Banner

"Ott kell folytatni szerdán, ahol szombaton abbahagytuk"

Szerző: objektív | 2018-02-14 11:33:00

A korábbi világklasszis irányító, Iványi Dalma Székely Norbert szövetségi kapitány kinevezése óta tagja női kosárlabda válogatott szakmai stábjának. A 134-szeres válogatott játékos pontosan tudja, mit jelent a címeres mez, mit jelent a közönség támogatása vagy éppen nyomása, és most azt is elárulta, mivel győzhet a magyar válogatott a szerda esti, Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

- Szoros és izgalmas mérkőzést játszott a magyar női kosárlabda válogatott szombaton Oroszország ellen. Milyen volt a hangulat az öltözőben az összecsapást követően?

- Valóban egy jó és izgalmas mérkőzést játszottunk az oroszokkal. A mérkőzés végén, a találkozót követően egy pici csalódottság és szomorúság érződött a csapaton, ami valahol érthető, hiszen azt gondolom - és szerintem nem csak én -, hogy egy nyerhető meccs lett volna, ha végig úgy játszunk, ahogy tettük azt a második félidőben. Ez volt talán a csalódottság oka, ugyanakkor az abszolút pozitív hangulatot és önbizalmat adott a lányoknak, hogy húsz pontos hátrányból tudtunk visszajönni és tudtuk nyílttá tenni az összecsapást. Az oroszok elleni második félidőre mindenképpen tudunk építeni. Kielemeztük már azt a mérkőzést, láttuk azokat a hibákat, amin elcsúszott a találkozó. Levonva ezekből a tanulságokat, kijavítjuk ezeket a hibákat szerdára, és akkor úgy gondolom, le tudjuk győzni a litvánokat.

- Nagy a tét, így az sem lesz egyszerű mérkőzés. Milyen összecsapásra számítasz szerdán?

- Egy minden szempontból nagyon kemény mérkőzés lesz a szerdai. Egy igazi ki-ki meccs lesz, hiszen a csoport második helyéért küzd mind a két csapat. Litvániában sikerült nyerni, ez azonban nem szabad, hogy elaltasson bennünket, ugyanis egy nagyon jó gárda a litván. Hasonlóan az orosz válogatotthoz, vannak nagyon jó egyéni képességekkel rendelkező játékosaik. Erre a három-négy meghatározó játékosra építenek, ugyanakkor kevésbé erősek fizikálisan, mint az oroszok. Ilyen szempontból egyszerűbb lesz a helyzetünk, de nagyon fontos lesz, hogy úgy kezdjük el a szerdai mérkőzést, ahogy a szombatit befejeztük. A saját játékunkat kell játszani. Végig agresszívan, koncentráltan, önbizalommal telve, bátor támadójátékot felvonultatva kell kosárlabdáznunk. A litvánokat kielemeztük, felkészültünk belőlük. Ismerjük az ő játékukat, ismerjük az erősségeiket egyénileg és csapat szintjén is. Van két-három sok mozgásos támadójátékuk, amit ha a megbeszéltek szerint sikerül jól levédekeznünk, akkor meg tudjuk nehezíteni a litvánok dolgát. Nagyon fontos, hogy a saját támadásainkban az elejétől kezdve keressük a gyors megoldásokat, illetve türelmesen, fegyelmezetten, széthúzva és kosárra törően menjenek az egy az egy elleni játékaink és befutásaink. Ha ezek működnek, akkor azt gondolom, megnyerhetjük a mérkőzést.

- Lehet a Litvániában aratott győzelemre alapozni és abból a találkozóból bármiféle tanulságot levonni?

- Alapozni mindenféleképpen lehet rá, hiszen sikerült őket többször meglepni a mérkőzésen belül azzal, hogy ritmust tudtunk váltani, illetve ott is érződött, hogy a meghatározó játékosaik közül sikerült egyet-egyet kikapcsolni. Ez mindenféleképpen alapot ad arra, hogy mi az, ami működik ellenük. Ezt kell folytatni, illetve szerdán kihasználni azt a hatalmas lehetőséget, hogy ezúttal mi vagyunk hazai pályán, tehát még nagyobb lendülettel és önbizalommal fogunk tudni játszani. Olyan atmoszférát kell teremteni, hogy a litvánok már a mérkőzés elejétől kezdve meginogjanak abban, hogy itt nekik bármiféle esélyük van a győzelemre. Ebben a közönség óriási segítségünkre lesz, ebben biztos vagyok.

