Banner

Lesz birkózó olimpiai bajnokunk

Szerző: objektív | 2016-01-11 19:32:00

Vasárnap töltötte be 48. életévét olimpiai bajnokunk, a DVTK-MVSI edzője, Repka Attila. A jeles nap alkalmából mi is tolmácsoltuk felé jókívánságainkat és arra kértük, szánjon ránk pár percet az idejéből.

- Először is Boldog Születésnapot kívánunk!

- Köszönöm szépen!

- A háttérben dolgozva talán kicsit kevesebbet szerepelsz mostanában. Mivel töltöd a hétköznapjaidat?

- Edzőként dolgozom a DVTK-nál, és többek között a junior és az U23-as válogatott mellett is. A tavalyi évben a felnőtt válogatottnál dolgoztam, ez szinte minden időmet el is vette. Az idei évben úgy tervezem, hogy fele-fele arányban tevékenykedem majd Diósgyőrben és a nemzeti csapatoknál.

- Melyik munkád áll a szívedhez közelebb?

- Hozzám a birkózás áll közel (nevet - a szerk.). Mind a kettőnek megvan a maga szépsége. Fontosnak tartom kiemelni, hogy én nem hagytam el sohasem Miskolcot. Amikor a felnőtt válogatott mellett voltam, akkor is úgy állapodtam meg, hogy heti egy napot Diósgyőrben tölthessek. Én külön örültem neki, hogy a birkózás visszaért a DVTK-hoz, hiszen ez a klub a szívügyem volt mindig és az is fog maradni. Itt nőttem fel, úgy is vagyok elkönyvelve, hogy Repka Attila, a diósgyőri birkózó, és ez így van rendjén. Nekem nagy öröm, hogy itt lehetek, hívtak számtalan egyesülethez, de én mégis itt maradtam. Ez volt a legjobb döntés, amit hozhattam.

- Olimpiai bajnok vagy, dolgoztál is a felnőtt válogatott mellett. Olimpiai évünk van. Milyen eredményeket érhetünk el birkózásban szerinted? Van esélyünk az éremszerzésre?

- Bár a kvalifikációs világbajnokság nagyon rosszul sikerült - nem akarom boncolgatni, hogy miért -, én azt vallom, és az edzéseken is ezt láttam, hogy a birkózók között lehet olimpiai bajnok. Nagy valószínűséggel nem is egy, hanem kettő. Még nem tudjuk megmondani, hogy ki, de én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy idén birkózó olimpiai bajnokunk lesz. Van két-három olyan képességű versenyzőnk, akiknek nem lehet egyszerre annyira rossz sorsolása, nem lehet annyira részrehajló a bíráskodás, hogy legalább egyikük ne nyerjen.

Elolvasom a teljes cikket>>>

Forrás: dvtk.eu, fotó: Szabó Gábor

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.