Banner

"Nagyon szeretek a DVTK Stadionban játszani"

Szerző: objektív | 2019-03-12 15:04:00

Amikor Vernes Richárd gólt szerzett a DVTK mezében, mindig szerzett legalább egy pontot a csapat. Érdekes módon eddig csak a DVTK Stadion északi oldalon található kapuját vette be, amire egyelőre nem tud magyarázatot, de azt elárulta, miért zongorázik gólöröm gyanánt. (A Gólörömben megjelent interjú bővített, aktualizált változata.)

...
- Mi történt ősszel, és utána mi történt az ősz végén és a tavasz elején?
- Nyáron jelentősen átalakult a keret, és az edzői stáb kereste a koncepcióhoz illeszkedő játékosokat, és a megfelelő játékrendszert. De nem csak a veretlenül lehozott meccsekre, hanem az azt megelőzőekre is igaz, hogy végül összeállt a játékunk, a PAFC és az Újpest ellen is úgy veszítettünk elsősorban egyéni hibák miatt, hogy minket illetett volna a három pont. Az edzői stáb ekkor is nyugodt és pozitív módon viselkedett, azt kérték tőlünk, semmi ne szegje a kedvünket, és menjünk tovább az úton. Ennek látszott meg az eredménye pontokban is nyolc mérkőzésen keresztül. Sok edző bűnbakot keres sikertelenség esetén, nálunk erről szó sem volt. Kielemeztük, mi okozta a balsikert, de Fernando Fernández a vereség után is megmutatta, mik azok a pozitív játékelemek, amire legközelebb lehet építeni. Maga a felkészülés azonban nem változott, aprólékosan feltérképezték a soros ellenfelet, soha nem ezen múlt, ha elmaradt a győzelem. Az edzéseken most is maximálisan odateszi mindenki magát, hiszen könnyen ki lehet kerülni a kezdőből. Egymást húzzuk előre azzal, hogy nagy a harc a csapatba kerülésre.

- Az idei bajnokságban 22 mérkőzésen léptél pályára, ebből 15 alkalommal kezdőként, hétszer csereként. Félig üres a pohár, vagy félig tele?
- Minden játékos szeret kezdeni, mert az azt is jelenti, hogy az edző bízik benne. Másrészt korábban jobban szívemre vettem, ha a kispadra ültettek, ma már jobban meg tudok birkózni ezzel, mindig megvan a taktikai, vagy a saját teljesítményemből fakadó oka. Csak edzésen és akkor tudok bizonyítani, ha pályára küldenek, és igyekszek is élni a lehetőséggel, mi sem bizonyítja jobban, hogy már csereként is szereztem gólt.

- Egyetértesz azzal, hogy a csatárt a góljai minősítik?
- Alapvetően igen, de nekem legalább annyira feladatom az előkészítés, mint a góllövés. A góllal egyenértékűnek tartom a gólpasszt, a kapu előtt szinte mindig leadom a labdát a jobb helyzetben lévő társnak. Ezért saját magamra fordítva inkább azt mondom, a gólok és a gólpasszok száma együtt minősít.

- Akkor beszéljünk a 22 meccs alatt szerzett 4 gólról és 4 gólpasszról! Amikor gólt szereztél vagy gólpasszt adtál, akkor mindig szerzett legalább egy pontot a DVTK.
- Bízom benne, hogy folytatódik ez a sorozat! Fontos volt bemutatkozásként a PAFC elleni gól és gólpassz, a Mezőkövesd elleni lefújás előtti pontmentés, de legjobban a Honvéd elleni gólnak és gólpassznak örültem, ámbár nem mutattam. Az MTK ellen azt hittem, hogy csak kozmetikázzuk az győzelmet, ehhez képest azzal nyertünk a végén, szóval nehéz különbséget tenni a gólok között.

- Érdekes, hogy 180 centiméter magas játékosként fejeltél már gólt a Mezőkövesd ellen, viszont a közismerten jó rúgótechnikádat még nem tudtad kamatoztatni közvetlen szabadrúgásból Diósgyőrben.
- Ugyan nem vagyok magas, és a technikámon is lehetne csiszolni, a jó súlypontemelkedésemnek köszönhetően több gólt szereztem már fejjel. Sokat és régóta gyakorlom a pontrúgásokat, pár éve áttértem a lecsapódó lövéstípusra, még ebben is sok munka vár rám (milyen lábtartással, hol találom el a labdát, hol támasztok ki, hogy dőlök rá, stb.), de meglesz az eredménye. A keresztlécet már találtam el bajnokin, máskor a kapus mutatott be bravúrt, de biztos vagyok benne, fogok szabadrúgásból közvetlenül gólt szerezni. A rúgótechnikámat elismerik, ezért állhatok oda a labda mögé, de most már jó lenne bajnokin is beakasztani egy lövést.

Olvasd el a teljes cikket >>>

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
8. vebgy* |Válasz erre: 2. grele
2019-03-14 19:07:23 Fekete öves, Veterán
Kevés az emberanyag ahhoz, amit Fernando akarna játszatni - az csak minimum spanyol másodosztály szintű állománnyal lehetséges...
7. vebgy*
2019-03-14 19:03:46 Fekete öves, Veterán
Még vagy tíz gólt összehozol május végéig és rendben is vagyunk...
2019-03-14 09:54:42 Piros öves, Őstag
Akkor csak igyekezz Ricsi,hogy jövőre is itt játszhass.! Az NB I-ben.
5. gazember*
2019-03-13 13:17:22 Fekete öves, Veterán
Bocs az Off-ért de nem tudja valaki, hogy a stadionban hagyott tárgyakkal kapcsolatban kit tudnék elérni? Köszönöm.
4. oreg70 |Válasz erre: 2. grele
2019-03-13 09:58:40 Kék öves, Tag
Ellentétben veled nálam Fernandó semmit nem vesztett a +10-röl. Szorgalma ,szerénysége ,hozzáállása példamutaqtó.
Ehhez csak annyit,hogy az edzéseket nyugdíjasként többször végignézem.Tegnap edzés közben mikor átadta a fiúkat az erőnlét edzőnek - nem hittem a szememnek- Fernandó elkezdte rendezni pályát ,kihordta a kiskapukat.Mondjál még egy MB1-es edzőt. Nálam emberileg Ő a császár.
3. zorba*
2019-03-12 20:35:04 Fekete öves, Veterán
Kedvelem Vernes Ricsit, jó játékosnak tartom. Kívánok neki még sok légszinti szólót a diósgyőri stadionban! :-)
2. grele |Válasz erre: 1. zona40
2019-03-12 18:14:54 Kék öves, Tag
Főnököt nyilvánosság előtt azért kevesen kritizálnak :) .Fernando nálam +10-ről indult, az itt töltött idők , a hozzáálása, stb... miatt.Azért vesztett pontokat belőle :) .
1. zona40
2019-03-12 17:09:51 Lila öves, Tag
Tetszik,hogy mindegyik játékos akivel beszélgettek elismerően nyilatkozik Fernandóról.Már több játékos is azt nyilatkozta,hogy ilyen edzője még sosem volt!!!Én szurkolok Fernandónak,nagyon szimpatikus ember.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...