Banner

Magosi Bálint: Még ne temessenek minket a szurkolók

Szerző: Jáborcsik András | 2018-10-20 19:27:00

A jegkorongblog.hu Magosi Bálintot, a DVTK Jegesmedvék csapatkapitányát kérdezte arról, hogy mi az oka a remek szeptemberi Extraliga szereplés után az októberben tapasztalható megtorpanásnak.


Új időszámítás kezdődött az idén nyáron a DVTK Jegesmedvék csapata számára, szinte teljesen ismeretlen terepre merészkedve elindultak a szlovák elitbajnokságban. A szeptember kitűnően sikerült, 8 mérkőzésen a megszerezhető 24-ből 12 pontot bezsákoltak, ami a szurkolók minden várakozását felülmúlta. Magosi Bálint szerint egyértelműen sikerült meglepni az ellenfeleket.

“Az első hónap nyolc mérkőzése kétségkívül jól sikerült – kezdte a csapatkapitány. – A riválisoknak újdonságot jelentettünk, a jól sikerült felkészülés miatt duzzadtunk az önbizalomtól. Azt sem érdemes elhallgatni, hogy ellenfeleink között biztosan volt olyan, amelyik könnyű meccsre számított ellenünk, mondván, majd csak behúzzák valahogy a pontokat. Őket valóban meg tudtuk lepni, és az a négy győzelem jelezte, hogy lehet keresnivalónk. Az akkori listavezető Érsekújvár legyőzése, az első idegenbeli sikerünk a Liptószentmiklós ellen igenis komoly fegyverténynek számítanak.”



Aztán mintha valami megtört volna októberben. Hat mérkőzésen vesztesen hagyták el a jeget, és csak két túlórában sikerült összesen két pontot szerezni.

“Ezt nem nevezném törésnek, én más okokat látok. A szeptemberi teljesítményünkkel felhívtuk magunkra a figyelmet, kiderült, hogy nem lehet bennünket fél vállról venni. Biztos vagyok benne, hogy az ellenfeleink elkezdtek jobban készülni ellenünk, és ahogy mi videózunk minden következő csapatról, megtették ők is. Emiatt nem tudtuk meglepni őket. Kétségtelenül belekerültünk egy vereségspirálba, ami alaposan fogyasztja az önbizalmat is. Ez egyébként nagyon lényeges kérdés, hogy miként tudsz mentálisan erős és friss maradni ilyen mennyiségű meccsnél. Nincs időd sokat rágódni egy vereségen, mert jön a következő találkozó, de azért mégiscsak helyre kell tenned magadban a történteket. Ilyen szinten ez nem egyszerű.”


Elovasom a teljes cikket a jegkorongblog.hu-n >>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...