Banner

MK: Sopron - Aluinvent DVTK 72-51

Szerző: dfcwolf | 2019-03-01 20:00:00

Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjének második napján a elődöntőket rendezték meg. Az Aluinvent DVTK a Sopron Basket csapatával mérte össze az erejét, és bár végig becsülettel küzdött, de végül 72-51 arányú vereséget szenvedett ellenfelétől, így holnap délután a bronzéremért csap össze a ZTE-vel.

Mokango egy szép középtávolival majd a saját palánkja alatt és egy sapkával adta meg a találkozó alaphangját, de a következő akcióból Dupree egyenlített. Medgyessy egy büntetője után Škorić szórt egy hármast, miközben jól védekeztek a piros mezesek. A következő négy pontot azonban mégis a Sopron szerezte (6-6). Putniņa duplája után Dupree fejezte be a két következő támadást pontosan, ezzel először vezetett a Sopron, és Honti növelni is tudta a csapata előnyét, igaz, úgy, hogy egyszerre hatan voltak a pályán. Az ezért a hibáért kapott technikait Škorić értékesítette (12-9). Dupreevel továbbra sem bírt a DVTK, de egy szép bejátszás után Kiss is bemutatkozott egy könnyű kosárral. Ezután több mint egy percig érintetlenek maradtak a gyűrűk, mire Medgyessy gólt szerzett egy szép egyéni megmozdulás végén (14-13). Jovanović négy pontot szerzett zsinórban, de Mokango asszisztja után Walker-Kimbrough csinált meg egy 2+1-est, majd az amerikai játékos egy egyéni betörést is akciókosárral fejezett be. A hab a tortán Szűcs Réka jó büntetője volt, így ha szűken is, de megnyerték az első negyedet a piros-fehérek (18-19).

A második játékrész is Mokango-duplával indult, majd Škorić mutatott be egy remek tempódobást, időt is kért a Sopron (18-23). Több mint három percre volt szüksége a pályaválasztónak, hogy betaláljon, de a túloldalon Škorić hibátlanul büntetőzött. Ezt követően támadásban nem találta a ritmust a Cziczás-alakulat, a következő négy pontot Dupree és Határ révén a Sopron szerezte (24-25). Percekig nem született újabb kosár, idegesen játszottak a csapatok, a holtpontról Crvendakić hármasával Roberto Iniguez csapata lépett el. A DVTK teljesen elbizonytalanodott támadásban, ezt Cziczás László is érezte és egy időkéréssel próbálta felrázni az együttesét. Kiss Angelika törte meg a diósgyőriek kosárcsöndjét, két jó büntetője egyenlítést jelentett (27-27). A félidő utolsó percében Fegyverneky egy büntetőjére és Dupree duplájára nem érkezett válasz Medgyessyéktől, így hárompontos soproni vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok (30-27).

ELOLVASOM AZ EGÉSZET>>>

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. vebgy*
2019-03-03 09:07:37 Fekete öves, Veterán
Sajnos azért unalmas egy olyan szezon, ahol egyik sorozatban sem kérdéses a végső győztes...Úgyhogy előre az ezüstért a bajnokságban !
1. mandulak
2019-03-01 20:32:21 Fehér öves, Tag
Jó meccs volt és ami fontos Kiss bőven 10 perc felett, Szűcs szintén Medgyesi nincs széthajtva, Putnyina is picit tudott pihenni. A zte nem tudott így rotállni. Horty sem 5 kg, 3 nap 3 meccs sok lehet neki.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...