Banner

"Óriási alázattal kell játszani"

Szerző: objektív | 2019-01-10 10:41:00

Völgyi Péter sportszakmai igazgató nemcsak az Aluinvent DVTK első csapatára figyel, hanem a közvetlen utánpótláson is rajta tartja a szemét. Az Európa Kupában még kíváncsian várja, hogy spanyol vagy török ellenfelet kap a csapat, most vasárnap viszont bízik a favorit Sopron Basket elleni meglepetésben.

- Négy hónapja kezdted el az érdemi munkát az Aluinvent DVTK-nál mint sportszakmai igazgató. Mi motivált arra, hogy elfogadd ezt a pozíciót?
- Huszonöt éve edzősködöm, már tizenkilenc éves koromban volt csapatom, amikor Pécsre kerültem egyetemre, és ez a két és fél évtized bizony hosszú volt. Mindenképpen gondolkoztam azon, hogy lehetnék még komplettebb szakember, és szerettem volna kipróbálni, milyen kicsit a másik oldalon is dolgozni. Most elsősorban a vezetőedző munkáját kell segítenem, és emellett a klub érdekeit is néznem kell a legkülönbözőbb szituációkban, tehát ez egy nagyon összetett feladat. Szabó Tamás megkeresése a legjobbkor érkezett ebből a szempontból, és mind Cicát (Cziczás László vezetőedző - a szerk.), mind engem nagyon motivált, hogy ez az a közeg, ahol a női kosárlabdát tekintve nagyon komoly szurkolótáborra lehet támaszkodni. Korábban (ellenfélként) is tapasztaltuk, milyen remek hangulatú mérkőzéseket játszik a csapat. Ráadásul a klubnak vannak olyan nagyratörő tervei, amelyek megvalósításából mindketten szeretnénk kivenni a részünket. Úgyhogy összességében ezek voltak azok a tényezők, amelyek felkeltették az érdeklődésemet, és nem is bántam meg, hogy belevágtam ebbe a munkába.

- Most is egy utánpótlás-mérkőzés zajlik, miközben beszélgetünk. Gyakran estébe nyúlóan a sportcsarnokban vagy megtalálható. Milyen gyakorlati feladataid vannak a mindennapok során?
- Igazából mivel még nem volt ilyen pozíció a klubban, ez a négy hónap arra volt elegendő, hogy felmérjem, mire van szükség, megnézzem, milyen kötelezettségeim és lehetőségeim vannak. A felnőtt csapat mellett az akadémiának is próbálok segíteni. Gondolok itt a toborzókra, valamint a tehetséges játékosaink egyéni képzésben is szerepet vállalok. Ezek mellett minden olyan dologban segítek, amiben úgy gondolom, megfelelő tapasztalatom és tudásom van, és ezt lehet hasznosítani. Való igaz, hogy kiemelten figyelem a felnőttek közvetlen utánpótlását, vagyis klubunk kadett- és juniorcsapatát. Éppen most is négy olyan játékosunk van a pályán, akik az U18-as válogatott bővebb keretébe tartozik. Nemcsak mint diósgyőri szakmai vezető, hanem mint az U18-as női válogatott szövetségi kapitánya is nézem ezeket a mérkőzéseket, jó látni, hogy szépen fejlődnek és folyamatosan lépegetnek előre. Fontos volt számomra, hogy megtarthattam a szövetségi edzői pozíciómat is, Cziczás Laci pedig a felnőtt válogatottban Székely Norbert kapitány munkáját segíti. Szabó Tamás is örül annak, hogy ilyen szinten is képviseljük a DVTK-t a magyar női kosárlabdában. Kedden egyébként a Magyar Kupa sorsolásán képviseltem a klubunkat Budapesten, most éppen utánpótlás-mérkőzést nézek, este pedig egy olyan fiatal játékosnak fogok egyéni képzést tartani, aki roppant tehetséges, de kissé későn vett labdát a kezébe. Számomra tehát a legnagyobb változás az, hogy a jól megszokott, tervezhető napi felkészülés, edzés, videózás helyett lett egy változatos, rendszertelen napirendem, és nagy szervező munkát igényel, hogy minden feladatomat el tudjam látni.

Olvasd el a teljes cikket>>>

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. UltrasDksk |Válasz erre: 3. burritos
2019-01-11 13:58:44 Fehér öves, Lelkes újonc
Talán a valaha volt legrosszabb edző akit ide fújt a szél.
3. burritos
2019-01-11 08:18:33 Zöld öves, Fanatikus tag
Svitek Pista a Torunnal kiesett az ellen a Nantes ellen, akiket odavissza legyoztunk.
Örülök, hogy ő már nincs itt, és jelenleg kiváló szakmai kezekben van a csapat!
2. CLIPNOH |Válasz erre: 1. adamme
2019-01-10 15:50:43 Piros öves, Fanatikus tag
Így igaz!
1. adamme
2019-01-10 10:54:08 Barna öves, Tag
Vasarnap mindenki a csarnokba!!!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...