Banner

Ötödik helyen zárt az Aluinvent DVTK

Szerző: Jáborcsik András | 2017-05-04 22:22:00

Pécsi sikerével megszerezte a Női Kosárlabda NB I. A-csoport 5. helyét az Aluinvent DVTK. Tina Jovanović 33 ponttal, 11 lepattanóval és 9 kiharcolt faulttal parádézott, de méltó társa volt a 18 pontig jutó Czank Tímea is.


A mindent eldöntő harmadik mérkőzésen Maikel López a Czank Tímea, Rasheed Rita, Szécsi Orsolya, Louella Tomlinson, Tina Jovanović kezdőötösnek szavazott bizalmat.

Jól kezdett a DVTK, Szécsi triplát dobott, Tomlinson kiosztott egy blokkot a saját palánk alatt, Jovanović pedig értékesített két büntetőt (0-5). Kuster szerezte az első hazai pontokat, Jovanović közeli dobással válaszolt erre (2-7). Raksányi előbb hárompontos vonalon túlról, majd távoli tempódobásból célzott pontosan (7-7). Nem sokáig maradt egyenlő az állás, mert Szécsi újabb triplát termelt (7-10). Zele és Siksniute két közelijével átvették a hazaiak a vezetést (13-10). Rasheed helyett Horváth Bernadett állt be, Zele közeli dobása után (eddig 77,8%-os pontossággal dobott a PEAC!) azonban Maikel López kénytelen volt kikérni első idejét a negyed felénél (15-10). Czank kiváló egyéni teljesítménnyel került ziccerbe, és nem is hibázott (15-12). Siksniute csak egy büntetőt értékesített, Czank viszont ismét önmagát játszotta tisztára, és a gyűrű alól tette fel a labdát. Az újabb Czank-kosár, ami nem mellesleg Szécsi labdaszerzése utáni tripla volt, ismét a DVTK vezetett (16-17). Menetrendszerűen jött erre a pécsi időkérés. Siksniute a centerposztról dobott kosarat, Zele pedig a büntetővonalról szerzett akciókosarat, az ellentámadásban azonban Jovanović hárompontossal egalizált (20-20). Legközelebb szó szerint beküzdötte magát a gyűrű alá a szerb válogatottba is meghívott játékos, és két védővel szemben is betalált a gyűrűbe (20-22). Horváth remek passzát Győri a sarokból vágta a gyűrűbe, majd Czank sem hibázott középtávolról (20-26)

A második negyed Jovanović faultos kosarával indult, a ráadás nem ment be (20-28). Mandić is bedobta középtávolról a szabálytalanság ellenére, és neki a ráadás is ült (23-28). Czank tartotta a jó dobóformáját, újabb triplájával 11 perc alatt 12 pontnál járt (23-31). Raksányi két büntetőjével zárkóztak a hazaiak, Jovanović szép centerpontjaival pedig visszaállt a különbség (25-33). Mandić középtávolijára Jovanović ugyanilyen kosárral reagált (27-35), az őrült kosáreső Fűrész D. triplájával folytatódott (30-35). Raksányi értékesítette a Gorjanácz technikaijáért járó büntetőt, és Siksniute is a vonalról dobott két dobásból két pontot (33-35). A mérkőzés során először maradt ki egymás után néhány támadás, hogy utána Jovanović büntetőből szerezzen két pontot (33-37). Juhász középtávolról, Jovanović pedig támadólepattanót szedve közelről szerzett kosarat, ezzel már 19 pontnál járt másfél negyed után (35-39).Raksányi hibátlanul teljesített a büntetővonalról, Tomlinson viszont csak félmunkát végzett (37-40). Fűrész kosarával egy pontra zárkózott a PEAC, azonban Jovanović bünteőivel, és Czank csípőből feltett labdájával ismét meglépett a DVTK (39-44). Erre is időkéréssel válaszoltak a hazaiak. Kuster két középtávolival zárta az ollót (43-44). Zele kosarával egy pillanatra átvették a vezetést is a hazaiak, ám Czank harmadik triplájával helyreállította a rendet (45-47). A negyed végén Jovanović is kiosztott egy blokkot, de az eredmény már nem változott. Az első félidőben Jovanović 21. Czank 17 pontot szerzett, előbbi 7 lepattanója mellett 6 személyi hibát is kiharcolt.


