Banner

UTE - DVTK Jegesmedvék 2-3

Szerző: Jáborcsik András | 2017-01-08 19:34:00

Közönségszórakoztató mérkőzést vívott a MOL Liga két éllovasa. A miskolciak fizikai hokija hajszálnyival jobbnak bizonyult az újpestiek kreatív játékánál.


Örömtelien sokan voltak kíváncsiak a két első helyezett csatájára a Megyeri úton. A kezdés előtt fél órával már csaknem megtelt a stadion előtti parkoló, az épületen kívülre ért a jegyet vásárlók sora, és a kezdésre a két hosszanti lelátó, valamint a miskolci vendégszektor szépen megtelt.

Nem nagyon foglalkoztak a csapatok az ismerkedési szakasszal, rögtön egymásnak estek. A 2. percben meg is lett ennek az eredménye. A miskolciak letámadtak, az újpestiek rossz korongkilövését elcsípték, rögtön visszalőtték a kapu elé. Sila védett, de a kipattanót a vendégek szedték össze, Toulmin átpasszolta a kapu előtt keresztbe, így Sakarisnak csak az üres kapuba kellett lőnie.

Nem szegte kedvét a gól a hazaiaknak, egy perc múlva Adorjánról pattant ki egy lövés, amelyet Tóth G. szedett össze, és a kapu előtt kereszbe korcsolyázva visszahúzta kapura, nem sok híja volt a gólnak. Az 5. percben Hebar mutatta meg Magyarországon ritkán látható lövőtechnikáját, ezen a meccsen először, de nem utoljára. Próbálkozása alig ment kapu mellé-fölé. A vendégek is veszélyeztettek, egy koronggal hárman iramodtak meg, Gröschl csak visszahúzni tudta őket, amivel 3 az 1 elleni helyzetet akadályozott meg. Jó döntést hozott, hiszen az előnnyel a vendégek nem nagyon tudtak mit kezdeni, a lilák izgalommentesen kivédekezték.

Nagy iramban zajlott a meccs, egy pillanatra sem lankadtak a felek. A 11. percben Galanisz adott le egy rendkívül cseles, sunyi lövést, de Sila fogta. Egy percre rá megszületett a lilák egyenlítő gólja. Kiss D. vitte be a korongot a támadóharadba, lekorcsolyázta ellenfelét, majd a kapu elé passzolt. Virág T. ezt még ugyan kihagyta, de a tisztázást Huba elcsípte a vonal előtt, kapura emelt, és egy miskolci védőről a pakk Adorján mögé csorgott. A 13. percben az UTE is megkapta első emberelőnyét, Magosi ment ki bottal akasztásért. Jól játszották meg a létszámfölényt a lilák, Hebar kétszer is nagy bombával veszélyeztetett, a DVTK nem tudott kisabadulni a szorításból. A harmadik löket után a szlovénhoz került vissza ismét a korong, a kipattanót szépen áttette Ropretnek, akinek csak az üres kapuba kellett emelnie.

Hamar jött a válasz, és megint a miskolci letámadás hozott eredményt. Egy lövés után a vendégek Silával ütköztek, az UTE nem tudott tisztázni, eladta a korongot. A védelem nem tudott visszarendeződni, így az üresen maradt Toulminnak nem volt nehéz dolga, Sila mellett beemelte a kapu közvetlen közeléből. Feltűnő volt, hogy az UTE milyen sokat lő kapura a kék vonal környékéről, és nem is veszélytelenül. A 16. percben megkapta az UTE a második emberelőnyét is, ezúttal Gőznek kellett kiülnie 2 percre. Most is beköltöztek a hazaiak a miskolci harmadba, de ezúttal jobban működött a takarító brigád a kapu előtt, a legnagyobb lehetőség az előny leteltekor Benk előtt adódott, de a kapu torkából egyedül nem tudta mattolni Adorjánt. A harmad utolsó jelenete Hebaré volt, aki megkerülte Adorjánt, fonákkal visszahúzta, de a kapus védett. Kreatívabban és többet támadott az UTE, de a vendégek céltudatos letámadása két súlyos hiba után két gólt eredményezett, nem volt érdemtelen a döntetlen 20 perc után.




