Banner

Magyarország-Uruguay 1-2

Szerző: objektív | 2019-11-15 15:58:00

A nemzetisport.hu oldaláról szemezgettünk a mai stadionavató mérkőzés kapcsán, mely 19 órakor kezdődik telt ház előtt.

Tíz nap múlva a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit a Puskás Aréna, a magyar válogatott az Uruguay elleni barátságos mérkőzéssel avatja fel a létesítményt.

A stadionnyitó összecsapásig lapunk minden nap beszámol Közép-Európa egyik legnagyobb befogadóképességű, legkorszerűbb multifunkcionális élményarénájával kapcsolatos érdekességekről, hasznos tudnivalókról és friss információkról. A sorozat első részében a Skardelli György építész tervezte új nemzeti stadion tíz jellegzetességét gyűjtöttük össze. Olvass tovább >>>

Luis Suárez, Edinson Cavani, Diego Godín és a többiek: világsztárok sorával érkezik Budapestre az uruguayi válogatott.

A Budapestre érkező huszonnégy tagú keret tizennégy játékosa az öt európai topliga egyikében játszik. Nagy névnek számít a Juventust erősítő Rodrigo Bentancur, az Arsenalban játszó Lucas Torreira vagy az Internazionale védelmében tündöklő korábbi Atlético Madrid-játékos, Diego Godín is, a két legfényesebb csillag kétségkívül mégis Luis Suárez (Barcelona) és Edinson Cavani (Paris Saint-Germain). Előbbi ugyan kisebb sérülést szenvedett a napokban, de talán pályára léphet a november 15-i találkozón. Olvass tovább >>>

Válogatott: Vészhelyzet van a védelemben, de nem keresek alibit – Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott először tartott sajtótájékoztatót a Puskás Arénában. Az eseményen bemutatták a nemzeti csapat új, hazai mezét, melyet 2020-tól használ majd a válogatott (de már Uruguay ellen is ebben szerepel) és Marco Rossi szövetségi kapitány is válaszolt az újságírók kérdéseire a soron következő két válogatott mérkőzés előtt.

Nagyon nagy dolog lesz a Wales elleni mérkőzés. Nyilván jobb lett volna itthon, de nem mi határozzuk meg a versenynaptárt. A pénteki meccs is nagy feladat lesz, az uruguayiaknál minden poszton világklasszisok szerepelnek. Jól akarunk teljesíteni, jó benyomást akarunk kelteni, mindkét mérkőzés nagyon fontos" – hangsúlyozta Marco Rossi.

Olvass tovább >>>



FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Uruguay 1–2 (1–2)


Budapest, Puskás Aréna, 65 114 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Bese, Baráth (Szalai A., 71.), Lang, Korhut (Nagy Zs., 75.) – Vida M. – Dzsudzsák (Kovács I., 54.), Kalmár (Holman, 83.), Szoboszlai (Nagy Á., 67.), Varga R. – Szalai Á. (Feczesin, 60.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
URUGUAY: Muslera – G. González, Coates, Godín, Vina (Laxalt, 68.) – Valverde (Torreira, 67.), Bentancur (Vecino, 53.), B. Lozano – B. Rodríguez (Pereiro, 82.), Cavani (Stuani, 74.), L. Suárez (Maxi Gómez, a szünetben). Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Gólszerző: Szalai Á. (24.), ill. Cavani (15.), B. Rodríguez (21.)

