Banner

Paks-DVTK 1-2

Szerző: objektív | 2018-12-15 13:00:00


OTP Bank Liga 18. forduló

Paksi FC - Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)

Paks, 300 néző. Játékvezető: Németh Ádám (Farkas Balázs, Szalai Balázs; Szilasi Szabolcs, Pillók Ádám).

PFC: Rácz G. - Kővári, Lenzsér, Gévay, Fejes - Kecskés T., Papp K., Bertus - Remili, Hahn, Bartha Vezetőedző: Csertői Aurél.
DVTK: Bukrán - Brković, Karan, Tamás M. - Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti M., Juhar - Hasani, Mihajlović. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Tajti M. helyett Tóth Ba. az 50., Papp K. helyett Egerszegi az 56., Remili helyett Haraszti Zs. a 64., Shestakov helyett Eperjesi a 75., Bartha helyett Simon A. a 79., Hasani helyett Bacsa a 90. percben.
Sárga lap: Hahn a 44., Tóth Ba. az 54., Eperjesi a 80., Simon A. a 84. percben.
Gólszerző: Tajti M. (0-1) a 15., Papp K. (1-1) a 17., Hasani (1-2) a 63. percben.



Értékelés

Fernando Fernández: - Nagyon fontos győzelmet arattunk ma, ami az első idegenbeli siker ebben az évben. Még fontosabb, hogyan jutottunk el idáig: sokkal jobbak voltunk, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, még egy kihagyott büntető is belefért. Azonban még meg kell tanulnunk könnyebben hozni az ilyen találkozókat, az utolsó tíz percben szenvedtünk, benyomott minket az ellenfél.
Köszönetet kell mondanom a klubnak, mert a kritikus pillanatokban bíztak bennem. Nyáron nem csak játékosokat, hanem stílust váltottunk, ilyenkor idő kell, hogy összeálljon a csapat, de hittek a munkában a kollégáim és a labdarúgók. Kiegyensúlyozott a bajnokság, sok hasonló erősségű csapat szerepel, emiatt nem feltétlenül látszik a változás az egyik pillanatról a másikra. Különleges héten vagyunk túl. A Paks ellen készültünk egész héten, akik próbálják játszani a játékot, támadásban hátulról építkeznek. Ők az egyik kedvenceim Magyarországon, szeretem a kombinatív középpályásaik játékát. Ezek után megláttuk a pálya állapotát, és néhány változtatást kellett eszközölni, de a játékosok jól alkalmazkodtak a körülményekhez. Tudtuk, hogy sok helyzetet tudnak kialakítani a beadásokra második hullámban érkező középpályások, ebből született Tajti Mátyás gólja is.
Még mindig sokat kell dolgoznunk, mert nem szabad elfeledkeznünk, hogy a célunk a bennmaradás. Az utóbbi mérkőzéseken elkezdtük gyűjtögetni a pontokat, egy ponttal a vonal fölött telelünk, ami fontos a játékosok lelkiállapotának, de a szurkolóknak is.

Németh Zoltán (másodedző; Csertő Aurél helyett): - Gratulálok a DVTK-nak, a mai napon egy góllal jobbak voltak, és jobban alkalmazkodtak a téli pályaviszonyokhoz.. Ennek ellenére is szerezhetünk volna pontot, a második félidő végén három nagy helyzetet alakítotttunk ki.
Azt hittem, a kihagyott 11-es után átvesszük az irányítást, nem így történt. A peches gól után mentünk előre, mindent megtettünk az egyenlítésért, azonban bátrabban kellett volna előre játszani, sokkal jobban erőltetni kellett volna a 16-oson belülre futást, esetleg az átlövéseket.



Pakson búcsúztatjuk az OTP Bank Liga 2018-as évét ma 17 órától, amennyiben az időjárás és a paksi hómunkások is úgy akarják.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Fernando többek között a következőket mondta:

A mi helyzetünkben minden mérkőzésnek megvan a nehézsége, nem lesz ez másként Pakson sem - mondta el Fernando Fernández vezetőedző. - Szombati ellenfelünk régóta az élvonalban szerepel, hosszú ideje Csertői Aurél a vezetőedzőjük, kellő rutinnal és több minőségi labdarúgóval rendelkeznek. Most is igyekeztünk megtalálni azokat a gyenge pontokat, amire felkészülve reális esélyünk nyílik a győzelemre. Nem szeretem az idényzáró mérkőzéseket, mert ilyenkor már sokszor a szünet jár a játékosok fejében a mérkőzés helyett, ugyanakkot a héten a játékosok jó munkát végeztek, odafigyeltek a feladatokra, Pakson is kulcskérdés lesz, melyik csapat játékosai tudnak végig koncentrálni.
Saját kezünkben van a sorsunk, egy sikerrel biztosan a vonal fölött töltjük a téli szünetet, ami jót tenne a lelkeknek. Ugyanakkor a bennmaradás kérdése várhatóan csak májusban dől el, addig még sok pontot lehet szerezni.

