Banner

Magyar Kupa döntőbe jutott a DVTK-Jegesmedvék

Szerző: Jáborcsik András | 2017-01-25 21:56:00

Rendkívül izgalmas, playoffszerű mérkőzésen, a hosszabbítás után a hazaiak örülhettek a döntőbe jutásnak.


DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák 1-0 hu. (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Miskolc, 750 néző. Játékvezetők: Halassy, Gangel, Váczi, Kormos.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) – Láda, Tuominen, Pavuk, Galanisz, Magosi – Gőz, Vojtkó, Miskolczi, Hajós, Tóth – Joe, Kuqali, Sakaris, Johnston, Toulmin – Popovics, Bernáth, Szopos, Ritó, Sági. Edző: Doug Bradley.
Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek (Koitmaa) – Ladygin, Hudec, Dansereau, Cseter, Azari – Hüffner, Léránt, Becze, Borbás, Kaskov – Nagy, Magosi, Németh, Odonga, Tanka. Edző: Heikki Malkia.

Hosszabbítás: 64:31: Magosi (Pavuk, Galanisz) 1-0 emberelőnyből


Doug Bradley: ”Először is nagyon örülök a győzelemnek, és hogy bejutottunk a kupadöntőbe. Habár nagyon jó meccset játszottunk, mégsem voltam teljesen elégedett, hiszen sokat hibáztunk, és emiatt nem tudtunk hamarabb gólt lőni. Őszintén szólva szerencsére is szükségünk volt, de a lényeg, hogy behúztuk a meccset.”

Heikki Malkia: ”Kiváló teljesítményt nyújtottunk ma, a végsőig küzdöttünk, nagyon büszke vagyok a csapatomra. Ugyanakkor nem értettem a ma esti bíráskodást, ilyet korábban még nem láttam. Éppen ezért nagyon bosszús vagyok, de ennél többet nem akarok erről mondani.”


A vendégcsapat meglehetősen tartalékosan érkezett a kupaelődöntőre, hiszen a két kapuson kívül mindössze három sort neveztek, míg a Miskolcnál Leppanen került a maródiak listájára szemsérülése miatt. A Jegesmedvék nem tudtak olyan tempóval kezdeni, mint az előző bajnoki mérkőzéseken. A DAB jól szűrte meg a hazai támadásokat, és az első 5-6 percben Adorjánnak több védeni valója akadt, mint kollégájának. A harmad közepén egy erős periódust produkáltak a Macik, csaknem három percig az újvárosiak be is szorultak a térfelükre, ekkor Duschek több bravúros védést is bemutatott. Ezután kijött a szorításból a vendégcsapat, ismét voltak lehetőségeik, de Adorján is bizonyította remek formáját. Remek tempójú, izgalmas játék alakult ki. A 15. percben, hazai emberelőnyben hihetetlen tűzijáték alakult ki kétszer is a DAB kapuja előtt, de a Jegesmedvék csak nem tudták áttuszkolni a korongot a védőkön, illetve Duscheken. Hirtelen paprikás lett a meccs, egyre több kakaskodás alakult ki, így megnőtt a kiállítások száma is, de egyik csapat sem tudott ezekből előnyt kovácsolni.

A második harmadban folytatódott a gyors, közönségszórakoztató játék. Mint egy teniszmeccsen, a nézők csak kapkodhatták a fejüket: helyzet itt, helyzet ott, ám a két kapus remek teljesítményt nyújtott. Tapintható volt a feszültség a pályán, sorra akaszkodtak össze a játékosok, így alacsonyan repkedtek a páros kiállítások. A harmad második felében ismét felpörgött a meccs, helyzet helyzet hátán, sőt a 36. percben Vojtkó lábáról csaknem a saját kapujába pattant a korong. Mindez azonban nem vezetett eredményre, így maradt a gól nélküli állás, és nagyon izgalmas folytatásra volt kilátás.


