Banner

Sajtótájékoztató vágatlanul

Szerző: objektív | 2017-08-17 17:55:00

Nagyon nagy tisztelettel köszöntök mindenkit! Az OTP Bank Liga következő fordulójában Újpestre látogat a DVTK, és ahogy azt a weboldalon is olvashattátok, zártkapus lesz a mérkőzés. Bár szerettük volna, de az is kiderült, hogy a vendégszurkolók közül sem tekintheti meg senki a találkozót. A Szinva teraszon kivetítőn tekinthetik meg a mérkőzést a drukkerek. Egy jó hangulatú mérkőzés helyett nagy csendben fog játszani a két csapat. Milyen lesz?

Bódog: Úgy gondolom, érdekes lesz. A labdarúgás a szurkolókért van. Most ez a szabály van, ez a rendelet, ezzel nem tudsz mit csinálni, de valamilyen szinten szerencsétlen, mert Magyarországon küzdünk azért, hogy minél több néző jöjjön ki a stadionba. Mindenki panaszkodik, hogy nincs emiatt, amiatt nincsenek nézők, és közben olyon okok miatt, ami nem a Diósgyőr szurkolók miatt történik, amiatt büntetik az ellenfél szurkolótáborát, ami számomra kicsit felfoghatatlan, de nem tudsz mit tenni ellene. Lehetne jobb megoldást találni. Az se lenne megoldás, hogy a pályaválasztói jogot felcseréljük, és a mi szurkolóink bejöhetnének, az övéik nem, mert ők csinálták a balhét… Ez nem megoldás, mert akkor a többi csapat hőbörögne amiatt, hogy ez nem korrekt. Nem tudom, mi lenne az okosság, de az, hogy kizárják a szurkolókat, az számomra furcsa.

Nagy: Természetesen mi is szerettünk volna egy ilyen hangulatú meccsen játszani, volt szerencsém hozzá. Nekünk ezt teljesen ki kell zárjuk és a meccsre kell figyeljünk. Így legalább tisztán fogjuk hallani Tamásnak az instrukcióit. Nekünk a meccsre kell koncentrálni. Semmi másra.

Tamás, volt már a pályafutásod során ilyesmiben részed?

Bódog: Hát, szerintem nem. Inkább jobb az, ha az embert szidják, kiabálnak, olyat mondanak, ami nem szép, de akkor is, legalább van hangulat. Így nem az igazi. Egy játékost is a saját szurkolói doppingolnak, hogy jobb teljesítményre legyen képes, vagy azért, mert az ellenfél szurkolói kihozzák belőled az ellenbuzdítás miatt azt a pluszt. Furcsa lesz, az biztos. Egyszer voltam egy ilyen válogatott mérkőzésen Frankfurtban, a törökök játszottak, nem tudom már kivel… Németországban, egy Európa-bajnoki selejtező, ami zárt kapus volt, bejutottam éppen amiatt, hogy a magyarok egy csoportban voltak ezekkel a csapatokkal, és meg tudtam nézni ezt a meccset. Katasztrófa volt.

A legutóbbi mérkőzés előtt a fél kezdőcsapatot kicserélted. Azt kaptad, amit vártál?

Bódog: Én úgy gondolom, mindenki élt azzal a lehetőséggel, hogy amiatt ott hirtelen megteremt, úgyhogy elégedett voltam mindenkinek a teljesítményével. Akik új játékosként bekerültek a csapatba, hozták azt a formát, és egy jó mérkőzést játszottak. Ez a szép a futballban, hogy ez pillanatok alatt változhat, és aki eddig nem kapta meg a lehetőséget, annak kutya kötelessége olyan állapotban lenni, hogy amikor megkapja a lehetőséget, akkor tudjon bizonyítani. Most amellett, hogy szép a futball, nehéz is, mert aki nincs a keretben, nem játszik, annak mentálisan olyan erősnek kell lenni, hogy ne engedjen le. És amikor ott a lehetőség, akkor azt megragadja, és ne adja vissza a riválisának, hogy kikerüljön a csapatból.

Milyen csapatnak tartod az Újpestet, és mi várható? Mire lehet számítani a mérkőzésen?

Bódog: Az idei évben az Újpest egy erős és jó csapa lett, minden mérkőzésen pariban voltak. Egy jól felkészített csapattal fogunk találkozni, akinek ugyanúgy megvannak az erősségeik, megvannak a gyengéik, és amellett, hogy van egy jó csatáruk a Novothny személyében, aki tőlünk ment oda, amellett a széleken gyors embereik vannak, agresszívak, letámadnak ugyanúgy. Próbálnak támadófutballt játszani. Mindenképpen egy jó mérkőzésre számítok, mivel hasonló felfogásban játszik a két csapat.

A cél: nyilván a győzelem.

Bódog: Nem kikapni megyünk.

Könnyebb egy ilyen csapat ellen felkészülni, aki akar játszani, aki támadó focit játszik?

Bódog: Minden csapatból föl lehet készülni. Az a kérdés, hogy amit gyakorolsz, amire fölkészülsz, azt mennyire tudjuk megvalósítani. Az ellenfél változtathat, reagálhat különböző dolgokra, de én úgy gondolom, hogy amit láttunk az Újpesttől, vagy az ellenféltől, azt föl tudjuk dolgozni olyan szinten, hogy meglesz az ellenszerünk.

