Banner

NB I: dobogó helyett a biztos bennmaradás – nemzetisport.hu

Szerző: objektív | 2020-07-09 14:58:00

Dobogós reményeket dédelgetett Feczkó Tamás csapata, a hajrában azonban lerombolta, amit addig felépített, így meg kellett elégednie a biztos bennmaradással.



fotó: Földi Imre

Ezúttal nem kellett az utolsó fordulóig izgulniuk a diósgyőrieknek, csapatuk ugyanis három fordulóval a zárás előtt biztossá tette élvonalbeli tagságát. A DVTK a 9. helyen végzett, ám a csaknem hatezres szurkolótábor az utolsó fordulóban, a Kisvárda Master Good elleni vesztes bajnokin (0–2) kinyilvánította nemtetszését az együttes teljesítményével kapcsolatban.

Pedig minden olyan szépen és biztatóan kezdődött. Az első fordulóban, tavaly augusztusban a csapat legyőzte a Budapest Honvédot (2–1), csakhogy a folytatásban vakvágányra került a társaság (igaz, igen nehéz is volt a sorsolása – a szerk.). Sorozatban négyszer is alulmaradt (Újpest 1–2, Mol Fehérvár 1–5, Mezőkövesd Zsóry 0–3, Ferencváros 0–1), és ez a dicstelen sorozat Fernando Fernández vezetőedző állásába került.

Feczkó Tamás érkezett a helyére, aki a 6. forduló előtt vette át a szakmai munka irányítását, akkor, amikor a két újonc elleni meccs következett. Első mérkőzésén, szeptember 14-én, hazai környezetben a Diósgyőr 1–0-ra legyőzte a ZTE FC-t. A csapat akkor az utolsó helyen szerénykedett, az év végére aztán a vonal fölé került. Érdemes megjegyezni, hogy közben alaposan átalakult a keret: tizenöten távoztak és nyolcan érkeztek (az ősszel jött Rui Pedro, Iszlai Bence, Mirko Ivanovszki, a télen pedig Hysen Memolla, Kiss Tamás, Egerszegi Tamás, José Cortés, valamint Molnár Gábor).

Diósgyőri szempontból az idényt három részre lehet osztani: az elsőben Feczkó Tamásnak a kerethez kellett igazítania a játékot és megszerveznie a védekezést. Jelzésértékű, hogy a DVTK a legutóbbi négy idényben szinte számolatlanul kapta a gólokat (58, 53, 57 és 52), rendszeresen negatív gólkülönbséggel zárta a bajnokságot. Az őszre nem lehetett panasz, ráadásul az együttes idegenben is eredményesen szerepelt.

A téli felkészülés jól sikerült, ezt igazolja, hogy a bajnokság félbeszakadásáig a Diósgyőr szerezte a legtöbb gólt, s kilenc mérkőzésen csak egyszer maradt pont nélkül. A lendületet aztán megtörte a kényszerszünet, ráadásul mintha a lelkesedését is elveszítette volna a társaság. A Diósgyőr a 30. fordulóban tette biztossá élvonalbeli tagságát – és ez sok labdarúgót elégedetté tett. Ráadásul a Puskás Akadémia elleni vesztes hazai bajnokin az is eldőlt (1–2), hogy elérhetetlen a dobogó. Ez sem fokozta a harci kedvet.

A bajnoki hajrát elrontotta Feczkó Tamás csapata, sorozatban öt vereséget szenvedett, és a Kisvárda elleni összecsapás után a labdarúgók lehajtott fejjel, szurkolóik füttykoncertjét hallgatva vonultak az öltözőbe. Pedig erre a találkozóra 5863 jegy fogyott el. A remélt három pont és a javítás esélye elúszott, holott még ötödik is lehetett volna a társaság, amivel a DVTK 110 éves történetének második legjobb helyezését állította volna be.

A klubvezetőség azt várta Feczkó Tamástól, hogy formáljon stabil középcsapatot a DVTK-ból, s ne legyenek kiesési gondok. A stabilitásra még várni kell, a körömrágós hajrák azonban már csak rossz emléknek számítanak. Pozitívum, hogy lehetőséghez jutottak saját nevelésű tehetségek is: Orosz Donát, Szűcs Kornél, valamint Korbély Kristóf egyaránt megkapta a bizalmat.

A csapat biztató eredményeket ért el, megszakított rossz sorozatokat, hét mérkőzésből álló idegenbeli veretlenséggel büszkélkedhetett – mégis maradt a szurkolókban némi hiányérzet. Feczkó Tamás azt vallja, több volt ebben a bajnokságban. A cél az, hogy maradjon együtt a keret, ám négy-öt minőségi labdarúgó átigazolása szükséges. Hegedűs János és Gheorghe Grozav már megérkezett, melléjük keresnek még hasonlóan meghatározó játékosokat.

Olvasd el a teljes cikket >>>

forrás, fotó: nemzetisport.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. vebgy*
2020-07-12 01:27:09 Fekete öves, Veterán
Az az utolsó öt forduló...közte a nyilvánvaló lefekvésekkel...ezek ugyanolyan szájízt hagytak, mint az előző három-négy szezon.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...