Tovább a jegkorongblog.hu-ra a teljes összefoglalóra >>>>


forrás: jegkorongblog.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

17. korxi
2017-01-09 14:48:40 Piros öves, Veterán
Egyvalami biztos: a tél eddigi időjárása tekintetében nagyon alakul Szabó József igaza, nagyon alakul! Sőt, azt kell hogy mondjam hogy már ki is alakult.
16. Szabó József* |Válasz erre: 15. aki-diosgyori1
2017-01-09 13:04:48 Fekete öves, Veterán
A türelem rózsát terem.
Azaz már csak meg kell várni azt, ami megtörtént.
15. aki-diosgyori1 |Válasz erre: 7. Szabó József
2017-01-09 13:03:07 Narancs öves, Tag
"Kollega" úr !
A mai napra nagy bejelentéseket prognosztizáltál !?
Eddig vihar előtti csönd van...
14. grosser
2017-01-09 08:56:44 Piros öves, Veterán
Na erről lemaradtam tegnap, de jó ilyen eredményre ébredni! BRAVÓ, BRAVÓ, BRAVÓ!
2017-01-09 07:44:43 Fekete öves, Veterán
A játékvezetők olyanok voltak, amilyenek. Azt az utolsó kiállítást én nem értettem, nem láttam kiállítást érő szabálytalanságot. Viszont volt egy 4 a 4 elleni játék is, amikor tőlünk kétszer, az Újpesttől egyszer kiállíthattak volna még egy játékost gáncsolásért illetve bottal akasztásért, de nem állítottak ki senkit.
Még ma reggel is azon morfondíroztam, másodpercekkel a vége előtt miért került sor a bedobásra középen. Fel sem tételeztem, hogy tilos felszabadítást ítéltek volna, de más magyarázat tényleg nincs.
12. toki*
2017-01-09 07:17:32 Fekete öves, Veterán
Gratula a győzelemhez! Szerintem az alapszakasz meg van!
11. korxi |Válasz erre: 10. veg-h-zet
2017-01-08 22:27:08 Piros öves, Veterán
Azon én is nagyot néztem amikor emberhátrányban tilost fújtak ellenünk, illetve hát azt hittem hogy valamit rosszul látok meg hallok az online közvetítésben.
De ez csak szimpla balfasság volt a bírók részéről, semmi több. Beljük van rögződve hogy meccsvégi kapuslevitelnél be kell fújni a tilos felszabadítást ha a védekező csapat kiüti a korongot, hiszen valójában nincsenek emberhátrányban. És kiment a fejükből, hogy most baffa meg ténylegesen emberelőnyben van az újpest, nem csak a kapusát vitte le.

A másik dolog hogy most hogy megy az újpestnek, ott is több lett a közönség és a többlet az láthatóan fociszurkolókból ered. diósgyőri cigányozás, ellenfél játékosainak köpködése a jégkorongszurkolóknál nem jellemző, hogy enyhén fejezzem ki magam. (igen, nem alaptalan a jégkorongszurkolók ódzkodása a fociszurkolótól.)
10. veg-h-zet
2017-01-08 22:01:22 Barna öves, Tag
A sporik a végén azért mindent megtettek, hogy az Újpest kiegyenlítsen. Nem rajtuk múlt a dolog... Ez abban is megnyilvánult, amikor 10 másodperccel a vége előtt kiütöttük a korongot a harmadból, és befújták a tilos felszabadítást, pedig emberhátrányban voltunk. Akartak nekik adni nagyon még egy kapu előtti bulit, de benézték...
Annak az újpesti fiatalembernek pedig csak gratulálni tudok, aki a lelátó elejére kimászva az épp kispad felé korcsolyázó játékosaink felé köpött...
Egyébként a mai nap fejben nagyon egyben voltunk szerencsére, a múltkor az 5 a 4 elleni játékban vertek meg minket, de most jól kontrolláltuk hátrányban a játékukat (az első góljuk kivételével). És a mai nap a bírókkal se nagyon foglalkoztak, legalább is hamar túltették magukat egy-egy vitatható ítéleten.
Úgyhogy összességében nagy gratula a Csapatnak, ez már egy play-off szintű és vérmérsékletű meccs volt!
9. bt |Válasz erre: 8. Bobák Kornél
2017-01-08 21:31:32 Narancs öves, Tag
Bizony! Könnyen lehet, hogy a MAC is tudat alatt elkényelmesedett a Winter Classic-on aratott 6:3 után. Akkor nem örültünk, de ez legyen most már az ő bajuk!
Szép győzelem! Az újpest nagyon feljött erre a bajnokságra és főleg az utóbbi hónapokban, egyértelműen most már bajnokesélyesek ők is szerintem.
Ami a legfontosabb, hogy így saját kezünkben a sorsunk az alapszakaszgyőzelem felé, de valóban: hátradőlni egyszerűen nem lehet!
2017-01-08 21:23:38 Fekete öves, Veterán
Nekem az egész harmadik harmad rohadtul izgalmas volt! A végén meg 4 a 6 ellen, de sikerült kivédekeznünk! Támadásban továbbra is az egyéni megoldásokra törekszünk csapatjáték helyett, de most az eredmény alapján bejött. Csak most nehogy hátradőljenek a fiúk, aztán jöjjön egy Belgrád-meccshez hasonló valami. Ahogy mondják, a vasat tűzben kell tartani!

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...