Banner

Nyitva van a pálya - Történetek a DVTK legendás évtizedeiből

Szerző: Jáborcsik András | 2017-09-06 23:10:00

A Múzeumok éjszakájának napján, június 24-én nyitotta meg kapuit a Volt egyszer egy stadion, a diósgyőri sportpályák történetét bemutató kiállítás. Aki már látta a tárlatot, megbizonyosodhatott róla, hogy a tárgyiasult emlékeket leginkább az azokat kiegészítő történetek teszik igazán színessé. Épp ezért a Herman Ottó Múzeum, a DVTK szurkolói portálja, az amigeleken.hu és az Észak-Keleti Átjáró Egyesület közös szervezésében beszélgetéssorozatot szervez minden hónap első csütörtökjén.


Az amigeleken.hu büszke rá, hogy részese lehet a rendezvénysorozatnak!


Első alkalommal a DVTK két legendás labdarúgójával, Salamon Józseffel és Tatár Györggyel találkozhatnak az érdeklődők szeptember 7-én du. 5 órakor.

A két játékoshoz mai fejjel szinte elképzelhetetlen számok párosulnak, hiszen Salamon József 375 (!), míg Tatár György 247 NB1-es mérkőzésen öltötte magára a piros-fehér szerelést. Előbbi 15 (!), utóbbi 10 évig volt a DVTK játékosa. Salamon Józsi minden idők legtöbb élvonalbeli mérkőzést játszott diósgyőri labdarúgója, Tatár Gyuri pedig a legtöbb NB1-es gólt szerzett játékosaink rangsorában a negyedik helyet foglalja el 51 találattal és 3 alkalommal házi gólkirálya is volt a csapatnak. Mindketten felnőtt válogatottsággal is büszkélkedhetnek, hiszen Tatár 11, míg Salamon 3 alkalommal is tagja volt nemzeti tizenegyünknek, mellette mindketten stabil tagjai voltak az olimpiai válogatottnak is. Kettejük pályafutása azáltal is összekapcsolódik, hogy pályafutásuk végén mindketten idegenlégiósnak is álltak, Salamon a görög PAOK Szaloniki, míg Tatár a spanyol Castillion csapatában szerepelt.


Ezt a két páratlanul izgalmas pályafutást szeretnénk kicsit részletesebben bemutatni az érdeklődőknek szeptember 7-én.



Amint az a plakáton is látható a beszélgetések tematikája nem feltétlenül csak a futballra koncentrálódik, mégis négy betű az összekötő kapocs, a DVTK. Hogy készült a csapat indulója? Hogy került a görög kolónia és velük együtt a Teodoru-család Diósgyőrbe? Megismernél egy sikeres, mégis kevés figyelmet kapott generációt, a '60-as évek DVTK-ját? Vagy csak felidéznéd az Aranycsapat korszakát annak két legendájával, Salamon Józseffel és Tatár Györggyel?


Akkor számodra is nyitva van a pálya!

Helyszín: Herman Ottó Múzeum Kiállítási Épülete (3530 Miskolc, Papszer 1.)

A rendezvényre előregisztráció szükséges. A regisztrációt - létszám megjelölésével – a dvtkmuzeum@gmail.com e-mail címen, vagy a 46/346-875-ös telefonszámon lehet elvégezni. Kérjük, az e-mail tárgy mezőjében tüntettesse fel, hogy melyik előadáson kíván részt venni!

A rendezvényre való belépés felnőtteknek 600 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 300 Ft. A belépők megvásárolhatók a Herman Ottó Múzeum Kiállítási Épületének pénztárában hétfő kivételével naponta 9-17-ig.


Várunk mindenkit szeretettel!



