Banner

Kányási Veronika: Egy nagyon harcos és motivált társaság jött össze

Szerző: Jáborcsik András | 2020-07-16 18:43:00

A korosztályos és 3x3-as válogatottságok után komoly mérföldkőhöz érkezett a DVTK tehetséges hátvédje, Kányási Veronika: meghívót kapott a Székely Norbert vezette felnőtt nemzeti csapatba. Ennek apropóján kérdeztük a Székesfehérváron edzőtáborozó 21 esztendős játékost, kitérve klubcsapatára, a tanulás és a sport közötti egyensúlyra, valamint felidéztük a 3x3-as sikereket is.

A hunbasket.hu interjújából idézünk:


A korosztályos és 3x3-as válogatottságok után meglépted a következő lépcsőfokot, meghívót kaptál a felnőttek közé – ehhez ezúton is gratulálunk! Számítottál rá, vagy meglepett Székely Norbert hívása?

Köszönöm szépen! Nagyon örültem neki, hogy Székely Norbert meghívott a válogatottba, óriási megtiszteltetés számomra. Meglepett, ám mindig is nagy célom volt, hogy a felnőttek között is bemutatkozhassak és azon vagyok, hogy minél jobban be tudjak illeszkedni a nemzeti csapatba.

Két hete dolgoztok együtt, milyenek az első benyomások?

Rendkívül pozitív minden téren. A lányok közül mindenkit ismertem korábbról, nagyon jó atmoszféra alakult ki. A stáb segítőkész, bármivel fordulhatunk hozzájuk. Mindenki nagyon várta már a közös munkát a hosszú kihagyás után, nagyon motiváltan álltunk neki a négyhetes edzőtábornak.



Szülővárosodból Ceglédre vezetett az utad, majd Diósgyőr következett, ahol a harmadik idényedet kezded. Elégedett vagy a miskolci körülményekkel?

Cegléden két nagyon szép évet töltöttem, ott kerültem be az NB1 körforgásába. Utána igazoltam Miskolcra, ahol a harmadik szezonom következik. A DVTK a város életének középpontjában áll, fantasztikus szurkolóink vannak, nagyon megszerettem ez idő alatt a várost, a klub rendkívül profi, minden adott, hogy jövőre is egy sikeres szezon elé nézzünk.

A következő szezonra jelentősen átalakul, fiatalodik a DVTK. Rajtad kívül Aho Nina, Kiss Angelika és Pusztai Petra is ott van a válogatott keretében, így van mire építkezni. Milyen szerepkörben számít rád Földi Attila mester?

Jövőre egy fiatalabb kerettel vágunk neki a bajnokságnak, de mellette lesznek rutinosabb játékosaink is, például Medgyessy Dóra személyében. Úgy gondolom, hogy egy nagyon harcos és motivált társaság jött össze. Egyénileg is természetesen szeretnék előrelépni, úgy gondolom, hogy a következő szezon egy jó lehetőséget teremt számomra ehhez.

Milyen szerepléssel lennél elégedett – mind egyéni, mind csapatszinten – jövőre?

A csapat célokat úgy gondolom, hogy akkor lehet meghatározni, ha látjuk az ellenfelek végleges keretét. Ettől függetlenül én nagyon bízom a csapatban, úgy gondolom, hogy képesek lehetünk meglepetést okozni bárki ellen. Egyénileg pedig úgy gondolom, hogy egy újabb lépcsőfok lehet a karrieremben, a játék számos elemében szeretnék fejlődni és minél több tapasztalatot szerezni.


Kattints ide és olvasd el a teljes interjút a hunbasket.hu-n >>>>>>


forrás: hunbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. burritos |Válasz erre: 3. Csabi K
2020-07-29 08:38:47 Zöld öves, Fanatikus tag
Sajnos játszani még én sem láttam.
A Kanizsai Vadmacskák korosztályos csapatában 33 pontot átlagolt, a másodosztályú bajnokságban 24 pontot, ha minden igaz, pedig még csak 2004-es születésű.
A Szekszárd másodosztályban szerepelt csapatával idén játszottak, a Szekszárd top játékosa a 29 pontot dobott Miklós Melinda volt, akit Dokics idén felhívott a nagyok közé. Baa 33 pontot dobott ugyanezen a meccsen, ami amúgy rangadó volt, a Szekszárd II. a 2. helyen, a Kanizsa a 3. helyen állt.
Miklós Melinda 2003-as születésű, Baa 2004-es, tehát még nála is fiatalabb.
Tuti, hogy érdemes lesz rá odafigyelni!
3. Csabi K |Válasz erre: 2. burritos
2020-07-28 22:17:50 Kék öves, Tag
Nem tudom, én még nem láttam játszani.
Neked mi a véleményed róla?
2. burritos
2020-07-28 08:25:51 Zöld öves, Fanatikus tag
A 15 éves Baa Dominikát Völgyi behívta az u18-as edzőtáborba. A nagykanizsai lányt én biztosan Miskolcra csábítanám, hogy itt mutatkozhasson be az élvonalban. Szerintetek is korszakos tehetség?
1. vebgy*
2020-07-17 00:52:22 Fekete öves, Veterán
Örülnénk, ha a szép új csarnokban pozitív meglepetések érnének minket...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...