Elolvasom a teljes cikket>>>

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
10. fules1 |Válasz erre: 9. kerecsen
2018-02-15 10:49:44 Piros öves, Őstag
Női csapatnál előfordul :) bár láttam én már férfi Euroliga meccset is ahol ilyen előnyről kapott ki csapat,sok oka lehet annak hogy egy csapat hullámvölgybe kerül és elveszíti az előnyét. Tegnap a két magas emberünket (Határ és Krivacsevics) le kellett ültetni a harmadik negyed közepén(pont ekkor szárnyalt a csapat),mert mind a ketten összeszedték a 4. személyijüket. Ekkor a litván magas embereket nem nagyon tudtuk levédekezni ill mi sem nagyon tudtunk odaérni a kosaruk alá, a távoli dobások is kimaradtak ebben a periodusban,ráadásul ekkor kezdett szívózni velünk a szerb bíró is,ez is meg tud törni egy lendületben lévő csapatot. És,hogy mégis megnyertük a meccset ez annak köszönhető,hogy a lányok tudnak küzdeni a címeres mezért és egymásért is. Meg talán nekünk szurkolóknak is van egy kis részünk benne:)
9. kerecsen
2018-02-15 08:40:22 Piros öves, Őstag
Örülök a győzelemnek, gratulálok a csapatnak! Sajnos nem tudtam nézni a meccset, de azért kritikaként talán annyit megjegyezhetek, hogy komoly csapat nem nagyon csinál 60-44-ről 61-63-at......
8. fules1
2018-02-14 23:36:16 Piros öves, Őstag
Hatalmas gratula a lányoknak. Igen izgalmasra sikerült a meccs vége,nem számítottam könnyű meccsre, de ami a végjátékban történt az valami elképesztő volt. Nagyot küzdöttek a lányok és ma sem csak az ellenfelet kellet legyőzni. Nekünk valahogy mindig szerb,román vagy éppen szlovák vagy ukrán bírók jutnak (akár kosár akár kézilabdában és ugye ezekben a sportágakban sok múlik a bírók szubjektív ítéletein is). A múltkor is az oroszok ellen mikor már felzárkózhattunk volna a román bíró kezdett el köcsögösködni, ma meg a szerb ribanc nem bírt magával,csak akkor vett vissza amikor érzékelte,hogy tovább már nem fesztheti a húrt,mert pórul járhat. Mégegyszer gratulálok a lányoknak,egy jó litván csapatot sikerült legyőzni és ezért is érdemlik meg a továbbjutást. Akik meg hónapok óta fikázzák itt Sviteket azoknak meg ajánlom figyelmébe a Cseh válogatott eredményeit. Nem akárkik előtt állnak a csoport élén.
7. grosser
2018-02-14 20:32:01 Piros öves, Veterán
Na hazaérve, még most se térek magamhoz, egy ilyen forgatókönyvet szerintem a legnagyobb Oscar-díjas rendezők se tudtak volna! A falábú fiaink példát vehetnének ettől a CSAPATTÓL, hogy hogyan kell az utolsó másodpercig küzdeni a pályán!
SZÉP VOLT CSAJOK!!!!!!!!!!!
A meccs slusszpoénja meg.........., amikor a MI Krisztánk tette fel az "i"-re a pontot...........áááááááá, álomszerű!
Nem is emlékszem, hogy mikor volt nekünk itt ilyen, vagy hozzá hasonló minőségű magyar válogatott játékosunk? Talán utoljára Csávás Szöszi meg Ambrus Erzsó, előtte meg talán Eördögh Edó és Zsolnay Gyöngyi!
Még egyszer SZÉP VOLT CSAJOK!
Nagyon remélem, hogy a csoport végén a 4-2-es mutatóval ott lehetünk azon csoportmásodikak között, akik kijutottak az EB-re!
A hangulat meg..........ha valaki azt írja még egyszer, hogy nem kell Miskolcra válogatott meccset hozni.............
6. Karpfen |Válasz erre: 5. korxi
2018-02-14 20:12:29 Barna öves, Veterán
Tényleg majdnem hosszabbításra mentettük a meccset a litvánoknak.
5. korxi
2018-02-14 20:06:21 Piros öves, Veterán
Hát de ez meg MI A PHAS VOLT AMI AZ UTOLSÓ 10 MÁSODPERCBEN TÖRTÉNT? Még mindig nem tudom elhinni.
Határ mafla mamlasz labaeladása után azt hittük hogy ennél nagyobb balfasság nem tud történni, erre ugyanazon a meccsen közvetlenül vége előtt Krivacsvics ahelyett hogy magához szorítaná a labdát és lepörgetné az 5 másodpercet....

A legdurvább hogy Székely Norbertnek halvány fogalma sincs arról hogy mi történt, mert akkorra ő már a másodedző nyakába ugorva háttal a pályának ünnepelte a győzelmet. És majd a felvételről fogja mgetudni hogy mi volt valójában.
4. Karpfen |Válasz erre: 3. grosser
2018-02-14 20:05:50 Barna öves, Veterán
Ez döbbenetes volt! Kriszta 7 azaz hét labdaszerzése, közte a döntő! Kellett néhány klasszis teljesítmény, közte a Krisztáé. A második félidőben hiányoltam, hogy nem forgatta az edző eléggé a csapatot, de ez mindegy is.
3. grosser
2018-02-14 19:54:35 Piros öves, Veterán
MEGVAN A KURVA ELETBE, KRISZTA A LEGNAGYOBB!!!!
2. grosser
2018-02-14 19:40:00 Piros öves, Veterán
a szivem ,indjart kiugrik, nem valo mar ez nekem
1. grosser
2018-02-14 18:33:14 Piros öves, Veterán
elso hozzaszolasom ,mobilrol, barmi is lesz, Kriszta a LEGJOBB!!!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...