Tibi, te elsőként kaptad meg a lehetőséget. Hogyan élted meg? Tamásnak milyen elvárásai vannak veletek szemben?

Nagy: Kezdeném azzal, amiről Tamás beszélt. Amikor nem vagy a keretben, az eléggé nehéz. Ott hinned kell magadban elég keményen, és a fizikális részénél is nagyon toppon kell lenni, mert jön egy ilyen lehetőség, és ilyenkor kell megragadnunk, megragadnom azt, hogy bent tudjak maradni. A hét közepétől voltak taktikai gyakorlások, érezhető volt, hogy Tamás a kezdőcsapatban számít rám. Így is készültem egész héten. Szombaton reggel pedig tudatosította is bennem.

Mentálisan biztos más volt most felkészülni, ezen a héten, mert akkor csak reménykedtél, most már erőteljesebben reménykedhetsz abban, hogy a kezdőcsapat tagja leszel. Mennyivel másabb ez a hét, mint az előző?

Nagy: Most is ugyanúgy próbálok készülni, mint múlt héten. Fizikálisan ez a meccs kicsit megviselt, még kedden is kicsit fáradtabbnak éreztem magam, de most már teljesen kifrissültem és várom a folytatást.

Nem lehet amellett sem elmenni, hogy Újpest…

Nagy: Igen. Két évet játszottam Újpesten. Sokat voltam sérült, annyit nem tudtam úgy játszani… Nagyon sajnálom, hogy zártkapus lesz ez a mérkőzés, mert biztos, hogy nagyon jó hangulat lett volna. A tavalyi csapatából – az Újpest tegnap jelentette be a 14. igazolását – körülbelül 3 játékos maradt, akik tavaly is a kezdőben voltak, de ismerve Vignjevic mentalitását. Egy letámadós, előre játszó csapattal fogunk találkozni.

amigeleken.hu: Hány zártkapus meccsen játszottál eddig pályafutásod során?

Nagy: Még egyen sem, szerencsére. Edzőmeccs volt, amikor Újpesten nem engedtek be szurkolókat, de így, tétmeccsen még soha.

amigeleken.hu: Amikor idegenben játszunk és nem engednek be szurkolókat, idegenbeli pálya kiegyenlítődik ilyenkor? Mi van ilyenkor lelkileg? Mi van a fejekben?

Bódog: (nevet - a szerk.) Még szép, hogy idegenben játszunk. Nekünk aztán oly mindegy. A zártkapus az azért rossz, mert magának a labdarúgásnak rossz. Most az, hogy zártkapus, nem egyenlít ki semmit. Ugyanolyan 50-50%-ról indulunk. Rossz. Egyértelműen rossz, ha nincs hangulat.

Folytatjuk...

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

22. tabak |Válasz erre: 21. Bobák Kornél
2017-08-18 16:43:04 Piros öves, Őstag
Valóban. Szektorbezárást is, ha jól emlékszem, de úgyse mentünk volna annyian nyíregyre...
21. Bobák Kornél* |Válasz erre: 12. tabak
2017-08-18 15:38:00 Fekete öves, Veterán
A Birkirkara ellenin kaptunk büntetést, mert amikor a pályán volt némi tumultuózus jelenet, akkor ment nekik a cigányozás.
20. tabak |Válasz erre: 13. samanhegy
2017-08-18 12:35:48 Piros öves, Őstag
Hirtelen felindulású pofonok csattantak volna el? :)
19. kakukk1 |Válasz erre: 18. kakukk1
2017-08-18 12:26:49 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Ja, de, mégis: a "Nem érdemlitek, nem érdemlitek..." dallamára pont kijön! "Rosszul csinálja, rosszul csinálja, az MLSZ ezt rosszul csinálja" :)
Ez vajon kit botránkoztatna meg? Gondolom, ugyanazt, mint a "B.zi MLSZ", mert pont ugyanazt jelenti, csak más szavakkal.
18. kakukk1 |Válasz erre: 10. slózi
2017-08-18 12:22:41 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Csak a "B.zi MLSZ"-t lehet rigmusként skandálni, a te verziódat meg nem. Márpedig a címzetthez csak akkor jut el, ha elég hangos.
17. isten
2017-08-18 12:09:57 Barna öves, Fanatikus tag
Novothny öngóljával nyerünk. :)
16. zetor |Válasz erre: 14. objektiv
2017-08-18 11:27:14 Fehér öves, Lelkes újonc
Vágatlan hangfelvételt sem lehetséges? Mármint közzétenni.
15. KáGábor* |Válasz erre: 14. objektiv
2017-08-18 11:23:43 Fekete öves, Veterán
:O
Ezen most meglepődtem. Lehet tudni, hogy miért nem?
14. objektiv |Válasz erre: 1. KáGábor
2017-08-18 11:20:50 Fekete öves, Őstag
Nagyon úgy néz ki, hogy nem kapunk engedélyt a vágatlan videóra.
13. samanhegy |Válasz erre: 12. tabak
2017-08-18 10:38:09 Piros öves, Őstag
Na de mi lett volna, ha nincs ott az a kerítés? :D

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...