Banner

Merre tovább DVTK Jegesmedvék?

Szerző: Jáborcsik András | 2020-05-10 20:02:00

Glen Hanlon a német első osztályú bajnokságban szereplő krefeldi pingvinek vezetőedzője lesz, így ismét új szakvezetővel kénytelen nekivágni a 2020/2021-es szezonnak a DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata. Az új vezetőedző személye egyelőre nem ismert, de jelen pillanatban azt sem tudni, melyik bajnokságban kezdi meg a pontvadászatot az együttes. A klub a szlovák ligába készül, de a biztonság kedvéért beadták a nevezést a magyar központú Erste Ligába.

A klub honlapján a következő hír jelent meg a Krefeldbe távozó Glen Hanlonról.

A rutinos kanadai edző a 2018/2019-es szezon előtt vette át a DVTK Jegesmedvék irányítását. A kezdeti nehézségek után sorra jöttek a remek győzelmek is, az első Tipsport Ligábában töltött szezon alatt a nyolcadik helyen zárt a csapat az alapszakaszban, majd a playoff kvalifikációs köre jelentette a végállomást. Glen Hanlon a szezon végén jelezte, hogy nem tudja vállalni a folytatást és hazatért családjához Kanadába, de 2020 januárjában visszatért Miskolcra. A piros-fehérek ezúttal is nagy harcban voltak a rájátszást jelentő pozíciókért, a középszakaszban hét mérkőzésből ötöt sikerült is megnyerni, azonban a járványhelyzet miatt a bajnokság idő előtt befejeződött.

Glen Hanlon munkáját ezúton is köszönjük, további karrierjéhez pedig sok sikert kívánunk!


Az Erste Liga nevezési határideje május 4-én járt le. A határidőig 11 csapat jelezte indulási szándékát, bár a teljes lista csak augusztus 1-jén lesz végleges - olvasható a sportdomper.hu-n.

A magyar bázisú nemzetközi bajnokságba jelentkezettek:

  • Corona Brasov
  • DEAC
  • Dunaújvárosi Acélbikák
  • DVTK Jegesmedvék
  • Fehérvári Titánok
  • FTC-Telekom
  • Gyergyói HK
  • MAC-HKB Újbuda
  • Schiller HC
  • SC Csíkszereda
  • UTE

További fontos információk:

A DVTK Jegemedvék nevezést adott be a szlovák ligába is, amennyiben a körülmények engedik az Extraligában indulnának.

A MAC Újbuda egyesülve a Hokiklub Budapesttel közösen indul az Erste Ligában.

A Schiller-Vasas HC elhagyva az anyaegyesület nevét Schiller HC-ként nevezett.


A szlovák központi hírügynökség ezenközben összefoglalót készített a csapatok helyzetéről - adta hírül a jegkorongblog.hu. a "Szinte mindenki bajban van a szlovák extraligában" című összeállításában.

Eddig egyedül a Dukla Trencinnél tűzték ki az első közös edzés időpontját: a trencséni csapat május 18-án találkozik. A keretük 20 fős, a tavalyi csapatot juniorokkal töltötték fel, sokuknak egyelőre még nincs szerződése.

A többiek közül sokaknál nagyok a bajok. A pozsonyi Slovan új befektetőkkel tárgyal, az elkövetkezendő hónapok hozhatnak döntést a klub jövőjéről. A szlovák hoki kirakatcsapatának tartozásai minden irányba jelentősek, így befektetőket keres annak érdekében, hogy ezeket ki tudja fizetni, illetve képes legyen folytatni szereplését a szlovák Extraligában, valamint fenntarthassa utánpótlását. A csapat magjának ezzel együtt érvényes szerződése van, a tavalyi keretből többek között a kapitány Michal Sersennek, Andrej Meszárosnak, a kapus Barry Brustnak és a vezetőedzőnek is.

A legnagyobb gondokkal a Gyetva küszködik, a klubvezetők szerint a város segítsége nélkül nem tudnak indulni. A keretet elméletben kialakították, és szóban az edzővel is megállapodtak. Gyetva városa eddig is nagymértékben támogatta a jégkorongot, kérdés, hogy ez a kövőben is így marad-e. Hasonló cipőben jár a Liptószentmiklós, amely kötelezettségei teljesítése érdekében szintén a városvezetéshez fordult. A tárgyalások jó úton járnak, de a csapat egyelőre nem kezdi meg a közös felkészülést.


forrás: dvtk.eu, jegkorongblog.hu, sportdomper.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. Geotic |Válasz erre: 3. laca
2020-05-14 15:20:39 Piros öves, Őstag
Még egy aprócska információmorzsa sincs.
3. laca |Válasz erre: 2. Geotic
2020-05-14 13:52:22 Lila öves, Fanatikus tag
Nálunk van valami pletyka? Vagy abszolút kivárás van?
2. Geotic |Válasz erre: 1. perecesi-diosgyor-szurkolo
2020-05-14 07:00:06 Piros öves, Őstag
Már aláírt Fehérvárra, hosszú távú szerződést, csak még nem jelentették be (én úgy tudom :)
De ő számunkra még elérhetetlen kategória.
2020-05-14 01:16:08 Fekete öves, Veterán
Hári János szabaddá vált. Ide jól jönne, hátha el tudnánk hozni. Úgysem valószínű, hogy teljes lesz a légiós kontingens, így több magyarra építhetünk.
De sztem inkább megy vissza Fehérvárra Jani, vagy Salzburg, ahol már kezdett belelendülni. Egészen a félbeszakításig.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...