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

451. toki* |Válasz erre: 450. kisbe
2018-12-18 10:20:49 Fekete öves, Veterán
Nekem a kedvencem, úgyhogy tudom.
450. kisbe |Válasz erre: 449. toki
2018-12-18 09:54:27 Piros öves, Őstag
..nem vagyok kèpbe a spanyol focival..lehet hogy ott van..az is lehet Levantèt mondott a haverom..
449. toki* |Válasz erre: 419. kisbe
2018-12-18 08:24:36 Fekete öves, Veterán
Bardhi nem a Leva(e)nte-ba van????
448. kisbe |Válasz erre: 445. slózi
2018-12-17 19:48:03 Piros öves, Őstag
..Slozi bàcsi egyszer elmegyrk egy Òzd meccsre ès kidumàljuk a foci nagy dolgait ha van kedve..))..csak ha időm engedi ès nincs Dvtk meccs..a tirpák megye -I-es meccsekre megyek valahova..szerintem az orszàg egyik legjobb megyei bajnoksàga...)
447. kisbe
2018-12-17 16:23:05 Piros öves, Őstag
..ha màr moderálva lettem...amit ìrtam iròniànak szàntam...sose bántottam Mihajlovichot...)
2018-12-17 14:39:02 Barna öves, Fanatikus tag
Kiböjtöltük ezt a félévet az elmúlt két év szerencsés bentmaradásával. Fernando szavai igazak, s akkor lesz ennek foganatja, ha lesz egy kemény felkészülés és jön 3-4 meghatározó játékos. Ebben az esetben bentmaradhatunk és akár a 7. helyig felkúszhatunk a "surranó pályán". Én is azok közé tartoztam, aki már októberben elküldte volna Fernandót.
De az utolsó 5 meccsen valami megváltozott!. Jobban összeértek, kellett az a meccsszám, amely után már valami érdemleges játék folyt meccsről meccsre, és nem kaptunk ki! Ez a 11 pont nagyon, de nagyon kellett, hogy az építkezés folytatódjon. Ez a hozzáállás, akarat és egymás segítése nagyon fontos a jövőben is. A két "csodacsapatot" leszámítva mindenkivel partiban lehetünk!
És még egy dolog, talán mostanra sikerült az öltöző levegőjét is lecserélni és igazán kiszellőztetni az elküldött és szerződést bontott játékosok után... Nagyon szeretném, ha megfordulna a trend és egy huszáros tavasszal biztosítanánk a biztos bentmaradást!
445. slózi
2018-12-17 12:20:52 Barna öves, Őstag
Kedves "kisbe"!
Hálásan köszönöm a válaszokat-- a KÜZDÉS egy csapatnál nekem is sokat jelent, sőt majdhogynem a legtöbbet. És nekem is majdhogynem többet jelent a KÜZDŐCSAPAT, mint maga az eredmény. Érdekes, Czerva Zoli a PTK -ból került a Diósgyőrbe, anno Salamon Zolival--a Salamon Jóska faterjával együtt Perecesről jöttek--és amig Salamon Zoli majdhogynem szupersztár volt, addig Czerva Zoli úgyszólván csak a "fakó"-ba játszott kizárólag, bár Czerva egy spiler tipusú futballista volt--amolyan Fekete Pityu-.-Salamon Zoli meg abszolút góllövő csatár. Azután Czerva kiváló tekejátékos is lett sokáig--egyébként együtt dolgoztam Vele a Kohászat Műszerészüzemébe, mert tehetséges ember volt--Isten nyugosztalja!
444. kisbe |Válasz erre: 441. lg
2018-12-17 11:58:02 Piros öves, Őstag
..ha futballoztál azt tudnod kell..a fociban csak annak van szerencsèje aki tesz èrte...főleg több meccsen keresztûl...
443. kisbe |Válasz erre: 441. lg
2018-12-17 11:54:34 Piros öves, Őstag
....16 èvesen a 80-as èvek elején jàtszottam először Màkvölgyi Bànyàsz ellen a Megyi első osztàlyban...màr akkor azt mondtàk hogy a kapuhoz közelebb helyezkedő tàmadò a beadàsnàl induljon a kapu felé lehetőlrg a rövidre..a màsodik huĺlàm pedig helyezkedjen a kaputòl tàvolabb mert ha kifele jön a beadàs ne menjen a hàtuk mögé...ès arra szemből jobban ràlehet mozdulni ha fejrlni lehet vagy kell..illetveva kapu frlè indulòra ùgy is mozdulnak a védők ezàltal szabad embrr marahat ha fejelni kell..most is ez törtènt szerintem...
442. toki* |Válasz erre: 441. lg
2018-12-17 11:52:43 Fekete öves, Veterán
Mitől volt ez mákos??? Melyik meccs volt amit mákkal nyertünk meg??? Épp ellenkezőleg sajnos annyi szerencsénk sem volt - plussz még szerencsétlenkedtünk is, ezt hozzá kell tenni -, hogy bizonyos meccseket behúzzunk, holott sokkal jobban játszottunk mint az ellenfél.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...