Katona Szidónia súlyos sérülést szenvedett

Szerző: objektív | 2019-01-23 12:50:00

Csütörtökön Isztambulban fontos Európa Kupa mérkőzésen a híres Galatasaray vendégeként lép pályára az Aluinvent DVTK. Cziczás László vezetőedzőt az utazás előtt arról faggattuk, milyen érzésekkel várja a nem mindennapi mérkőzést.

- A hétvégén a Csata otthonában megszerezte első győzelmét a csapat az új évben. Az előzmények ismeretében ez különösen nagy fegyverténynek számít. Minek köszönhető a siker?
- Úgy indultunk el erre a találkozóra, hogy tudtam, vért kell izzadni a lányoknak ahhoz, hogy meg tudják nyerni ezt a mérkőzést. A mérkőzést megelőző nap Katona Szidónia, aki egy nagyon fontos láncszeme volt a rotációnknak, súlyos térdsérülést szenvedett, úgyhogy ennek tudatában kellett nekivágni a mérkőzésnek. Ráadásul ez a mostani Csata korántsem azt a játékerőt képviseli, mint korábban. Eredetileg fiatal, magyar játékosokra építkeztek, ehhez képest jelenleg van négy külföldi játékosuk, közülük két amerikai, egy Európa-bajnok szerb, és egy Euroliga-tapasztalatokkal rendelkező montenegrói lány. Melléjük érkezett még nemrég egy fiatal magyar válogatott játékos Barnai Judit személyében, szóval komoly játékerőt képviselő Csatát sikerült egy aránylag jó játékkal legyőzni. Többek között az volt a kulcsa a sikernek, hogy voltak periódusok, amikor egészen kiválóan védekeztünk. Fontos győzelmet arattunk tehát szombaton, aminek azért is nagyon örültünk, mert így kiegyensúlyozott hangulatban tudtunk készülni a Galatasaray elleni kupameccsre. Persze nem tévesztjük szem elől a vasárnapi PEAC elleni bajnokinkat sem.

- Rövid időn belül másodszor sújta súlyos sérülés a csapatot. Šulčiūtėt Aija Putņina váltotta az év elején. Igazolta a vele szembeni várakozásaidat?
- Valóban, a lett légiós még egy hónapja sincs itt. Úgy veszem észre, folyamatosan fejlődik és bizakodom, hogy mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítményt fog nyújtani. Katona Szidónia pótlásán is rajta vagyunk, de szezon közben találni olyan magyar játékost, aki pótolni tudja őt, az nagyon nehéz feladat. Egyelőre a jelenlegi kerettel próbáljuk megoldani a kialakult szituációt. Nagyon vékony jégen táncolunk, de bízom benne, hogy a lányok alatt nem fog beszakadni a jég. Szidónia sérülése miatt gyengébb lett a rotációnk, hisz egy olyan játékos esett ki, aki képes volt 2-es és 3-as pozícióban is játszani. Ezért mezőnyposzton mindenkire több feladat hárul, elsősorban Szaffira és Veronikára (Szabó Fanni és Kányási Veronika - a szerk.).

Olvasd el a teljes cikket>>>

forrás, fotó: dvtk.eu

Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Hozzászólások
6. Attilatop41
2019-01-23 20:06:37
Majd ha felépül a vizilabda aréna, majd utána lesz pénz a sportcsarnokra is...
5. piros79
2019-01-23 19:46:45
A sportcsarnok parkettája meglehetősen csúszós. Ez Eglé sérülésében is szerepet játszott. Remélem ebben lesz előrelépés.
4. grosser |Válasz erre: 2. burritos
2019-01-23 18:16:39
Szerintem az achilles-sérülés az minimum 6 hónap, de én se vagyok orvos nem tudom.
Viszont, ha a te verziód a jó, akkor se vagyunk beljebb, mert szvsz élő szerződése van Ritának, őt csak kivásárolni tudnánk, ami felejtős, szerintem.
Bár Völgyi Peti évekig dolgozott Győrben, talán lobbizhatna az érdekünkben.
3. Csabi K |Válasz erre: 2. burritos
2019-01-23 17:55:25
Férfiaknál a legmagasabb szinten is lehet egy évvel számolni, nőknél gondolom ez hatványozott.
Az NBA -ben pont a héten tért vissza DeMarcus Cousins, akinek szinte napra pontosan tavaly ilyenkor szakadt el az achillese.
2. burritos
2019-01-23 15:55:03
Rasheed Rita?
Szeptemberben szenvedett Achilles ín szakadást. Annak a rehabja 3-4 hónap, de nem biztos, hogy jól tudom.
Ő kiváló pótlás lenne. Nincs már itt Svitek, előtte jól érezte magát Nálunk, én is szerettem a játékát. Posztja pedig az, ami Szidié!
1. grosser
2019-01-23 15:09:07
Komolyan mondom ez már tragikomédia ami velünk történik, Egle után Szidi, mintha el lennénk átkozva, pedig nem ezt érdemeljük!
Szidinek mielőbbi gyógyulást és várjuk vissza következő szezonra, ő is KELL a CSAPATBA!
Jó utat csajok, vigyázzatok magatokra, itthonról is ezerrel fogok/unk szurkolni Nektek!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...