Banner

Kiss Angelika: Azon vagyunk, hogy még jobban összeszokjunk

Szerző: amigeleken.hu | 2020-11-24 16:16:00

Amszterdamban a Hollandia elleni Eb-selejtezőn bemutatkozott a felnőtt válogatott keretében Kiss Angelika.

A wbasket.hu az Aluinvent DVTK tehetségét a debütálásról, a fejlődésről és a klubszezonról kérdezte a "Válogatott bemutatkozás, szintlépés a DVTK-ban" című interjúban. Ebből idézünk:


Gratulálok a bemutatkozáshoz! Minden sportoló életében óriási lépcsőfok az első felnőtt válogatott mérkőzés. Milyen érzésekkel készültél? Hogy élted meg, amikor kiderült, hogy benne leszel az utazó keretben, illetve pályára léphetsz?

Köszönöm szépen! Izgatottan vártam a felkészülést. A lányokat és a stábot ismertem, nyáron már dolgoztunk együtt, így nagyon készültem, hogy újra munkába álljunk. Őszintén nem gondoltam volna azt, hogy benne leszek az utazó keretben.

Úgy álltam hozzá, hogy minden edzésen próbáltam kihozni magamból a maximumot. Indulás előtt pár nappal jött oda hozzám Székely Norbert és mondta, hogy tagja vagyok a 12 fős utazó keretnek. Nagyon boldog voltam, de nyilván ez még nem jelentette azt, hogy játszani is fogok.



Hollandiában is folytattuk tovább az edzéseinket és ott is mindig próbáltam a lehető legtöbbet kihozni magamból. Meccs előtt jött a hír, hogy Zele Dorina tesztje pozitív lett. Akkor hívott oda Norbi és mondta, hogy ez azt jelenti: nekem kell kezdenem. Ha őszinte akarok lenni, nagyon, nagyon izgultam. Nem gondoltam volna soha, hogy az első felnőtt válogatott mérkőzésemen kezdő leszek.

Próbáltam bizonyítani, de sajnos nem úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna. Ettől függetlenül én kicsit pozitívként éltem meg a helyzetet a kapott lehetőség miatt. Sajnos a vereséggel a célunk, hogy ott legyünk az Európa Bajnokságon, távolodik, ami miatt természetesen csalódottak voltunk.

A DVTK-ban tavaly a bajnokságban 12.7 perc, 4.7 pont, 2.3 lepattanó volt az átlagod. Idén 22.7 perc, 12.1 pont, 4.3 lepattanó. Számokban ez nagyon komoly szintlépés. Te, hogy érzed miben fejlődtél a legtöbbet?

Ez nehéz kérdés. Talán azt mondanám, hogy ez egy más csapat, mint a tavalyi és az én feladatom a csapaton belül is más lett. Kicsit komolyabb feladatot kaptam, ez megmutatkozik percekben is. Mindig, ha pályára lépek, próbálok ott segíteni a csapatnak, ahol csak tudok. Fejlődés tekintetében a bátorságomat mondanám. Tehát azt, hogy jobban el merem vállalni a dobásaimat, valamint úgy érzem, hogy technikailag is léptem egy kicsit előre.

Hogy értékeled a bajnoki rajtot? Négy győzelem és három vereség a mérlegetek.

Nem mondanám rossz rajtnak, erős csapatoktól kaptunk ki, akiket talán a szezon vége fele elkaphatunk. Sajnos sok minden minket is hátráltatott a mostani helyzetben, de egyáltalán nem szabad, hogy ezzel foglalkozzunk. Azon vagyunk, hogy még jobban összeszokjunk és csak a mi dolgainkat fejlesszük. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk. Csináljuk tovább, amit elkezdtünk.


Kattints ide és a wbasket.hu-n olvasd el a teljes interjút >>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. vebgy*
2020-11-24 21:13:22 Fekete öves, Veterán
Lehet ez az év sem lesz befejezve...
2. Karpfen
2020-11-24 17:35:18 Barna öves, Veterán
A korábbi dolgokat nem ismétlem, fél évvel ezelőtthöz képest úgy néz ki, hogy bővült a repertoár: egyre gyakrabban sikerrel egy-egyezik a palánk alatt. Reméljük, nem áll meg a fejlődés, 10 kiló izom kellene még.
1. Elemér
2020-11-24 17:12:07 Kék öves, Fanatikus tag
Gratulálok Anginak, nagyon büszkék vagyunk rá! Remélem még sokáig nálunk fog játszani és nem viszi el a Szekszárd vagy a Sopron ahogy ezt ők szokták...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...