Banner

Kettős mérce

Szerző: Jáborcsik András | 2017-05-03 20:55:00

A diósgyőri szurkolók bizonyára élénken emlékeznek még a 2016/17-es bajnokság 2. fordulójában, 2016. július 23-án lejátszott DVTK-Újpest bajnokira, ami után a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága fél millió forint pénzbüntetésre és szektorok bezárására büntette a DVTK. Annak a találkozónak a 27. percében, az UTE értékesített büntetője után hangzott fel a diósgyőri stadionban az a bizonyos "Hülye kurva" rigmus, amit Kulcsár Katalin alapvonali játékvezetőnek címzett a hazai közönség.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottságát mélységesen felháborította az eset, döbbenetesnek, alpárinak és tiszteletlennek titulálta a hazai szurkolók egy részét és a július 26-i ülésén példás büntetéssel súlytotta a DVTK-t. A meghozott határozat a következőket tartalmazta:

"A FEB a Diósgyőr – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és a játékvezetők szidalmazása) 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá a sportszervezet soron következő hazai NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésén a Diósgyőri Stadion X, Y és Z szektorainak lezárását rendeli el.

A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy - szerencsére - eddig példátlannak volt tekinthető a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg."


És hogy miért elevenítettük fel a tavalyi eseményeket?

Pusztán azért, mert a szombati DVTK-Vasas meccs 43. percében, Ugrai lövését követően ismét felhangzott az ominózus rigmus, ezúttal azonban az angyalföldi tábor jóvoltából. Egy perccel előtte Ugrai ívelt be szabadrúgást a jobb oldalról, és a védők által kifejelt labdáért az aprótermetű Vela vívott fejpárbajt az ellenfél játékosával. A Vasas játékosok kezezést reklamáltak Velánál, az összefoglalóban látható, hogy az Ugrai lövésével záruló támadás után a Vasas kapusa gesztikulálva rohan az alapvonali játékvezető, Urbán Eszter felé, majd jól hallhatóan felhangzik a piros-kék szurkolók szájából a "Hülye kurva" rigmus. A mérkőzés ellenőrén kívül szerintem mindenki hallotta ezt a stadionban, így az eset bele sem kerülhetett a mérkőzés ellenőri jelentésébe, ebből eredően nem is tárgyalta a Fegyelmi Bizottság.

Az összefoglalóban 4:00-nál indul a diósgyőri támadás Ugrai beívelésével, aminek végén felharsan a szexista, ordenáré rigmus:


Felvetődik az emberben a kérdés, hogy a Szövetségben senki nem nézi meg a mérkőzések összefoglalóit? Senki nem kérdezi meg az ellenőrt, hogy "Komám? A füleden ültél?"


Bízhatunk az egyenlő elbánásban, az egyenlő feltételekben? Ha igen, akkor várjuk a következetes döntést a mélyen tisztelt Fegyelmi Bizottság részéről!


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

17. mr-d
2017-05-06 12:24:57 Fekete öves, Őstag
A tanulságot levonták az illetékesek, legközelebb jobban odafigyelnek az összefoglalók készítésénél, ezzel is segítve az mlsz alternatív valóságát megőrizni.
16. aciduzzu
2017-05-04 23:06:57 Citromsárga öves, Lelkes újonc
a klasszikus kettős mérce...