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

13. Bobák Kornél* |Válasz erre: 12. jaborcsik-andras
2017-09-09 06:19:51 Fekete öves, Veterán
Köszi! De szerintem nézd meg a felvételt szemüveggel is! :)
12. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 10. Bobák Kornél
2017-09-08 22:15:06 Fekete öves, Veterán
Bódog Tamás előtt egy "fiatalember" ült, az nem lehet nyugdíjas.
Vagy Te nem is nyugdíjas vagy, Kornél?
2017-09-08 17:01:19 Fekete öves, Veterán
Sajnálom, hogy nem tudtam menni.
Kemény heteken vagyok túl, nem olvastam a cikket, így csak akkor tudtam volna eljönni, ha kapok róla értesítést.
Ám ezt nem várhatom el.
No mindegy, majd legközelebb.
10. Bobák Kornél* |Válasz erre: 9. dudik-attila
2017-09-08 15:36:55 Fekete öves, Veterán
Ott voltam. Éppen Bódog Tamás előtt ültem. No nem én ültem elé, hanem ő ült mögém. :) Csak akkor vettem észre, amikor Bandi üdvözölte.
9. dudik-attila |Válasz erre: 7. Bobák Kornél
2017-09-08 13:51:04 Piros öves, Őstag
Kornél, te ott voltál? Szívesen váltottam volna egy pár szót veled. Hol ültél? Én a feleségemmel a 3. Sorban ültünk. Mindkettőnkön mez.
2017-09-08 07:30:38 Fehér öves, Újonc
Kedves András!
Persze Neked írom, de nem csak azért, hogy más is olvassa.
Óriási köszönet a tegnapi, profikat megszégyenítően megszervezett és levezetett napért.
Fantasztikus volt szinte újra átélni pillanatokat, megtudni olyan dolgokat, amikről nem tudtunk, nem tudhattunk.
Sajnálhatják, akik nem jöttek el, akik pedig regisztráltak, és mégsem tudtak eljönni, azok különösen.
Arról nem is beszélve, hogy Bódog Tamás mellett ülhettem, aki (saját bevallása szerint) azért jött el, mert ő is kíváncsi volt.
7. Bobák Kornél* |Válasz erre: 6. jaborcsik-andras
2017-09-07 20:41:09 Fekete öves, Veterán
Jobb és érdekesebb volt, mint vártam. Csak kicsit hosszú volt, ezt fenékkel is bírni kell. :)
Egy kérdést akartam feltenni, de "menet közben" már megkaptam a választ kérdés nélkül. Tatár Gyuri fejeseiről. Hogy őszinte legyek, Gyuri óta nem láttam olyan játékost itt Diósgyőrben, aki úgy fejelt volna. Felugrásnál nagyon jó volt a légmunkája, a súlyponti elhelyezkedése, ebből adódóan testi erőt tudott adni a fejeseibe. Bár éppen a bemutatott két válogatottbeli góljánál ez kevésbé tűnhetett fel, mert mindkettőnél hátrálnia kellett a hosszú beadás miatt, de az NDK ellen még így is sikerült a testével rádőlnie, erőt adni a fejesbe. No igen, egy atlétikus alapképzettség, meg rengeteg fejelős gyakorlás...
Gyuri nem érti, - vagy csak szerényen nem akarta érteni - hogy szerezhetett annyi gólt, noha középpályás volt, de nagyon egyszerű a magyarázat. Azért, mert a pontrúgásokra tankszerűen berobbanva támadta a labdát, és testi erőt is beleadva nagyon pontosan tudott fejelni. Jó lenne ma is ilyeneket látni, mert a mai játékosok általában csak beleteszik a fejüket, légmunka nélkül, aztán a labda megy, ahova megy. Talán csak Tamás Márk berobbanásai emlékeztetnek rá, legalább a rámozgás tekintetében. Más senki.
2017-09-07 20:25:49 Fekete öves, Veterán
Bízom benne, hogy akik eljöttek, jól érezték magukat a mai beszélgetésen és eljönnek a következő alkalmakra is.
Nekem hatalmas megtiszteltetés volt gyerekkorom kedvenceivel, ezzel a két remek labdarúgóval beszélgetni.

Egyetlen negatívuma volt számomra a mai napnak, mégpedig az, hogy jónéhányan nem jöttek el azok közül, akik előregisztráltak az eseményre, vagy jelezték nekem részvételi szándékukat, ezzel viszont helyet vettek el azoktól, akik már későn próbáltak regisztrálni és nem lehettek ott.

Külön megtiszteltetés volt, hogy Bódog Tamás és Andrusch József is megtisztelt minket a jelenlétükkel!

Találkozunk október 5-én, amikor Sikora Feri, Vass Laci, Kovács Pali és Kovács Pista lesz a vendégünk!
5. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 4. sapisanyi
2017-09-07 20:13:47 Fekete öves, Veterán
Javaslom gyakrabban látogatni az amigeleken.hu-t:

http://www.amigeleken.hu/hirek/megerkezett-a-valasz-az-mvsc-palyaval-es-az-orvosdiagnosztikai-kozponttal-kapcsolatban-2017-09-01
2017-09-07 10:21:07 Lila öves, Fanatikus tag
Lapunk információi szerint azért, mert nem készült engedélyes terv, ugyanis időközben kiderült, hogy a napos oldali lelátó mérete miatt nem építhető be az MVSC-pályára, illetve nem utolsó sorban azért, mert nem sikerült olyan építészeti megoldásokat találni, amelyből megvalósítható lett volna az erre a célra előirányzott összeg (900 millió forint) felhasználásával NB I-es labdarúgó-mérkőzések megrendezésére alkalmas felújítás elvégzése a Csokonai utcán.
egy akkor melyik kedvezményezett csapat kapja a lelátót / én javasolnám mivel a városé volt adják Barcikának elméletileg ott is lesz rekonstrukció/ kettő itt miért nem a városé a stadion mint Szombathelyen vagy mint Székesfehérváron vagy Debrecenben szerintem megint jól átbaszták Miskolcot. három András akkor hogy is állunk a diagnosztikai központtal ,még nem érkezett válasz?

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...