Elolvasom a teljes összefoglalót a jegkorongblog.hu-n >>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu és dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

12. donburci
2017-01-26 20:51:13 Fehér öves, Lelkes újonc
Azért a gól után az a gólöröm, mind a pályán, mind a nézőtéren! Nem volt semmi!
11. cz |Válasz erre: 10. perecesi-diosgyor-szurkolo
2017-01-26 19:24:59 Lila öves, Tag
Extra meccs volt!! Azariiiiiii a k..... an.......dt és még b.....i is vagy!!!!!!
2017-01-26 18:58:43 Fekete öves, Veterán
Nálam ez volt a szezon mérkőzése. Végig kiélezett pikáns összecsapás rengeteg helyzettel és még több kisebb összetűzéssel.
Egy Sakaris vs. Azari csatát megnéztünk volna sztem mindannyian a lelátón, azarinak már úgyis kijárna egy alaposabb elverés. Ahogy azari is sok dab játékos nagyon alattomosan játszott, és nem egy alkalommal provokálták is a hokisainkat. Más meg a közönséget is, gondolok azari kis közjátékára a hosszabítás derekán, amikor a kulaccsal kispriccolt a büntetőpad hátulján lévő közönségre. Nem is kellett volna sok, hogy kitörjön egy nagyobb tömegverekedés.
Azari egy igazi kis sunyi patkány játékos, jobb ha nem teszi be a lábát a megyénkbe. Vagy Sakaris elöb utóbb alaposan elkapja a jégen.
A játékvezetről annyit, hogy hozták a szokásos hibákkal teletűzdelt bíráskodást. Mindkét oldal kárára voltak könnyebb síppal megítélt kiállítások.
A Dabnak kijár a dicséret, nagyon jól játszottak, méltó ellenfeleink voltak.
A MAC pedig simán verhető, csak valamivel kevésbé dilettáns négy muskétást hozzanak a csarnokba.
9. korxi |Válasz erre: 5. robibond
2017-01-26 18:36:45 Piros öves, Veterán
Ami sajnos jogos. Lehet hogy így még mindig jobban jártunk, mintha ott a meccsen kapta volna meg az 5 perces kiállítást.
8. siraiz
2017-01-26 17:07:01 Fehér öves, Tag
Ja, Gebei, Kincses tényleg elég gyengék.
7. Szabó József* |Válasz erre: 6. donburci
2017-01-26 15:36:50 Fekete öves, Veterán
Ez a folyamat 2008 körül indult el, akkor kezdett a bírói kar lemaradni hokink fokozatos fejlődéséről.
Ez az óta egyre erősödik, az utóbbi két évben már-már nevetséges a különbség.
6. donburci
2017-01-26 15:22:31 Fehér öves, Lelkes újonc
Az idei szezon egyik, ha nem a legjobb meccse volt a tegnapi. Olyan volt mint egy görög dráma, valamint egy amerikai akciófilm keveréke, tele volt feszültséggel és fordulatokkal, persze "happy end"-del a végén. Igazi rájátszásos gyors játékot láttunk. Sajnálhatja aki lemaradt és nem tudta élőben átélni. Voltak hibák is, de ez a tét tudatában valahol érthető is, ellenben az egész csapat odatette magát. Az ellenfelet is dicsérni kell, ők is k..va jól nyomták, azért a macik fölénye végig érezhető volt. A bíráskodásról meg csak annyit, hogy ennyi megbeszélést és ilyen tanácstalan garnitúrát, hát hogy is mondjam, inkább csak a jó k........ . A magyar hoki fejlődésének a legnagyobb gátja az inpotens bírói ténykedés. Egyszerűen nem vették fel a sebességet, vitatható döntések születtek, szerencsére nagyjából egyenlő arányban ide is, oda is.
5. robibond
2017-01-26 13:02:39 Fehér öves, Lelkes újonc
Sakaris 1 meccset kapott, így kihagyja a kupadöntőt sajnos.
4. grosser
2017-01-26 12:11:29 Piros öves, Veterán
Nem hiszem, hogy meglepne minket a MAC, ismerjük őket már, mint a tenyerünket, most se játszottunk rosszul, sőt a meccs döntő részében tényleg felborult a pálya, csak az acélbikák most vért ihattak és megnehezítették a dolgunkat, de a lényeg, ha aranygóllal is, a döntőbe jutás!
Nincs mese, jöjjön a második kupa aranyunk, mert ki-ki, de mi MEGÉRDEMELJÜK!
3. bt 64
2017-01-26 08:43:03 Citromsárga öves, Tag
Hát, nem lett volna igazságos, ha nem mi jutunk a döntőbe, voltak periódusok, amikor majd' felbillent a pálya. Jó lenne egy beszámoló a helyszínenen levőktől, hogyan élték meg az egészet.
Gratula az egész csapatnak, szép munka!
Viszont szombaton vigyázni, mert elszoktunk az erős ellenfelektől, nehogy meglepjen minekt a MAC!

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...