Forrás, fotó: nemzetisport.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

45. vebgy* |Válasz erre: 38. betyarok
2019-11-19 11:52:24 Fekete öves, Veterán
...de hát nem örökké...mindig kihúzódik egy idő után az a bizonyos gyufa...
44. Krapulax |Válasz erre: 37. Füles1
2019-11-19 09:36:32 Piros öves, Őstag
Na ja.
Magyarországon olyan nagy az antiszemitizmus, hogy még az európai maccabi játékokat is itt rendezték meg....
Lehet tovább rettegni, bőröndöt csomagolni meg írogatni 168 órába barna esőről meg náciveszélyről.
Egészségükre!
43. Füles1 |Válasz erre: 40. CLIPNOH
2019-11-18 09:44:30 Lila öves, Tag
A videón szereplő gulyás márton csak egy bohóc ,az igazán veszélyesek azok ,mint pl az az indexes fazon is aki azt a cikket írta a megnyitóról , akik úgy tudnak manipulálni az írásaikkal,h a célzott személyek nagy része észre sem veszi h manipulálva van és egy idő után azt hangoztatja ami sugallva van neki.
42. toki*
2019-11-18 08:09:28 Fekete öves, Veterán
A stadion nagyon szép. méltó a magyar emberekhez, már nagyon régen megérdemeltük ezt - mi szurkolók -. A meccsről annyit, hogy, ugyan elég tartalékosan álltunk fel, de kristály tisztán kivehető volt, hogy ki az, akire számíthatunk, és ki az, aki nem játékos "már" ezen a szinten.
41. samanhegy |Válasz erre: 40. CLIPNOH
2019-11-17 19:57:32 Piros öves, Őstag
Hű, ennek a Makk Marcinak már egyszer beszóltam kommentben az egyik videója alatt, a trianonról alkotott véleménye miatt. Még visszaírt, hogy fejtsem ki érvekkel, hogy miért tartom hazaárulónak. Már ha egyáltalán a hazájának tekinti országunkat.
40. CLIPNOH
2019-11-17 19:04:13 Piros öves, Fanatikus tag
Most úgy csináltok, mintha ez új jelenség lenne. Harminc éve jelen van a nemzet- és magyarellenesség a politikában és a közbeszédben. Valószínűleg mindannyian tudjuk, hogy kik és mely pártok ennek az élharcosai, valamint kik és mely pártok voltak a múltban.

Az eredeti témához nem, de a jelenséghez nagyon is kapcsolódik ez a vita: https://www.youtube.com/watch?v=7KQ7nA6KtxE
Remélem maradhat a link.
39. samanhegy
2019-11-17 18:56:11 Piros öves, Őstag
Kövezzetek meg, de a lelátói élőképen kívül ennek az aréna átadásnak semmi ünnepélyes jellege nem volt. Vagy nekem voltak túl nagy elvárásaim? Csak tv-ben néztem...
38. betyarok |Válasz erre: 29. gazember
2019-11-17 17:43:10 Fekete öves, Őstag
Ez a Miklósi Gábor féle hozzáállás sokkal kártékonyabb, mint a nyilt magyargyalázás. Az legalább egyértelmű, de ő azt mondja, a Himnusznál szokott felállni, nem "az ilyen nyálaskodáskor" Ezzel azt sugallja, hogy ő is magyar, pedig ha az lenne, akkor lenne benne együttérzés azokkal, akiknek fontos ez a dal és ez az érzés.
Jól mondod, ezek az emberek csupán használják Magyarországot, egy keret egy működési terület nekik csupán. Használják az infrastruktúrát, használják a nyelvet, használnak minket....
37. Füles1 |Válasz erre: 35. johny
2019-11-17 14:22:29 Lila öves, Tag
Abban az értelemben tényleg nem h a zsidókat nem éri fizikai atrocitás. Viszont az antiszemitizmus nem csak ebből áll.
36. johny* |Válasz erre: 24. zorba
2019-11-17 12:40:56 Fekete öves, Veterán
Nagyon jó helyen voltak nagyon jó időben, nagyon jó hátszéllel és támogatással. Az INteRNeTTo volt az előd. 96-ban a Kulturális alapból 25 milliót kaptak. Meg innen-onnan egyéb politikai és anyagi támogatásokat. Tulajdonképpen kb. ekkortájt indult Magyarországon a lakossági internet használat.
Ekkor az internetet itthon az internetto jelentette. Nem volt semmi más olvasnivaló "újság". Az origo csak 98 környékén indult, sokáig ők ketten versenyeztek, illetve később az index, ami ugye az internetto utódja, a szellemiség ugyanaz. Szóval rögzült ez sokaknál, hogy már csak megszokásból olvassák őket (is). Én is így vagyok ezzel.

az internettoról egy nem túl bőbeszédű cikk:
https://hu.wikipedia.org/wiki/INteRNeTTo

1 2 3 4 5 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...