Banner

Körvonalazódik a magyar-szlovák hokiprojekt

Szerző: Szabó József | 2017-03-24 18:15:00

Egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy összejöjjön egy izgalmasnak ígérkező magyar–szlovák közös projekt.

A Magyar Jégkorong Szövetség elnökét és a szlovákiai Tipsport Extraliga főnökét a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest fináléjának egyik fővárosi meccsén fotózta le Mudra László. A két vezető nem először találkozott: januárban a magyar Parlament épületében a ligaelnök és mások mellett Martin Kohut, a szlovák szövetség első embere is jelen volt. Akkor történelmi találkozóról írt az MJSZ honlapja, és kiderült az is, hogy a felek a további együttműködés lehetséges formáiról egyeztettek.

Információink szerint Richard Lintner azért járt ismét hazánkban, hogy egy visegrádi kupasorozatról konzultáljon személyesen is az MJSZ-elnökkel. Ennek keretében a MOL Liga és a Tipsport Extraliga topcsapatai már a következő, vagyis a 2017/18-as szezonban összemérhetnék erejüket valamilyen formában.


Elolvasom a teljes cikket a jegkorongblog.hu oldalán>>>>>

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

2017-03-25 19:56:04 Fekete öves, Veterán
Az olimpia ebeles kalandja évek óta egy jó nagy bohózat.
Az osztrákoknak nem kellettek a Magyarok (elég nekik a Volán) az ebelbe, ám az U-ligáikba bezzeg kellünk (színvonalat emelni)...
Inkább szórakozik a szlovénokkal.
Ellenben most próbálkozik a Bécs farmjával...
A viszonzást illetően el kellene utasítani őket.