Elolvasom a teljes tudósítást a dvtk.eu-n >>>>>


forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

2017-05-07 11:09:39 Citromsárga öves, Tag
Azt mondják a tót fickó lesz az edző így aztán búcsút inthetünk Szécsinek Rasheednak és Czanknak is mert ki nem állhatják. És ezt tudja SzT is és ennek ellenére lépte meg. Ha meg Jovanovic a Sopronba megy akkor az méltó betetőzése lesz SzT baklövéseinek. Az utolsó 2 klubjánál lapátra tették a Sviteket. A Polkowicétől 3 hét után repült a kassai férfi klubtól 4 hónap után. A magyar rendezésű EB-n leszerepelt nem jutott tovább a csoportkörből. Az EB selejtezőn még Izlandtól is sikerült kikapnia.
38. vebgy* |Válasz erre: 30. tommasi
2017-05-06 20:56:11 Fekete öves, Veterán
Ha nem az utolsó sort választják, akkor végleg lefőtt itt (is) a kávé SZT-nek....
37. akos16 |Válasz erre: 34. korxi
2017-05-06 20:47:07 Fehér öves, Újonc
A nem nálunk játszó és nem magyar játékos jelzők közül az utóbbira mérget épp nem vennék. Már a tavasz folyamán elkezdett magyarul tanulni, és ha ideje engedi lehet nyáron (de véleményem szerint legkésőbb ősszel) leteszi az állampolgársági esküt. Így ebben a formában viszont a soproni szerződés tűnik valószínűbbnek, tekintve hogy így a Sopron újabb játékost tud rotálni a magyar játékosok helyén (Krnjic valószínű távozása után is).
36. lnorbi
2017-05-06 20:46:00 Kék öves, Fanatikus tag
Timi ezt nyilatkozta a sajtónak az esetleges szerződéshosszabbításról :

"Négy évet „elvégeztem”, de még nem látszik tisztán minden a jövőből. Az egy fontos kérdés, hogy ki lesz a következő évadban a Diósgyőr vezetőedzője. Hivatalosan ez még nem tudható, gondolom, a sorrend az, hogy előbb megnevezik, kinevezik az új szakvezetőt, utána pedig felgyorsulhatnak a tárgyalások a játékosokkal. Ajánlatom van, és én nem a hosszan kiváró játékosok közé tartozok, szeretem tudni idejében, hogy merre leszek majd augusztusban, amikor a felkészülés indul az új évadra."
35. benji
2017-05-06 14:47:53 Lila öves, Őstag
Nagyjából 200 néző volt, a pécsi közönség az egész mérkőzésen csendben ült, csak a kb. 20 diósgyőri szurkoló hangja hallatszott.

Nem tudom, a felnőttek közül marad-e valaki, vagy mindenki távozik, mindenesetre a csapat a mérkőzés után a "Hiányozni fogtok!" kiáltással búcsúzott tőlünk. Kíváncsi vagyok, Svitek milyen új csapatot épít az U20-as fiatalok köré, gondolom, előbb-utóbb nálunk is lesz honosított játékos.
34. korxi |Válasz erre: 33. akos16
2017-05-06 10:39:07 Piros öves, Veterán
Köszi szépen.
Ez az info szomoró és egyben természetes is. Annak nagyon drukkolok hogy ne sopronba menjen, számomra óriási a különbség a között hogy Soprpn, vagy egy erősebb bajnokság erősebb csapata.
A DVTK jelenleg egy EK indulást épphogy elért magyarországi alsó-középcsapat. Ide jutottunk. Ez pedig nem Tina Jovanovic szintje, ez teljesen egyértelmű.
Ha Törökországba megy, mondom azt megértem, nyomon fogom követni a pályafutását és drukkolni fogok neki. A nem nálunk játszó nem magyar játékosok között ő lesz a kedvencem, az biztos.
33. akos16
2017-05-05 22:07:23 Fehér öves, Újonc
Sziasztok!

A tisztánlátás kedvéért a Jovanovic-ügyben gondoltam megosztok pár információt amit személyesen tudok magától a játékostól. Tina nem marad Miskolcon, ez 99%. Kapott pár ajánlatot már, egy magyar és 2 török csapat részéről. A magyar ajánlatot kapcsán gondolom senkinek nem lesz meglepetés, hogy kitől is kapta. Azt mondta, szeretné mindenképp kipróbálni magát egy erősebb sorozatban és véleményem szerint ezért semmiképp nem kárhoztatható, emberileg teljesen érthető döntés. További szép estét!
32. scs001 |Válasz erre: 28. grosser
2017-05-05 21:06:45 Piros öves, Őstag
A soproni női kosárcsapatra gondoltam, nem az összesre, ez eléggé nyilvánvaló volt az eddigi hozzászólásaidból, hogy kosárszurkoló vagy. Semmit sem értettem félre, a soproni emberekről is írtál korábban negatívan, de ezzel sincs baj-főleg nem egy olyan embernél, mint én, aki átélte a 0-5-ös osztályozót a helyszínen annó- de akkor sem értem ezt a negatív hozzáállást részedről .Részemről is vége, én nem hozzászólni szoktam, hanem szurkolni a helyszínen a DVTK-nak, bárhol, bármikor...
31. grosser |Válasz erre: 30. tommasi
2017-05-05 18:00:45 Piros öves, Veterán
Szeretnék bízni az utolsó sorodban!
30. tommasi
2017-05-05 17:11:05 Barna öves, Tag
Azért annak örülök,hogy sikerült az 5.helyet megszereni.

Gyökeres változások lesznek kosárfronton, ez egyre inkább kezd körvonalazódni.

Kiváncsi vagyok merre vesszük az irányt jövőre,elvegetálunk a bentmaradásért egy ZTE vagy egy Vasas akadémiával harcolva,
vagy belenyúlunk a pénztárcába és mind anyagilag mind szakmai vonalon megcélozzuk a dobogót.

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...