Banner

Saját teremre vágynak az asztaliteniszezők

Szerző: Jáborcsik András | 2017-12-21 19:02:00

Nyáron már a második évét kezdte meg az Extraligában a DVTK asztalitenisz csapata, de közben az alacsonyabb osztályokban is figyelemre méltóan szerepelnek versenyzőink, és az utánpótlás is fejlődik. András Miklós szakosztályvezetővel értékelte a mögöttünk hagyott évet a dvtk.eu. Ebből idézünk:


Mi az, ami először eszedbe jut a 2017-es esztendőről?
A legmagasabb három csapatbajnoki osztályban szerepelnek csapataink (Extraliga, NB I. és NB II.), ami egy két éve alakult szakosztálytól kiemelkedő teljesítmény. Mindemellett már - jelentős eredményeket is felmutató - utánpótlás bázissal rendelkezünk. De sajnos negatívum is akad. Nagyon fájó, hogy nincs saját termünk, ami elengedhetetlen feltétele a továbblépésnek!

Ha már említetted, többször szóba került egy saját csarnok építése. Mikor lehet ennek realitása?
A Jókai iskolának nagyon sokat köszönhetünk - sőt mindent -, de a saját terem megléte elkerülhetetlen. Több kudarc is ért ezen a területen bennünket. Több projektet is előkészítettünk (látványtervvel, költséggel, határidővel), de a végső megoldás még sajnos nem körvonalazódott.

Nyáron a sors is úgy akarta, hogy az Extraligában folytassa a DVTK első csapata a küzdelmeket. Hogy érzed, rászolgáltak a srácok?
Nem is kérdés! Az őszi eredmények is azt mutatják, hogy az előző idényben helyezésben is ki kellett volna harcolni a 8. helyet, de talán a rutintalanság - no meg a szerencse sem állt az oldalunkon - volt az oka, hogy pár poénnal végeztünk a 9. helyen. Most pedig ugyanazon összetételű csapattal rendre hozzuk a kötelező győzelmeket!

Hat forduló után a 4. helyen állunk a bajnokságban, szerinted ez a realitás, vagy - ha a tavalyi pontvadászatból indulunk ki, akkor - erőn felüli a teljesítmény?
El lehet játszani a gondolattal, hogy még a Final Four sem elérhetetlen, de nem ez a realitás. Az 5-7. hely megszerzése is az utóbbi 25 év legnagyobb csapatbajnoki sikere lehetne a megyében. A fiúk ebben a hat fordulóban mutatták meg az igazi tudásukat, arcukat, ez semmiképp nem erőn felüli - főleg nem véletlenszerű vagy kiugró - teljesítmény. De az igazsághoz hozzá tartozik, hogy kissé meggyengült az Extraliga mezőnye.


Elolvasom a teljes cikket a dvtk.eu-n >>>>>


Közben hétfőn és kedden jó hangulatú évzárót tartott a DVTK asztalitenisz szakosztályának utánpótlása, ahol szülő-gyermek párosversenyt, valamint a szülők és a gyerekek egyéni versenyét is megrendezték.





És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
5. toki* |Válasz erre: 2. Bobák Kornél
2017-12-22 07:43:03 Fekete öves, Veterán
Így van, ezt is írtam már többször, hála Istennek!
4. toki* |Válasz erre: 3. Csakegynap
2017-12-22 07:41:36 Fekete öves, Veterán
Így van, én ezt már korábban is mondtam.
3. Csakegynap |Válasz erre: 2. Bobák Kornél
2017-12-22 07:35:55 Barna öves, Fanatikus tag
Még a vizilabda az amit el tudok képzelni új szakosztályként. Ők is nemzetközi kupákban vannak jelen, nem is akàrhogy.
2. Bobák Kornél* |Válasz erre: 1. vebgy
2017-12-21 21:44:45 Fekete öves, Veterán
Jók vagyunk! Foci: NB.I. Női foci: NB.I. Kosárlabda: NB.I. Asztalitenisz: Extraliga, Sakk: legmagasabb osztály, Hoki: Bajnokcsapat, Női röplabda: NB.II.-ben jelenleg első hely újoncként.
Még birkózásban kell felnőniük a fiataloknak. Van még valamilyen szakosztály a jövőre induló e-sporton kívül? Nem lehetünk minden sportágban bajnokok, de a DVTK névnek ismét rangja van.
1. vebgy*
2017-12-21 20:53:19 Fekete öves, Veterán
...én meg egy NÉGY-ÖT szakosztályos , de ezekben bivalyerős diósgyőri sportklubra !
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...