nem meglepő sajnos
15. zorba*
2017-05-04 15:15:55 Fekete öves, Veterán
Szelektív hallás.
14. toki*
2017-05-04 13:20:20 Fekete öves, Veterán
Addig amíg az FEB-ben nem hozzáértő emberek lesznek (volt játékvezetők, játékosok, esetleg edzők stb), addig itt nem lesz változás, mert az elől-hátul doktorok egyet nagyon-nagyon, de nagyon megtanultak az iskola padban. Féltsd az állásod mindenkitől, keress sok pénzt amíg abban a pozícióban vagy, mert ki tudja meddig leszel ott, és a legfontosabb mindenkiben hibát keress, mert addig a te hibáiddal nem fog foglalkozni senki.
13. buby64
2017-05-04 12:08:37 Piros öves, Fanatikus tag
Én vén hülye azt hittem hogy a 90-es évek óta jog államban és demokráciában élünk!!!
Ki nyílik a bicska a zsebemben hogy egyes emberek , szervezetek mit megengednek maguknak .
Teljesen felesleges ezeknek nyílt levelet , petíciót stb. küldeni , már több esetben bizonyították hogy nagy ívben tojnak rá.
ÁLLÍTSUK MEG AZ mlsz-t !
12. kanap |Válasz erre: 11. s-thomasso
2017-05-04 11:44:53 Piros öves, Fanatikus tag
Ez is egy megoldás, de van hatékonyabb is. Országos összefogás az érintett klubok között, közös jogi fellépés a nyomorultak ellen. Médianyilvánosság, megyei napilap, majd országos portálok, esetleg országos sportmédia. Ott kellene a KLUBVEZETÉSNEK tárgyilagosan, higgadtan de bulldogmakacssággal, minden ilyen esetben a klub, a becsapott szurkolók, az igazságtalanul össze-vissza, koncepció nélkül büntetett játékosaink érdekeit képviselni. De a helyzet az, hogy be vannak szarva. Nem mernek szembeh*gyozni a széllel, tűrnek mint a birka. Esetleg valamiért a média sem szívesen erőlteti ezekben a dolgokban az igazság feszegetését. Vajon miért??? Simek Petit is sajnálom, Ő se lesz egyhamar vendég a királyi tévében...
2017-05-04 10:53:57 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Én azt se bánnám, ha összefognánk mi mint szurkolók (több foci csapat szurkolói) és kivonulnánk az MLSZ székház elé, jelzem mindezt kulturáltan! Ez nagyon fontos!!! Jelen problémákat csak akkor fogják meghallani, ha média-sajtó megjelenésig visszük el a dolgokat.
Szerintem rajtunk kívül vannak más foci klubbok, akik sérelmezik a játékvezetést, az igazságtalanul kiosztott pénzbüntetéseket, a nem egységesített szabályrendszert ilyen esetekre.

Kerekedjünk fel pár százan, mert eddig a pénz és a hatalom beszélt belőlük, de most megtapasztalhatják a nép erejét, azok erejét, akik fizetnek azért, hogy igazságos játékvezetést, ítéleteket lássanak és nem utolsó sorban magas színvonalú bíráskodást a mérkőzéseken. Amíg a bíráskodás ilyen és a szabályrendszer nem egységesített, addig nem kell beszélgetni család-barát fociról, mert a szurkoló ki fogja nyilvánítani gondolatát (fiataltól az idősig), mindaddig amíg ez nincsen helyre állítva.

A televíziós gól összefoglalókban pedig olyan meghívottakat szeretnénk látni, akik nem lefizetettek és ezáltal nem hülyeségeket beszélnek, ki meri mondani azt amit gondol korrekten, nem szemléltetve hovatartozását (lásd Simek Péter, ezúton is köszönöm neki őszinteségét, mert az volt a korrekt nyilatkozat).

Várom a pozitív reakciókat! Valamit lépni szükséges szurkolótársak, bármelyik klubbhoz is tartozz, mert ez nem maradhat szárazon!

Sportbaráti üdvözlettel,

T
10. holehil
2017-05-04 10:52:39 Fehér öves, Lelkes újonc
Irányított bajnokság... nemzet csapata... miről beszélünk még :(
9. duke
2017-05-04 10:33:20 Barna öves, Tag
Végülis járhattunk volna rosszabbul is. Amikor meghallottam, mit kiabálnak a Vasas szurkolók, rögtön az jutott eszembe, hogy ezért is minket fognak megbüntetni. Hogy az ellenőr majd "eltéveszti", hogy melyik szektorból jött ez a rigmus. Ehhez képest még egészen könnyen megúsztuk.
8. szaky
2017-05-04 10:04:47 Barna öves, Fanatikus tag
El kell küldeni a bmlsz-nek ezeket az infókat.....bár úgy se nagyon érdekli őket.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...