Sebaj, jó nagy bakot lőnek, mert a szlovák vonallal óriásit nyerünk, amennyiben a felnőtt vonal bejön, az U-vonal krémje is átmegy a Lajtán túlról a Felvidékre.
13. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 12. korxi
2017-03-25 18:15:41 Fekete öves, Veterán
A VC csatlakozása nem lenne rossz. Ami az olimpiát illeti, nem értem, hogy az Erste Bank miért erőlteti annyira az ebeles indulásukat, amikor ahhoz gyökeres pénzügyi változások kellenének.
Aligha találnának olyan tőkeerős szponzorokat a szlovén fővárosiak, ami elég lehet egy problémáktól mentes EBEL szerepléshez. Már maga a bajnokságba beugrás is többszöröse a miénknek. Bár ezt így számokban nem tudom.
Az Alps liga nekik nagy hátralépés lenne, de a mi ligánkból újra ugorhatnának éveken belül az EBEL-be. (Amíg nem stabilizálódnak anyagilag) De addig is relative jó ligában versenyeznének.
... és ha a medvescak ebel szereplő lesz, akkor a ljubljana ki is szorulhat a ligából, ekkor jöhetnénk mi.
12. korxi |Válasz erre: 8. perecesi-diosgyor-szurkolo
2017-03-25 17:40:26 Piros öves, Veterán
Izé...nem csak esély lehet arra hogy házigazdák legyünk a saját négyesünkben, (a Kontinentális Kupában), hanem tavalyelőtt azok is voltunk, szóval mi rendeztük azt a csoportkört, csak sajnos elrontottuk.
Az EBEL szárcsapata, a Vienna Capitals valóban jönni akar a MOL ligába egy farmcsapattal, részükről ez eldönötött tény. És nem egészen az utánpótlásukról van szó, a legidősebb utánpótláscsapatuk az U21-es megmaradna külön csapatként, külön ligában. Tisztában vannak azzal hogy a MOL liga nem utánpótlásliga, és nem is utánpótláscsapattal akarnak indulni benne.
A Ljubljana biztosan nem jön. Az Erste Bank türetlenül azt akarja hogy az EBEL-ben induljanak, de ha abban tényleg képtelenek végigbukdácsolni (úgy néz ki) akkor valószínűleg az osztrák-olasz Alpesi ligában fognak játszani.
11. grosser
2017-03-25 17:16:57 Piros öves, Veterán
Egy Miskolc-Bécs buszos túrára még én is befizetnék, szégyen, nem szégyen még nem voltam Bécsben, egyszer régen vagy 20 éve, mikor mentünk olaszba nyaralni csak érintettük Bécset, a bécsi elkerülőn, ráadásul éjszaka, úgyhogy sokat nem láttam a városból! :)
Nem távolság, főleg annak aki egy szezonban háromszor tette meg a Miskolc-Sopron-Miskolc útvonalat (kosármeccs), onnan ugye meg már csak egy parasztköpés.
Na indulok a csarnokba, HAJRÁ CSAJOK!
10. Szabó József* |Válasz erre: 8. perecesi-diosgyor-szurkolo
2017-03-25 17:02:16 Fekete öves, Veterán
Egyedül a Bécs érdeklődött eddig.
9. Szabó József* |Válasz erre: 7. grosser
2017-03-25 16:50:58 Fekete öves, Veterán
Irulok-pirulok. :)
Közben újraszámolva a példámba a közösbe játszóknak 48 alapszakasz-meccs jut.
2017-03-25 16:41:41 Fekete öves, Veterán
Valamilyen formában (még ha csak teszt jelleggel is) lesz itt valami. Jó lenne pár éven belül egy V4 hokiliiga, de mindent a maga idejében.
Apropó Kontinentális Kupa: Ott mekkora esély lehet arra, hogy házigazdák legyünk a saját négyesünkben? Jó lenne házigazdának lenni, és kicsit több szerencsével tovább is jutni :D
Ami a MOL ligát illeti, meg lehetne növelni a létszámot még egy induló csapattal, érdeklődők köztudottan vannak. Jönne ukrán csapat (sztem a Donbass, kik a khl múltjukkal növelnék a bajnokságunk színvonalát, vagy éppen az olimpia ljubljana, kiknek olcsóbb a mi ligánk, mint az ebel volt. De még osztrák csapatról is hallani, akik farmcsapattal érkeznének, hogy az utánpótlásukat jobb versenykörülmények között versenyeztesék.
Ha tfh. 12 csapatossá válna a mol liga az 4 mérkőzéssel növelné meg az alapszakaszt, és kicsit ki is tolná a liiga idejét. Nem utolsó sorban több bevétel is származhat mindenből.
Az általam említett hármasból a donbass (márha tényleg a személyük az ukrán csapat), vagy a ljublana lenne jó.
7. grosser
2017-03-25 16:05:35 Piros öves, Veterán
Nemcsak kiváló meteorológus vagy, hanem jégkorong SZAKEMBER is, gratulálok! Javasolni fogom, hogy a következő MOL-liga indulásánál téged hívjanak be az M4 stúdiójába, persze csak jó pénzért. :)
Csak kérdés, hogy ehhez az új ligához kell-e farm csapat vagy ugyanezzel a kerettel lehet végignyomni (számításaid szerint csak 10 meccsel lenne több, akkor nem kell) , vagy a farm majd csak a V4-ligában lenne kötelező.
6. Szabó József* |Válasz erre: 5. sverige
2017-03-25 15:09:21 Fekete öves, Veterán
Számolgattam.
A néhai szlovén-lengyel-magyar Interliga adta az ötletet, valami hasonlóra lehet leginkább számítani.
A példámban 4-4 magyar és szlovák csapat adná a 8 csapatos közös ligát.
Ez egy oda-vissza körrel 14 fordulós alapszakaszt adna.
Az első négy rájátszana, 3-3 nyert meccsig az elődöntőben és a döntőben.

A mol-liga maradna 11 csapattal (Kmh-Vasas a Belgrád-Galac helyett), az ugyanúgy két oda-vissza körrel 40 fordulós alapszakaszt adna.

A közös ligában játszók egy oda-vissza köre (6meccs) beleszámítana a mol-ligába, a másik körüket (6 meccs) a mol-ligába játszanák, amellett ők is két-oda vissza kört nyomnak (28 meccs) a mol-ligába maradt 7 csapattal.

Így mindenki 40 meccset játszana az alapszakaszban mint tavaly.

A közös ligások így csak annyi meccsel játszhatnak többet, amit a közös liga rájátszásába jutva nyomhatnak (max. 10 meccs).
5. sverige |Válasz erre: 4. Szabó József
2017-03-25 13:29:58 Barna öves, Tag
Köszönöm a választ, kíváncsian varom, meglátjuk mi fog kisülni belöle.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...