imitáló" vergődésnek !
Bízok benne,hogy ez a kismérvű un. " rostálás " és erősítés hoz valami változást a
tartalék csapatunknál is !!!???
Én reménykedek ! Hajrá DIÓSGYŐR !
26. dudik-attila |Válasz erre: 23. dissus
2019-09-18 13:47:06 Piros öves, Őstag
Mire jó ez a sok közhely puffogtatás? Ha nem láttál némi javulást, akkor neked sose lesz jó semmi.
25. antiabs |Válasz erre: 5. zsolt
2019-09-18 08:29:57 Piros öves, Őstag
Szerintem ott csúszik hiba az értelmezésedbe, hogy oldalakban gondolkozol, miközben itt a többségnek már csak egy oldal igazán fontos, a pénz oldala.
Nagyban lt-nek, aztán egyre csökken a mérték, de sg, bm, sőt a boon újságírója is abból él. Az az érdeke hogy legközelebb is tudjon riportot készíteni, ha bekérdez úgy járhat, mint az amigeleken. Az építő kritikát is személyes sértésnek veszik sokan.
24. Szabó József* |Válasz erre: 23. dissus
2019-09-18 06:18:42 Fekete öves, Veterán
A mondandód második felére reagálni kell, mert így terjed a mellébeszélés.
Az a kettős emberelőny mindössze 4 percig tartott.
A zetés lapok nem vétlenül születtek, a feljavuló támadójátékunknak köszöntően, a 25 lövés is jelzi.
Sok gólt lőhettünk volna, ha nem körbelövöldözzük a kaput, ám legalább már oda jutottunk és a 67. percben jött kiállításig is ezt tettük a második félidőben.
Azért az Iszlai-Rui Pedro kettős nem kutyaütő, különösen nem az utóbbi és az új csatár is igen komoly lesz, nem zsákbamacska mint Tabakovic.
A véletlenül bepattant gól se véletlen volt, több szöglet-variációt is láthattunk (végre vannak!), a gól is a rövidre tett labdából született (ahol végre saját játékosunk várta), már Tamás perdítése is benn volt, utána pattant Brkovic fejére.

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...