Banner

Kocsmaturista - Sportklub és focicsapat kocsmai székhellyel

Szerző: Jáborcsik András | 2018-09-15 16:19:00

Ezúton szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani a kocsmaturista.hu-n megjelent írást, amely a Torontáli utca végében található Piros-Fehér Sörözőt mutatja be. Ez a hely a mi szívünknek is kifejezzeten kedves, hiszen a Fórumfoci csapat - amelynek az amigeleken.hu létrejöttét köszönhetjük - rendszeresen itt szokta tartani immár hagyományos Családi napjait, ahol nem ritkán negyven-ötvenen is összejövünk és megízleljük Max remek főztjét, aki nem csak a fényképezőgépet kezeli kíválóan, de a fakanál is jól áll a kezében.

Következzék a Kocsmaturista beszámolója:


Tuti, egy vérbeli miskolci sem kérdezné meg, hogy honnét származik ezen kocsmának a neve. Sok fejben már a kocsmanév hallatán biztosan felzendül a szurkolói induló, hogy “csak a Diósgyőr, csak a Diósgyőr“! A Diósgyőr focicsapatnak dedikált családi házas kis kocsma, a Piros-Fehér Söröző azonban saját focicsapattal is rendelkezik. (Új)Diósgyőr városrészen ez Miskolc egyik a központól legtávolabbi kocsmája, ahova megfordultam. Megérte a látogatást.

Harmadik miskolci köröm idegenvezetői, a Lacik, mint egy zarándokhelyre hoztak el a Piros-Fehérbe. Kedden, éjjel érkeztünk. A görög lakótelepen keresztül vezet az út. Már az utca végi, kocsmaszínteret adó ház is a névadó színek egyikében, pirosban pompázott az éjszakai lámpák fényében. Számtalan vendéglátó besorolást látott szemem itt mégis valami újjal találkozott: Önkiszolgáló sütöde(később megértjük, ígérem).

A Borsodi Sör táblája, mint a lokálpatriotizmus (szub)kulturálisan másik címere egy magasságba emelkedett a Piros-Fehér cégérrel.


Zárás előtt érkeztünk, kedélyes törzsvendég hangulatra, pult feletti piros-fehér focilabdára, és múltidéző neon Diósgyőr feliratra:

Pont akkoriban távozott a banda magja, elég sokan, főleg kedd estéhez képest, nők is. Végül kevesen maradtunk, de Így jól körül tudtunk nézni. Minden falfelületet kihasználtak, hogy valamilyen formában hódoljanak a Diósgyőrnek vagy a közösségüknek.

A Borsodi sörön kívüli egri bikavért ittunk, miközben megtudtam a Tomitól, a tulajtól hogy ez valóban egy olyan családias klub, mint ahogy látszik is: rendszeres rendezvényekkel, például bográcsozással a kertben, ahol még kemence is van – innét az “önkiszolgáló sütöde” besorolás.



Elovasom a teljes cikket a kocsmaturista.hu oldalon >>>>>>


forrás: kocsmaturista.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...