Banner

Július 26-i fegyelmi határozatok

Szerző: objektív | 2016-07-26 17:15:00

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) július 26-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Tóth Bence (Mezőkövesd) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Diósgyőr – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és a játékvezetők szidalmazása) 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá a sportszervezet soron következő hazai NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésén a Diósgyőri Stadion X, Y és Z szektorainak lezárását rendeli el.

A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy - szerencsére - eddig példátlannak volt tekinthető a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg.

A FEB az Újpestet szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”) 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Honvéd – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik vezetőjének, valamint a játékvezetőnek a szidalmazása), tovább szurkolóinak rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”) 400.000,- Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.



Kulcsár Katalinnak nem ez volt az első, nagy visszhangot kiváltó döntése.

A Kanadában megrendezett 2015. évi női labdarúgó világbajnokságon ő vezette az Új-Zéland-Kína mérkőzést. Amint az a felvételen tisztán látható, a kínai játékos mellberúgta az új-zélandi játékost, Betsy Hassett-et, a magyar játékvezető azonban érthetetlen módon kezezésért büntetőt ítélt. Az ajándék büntetőnek köszönhetően a találkozó 2-2-re végződött, ezzel Új-Zéland búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől, hiszen a kínaiak a döntetlennel odaértek a második helyre a csoportban és bejutottak a kieséses szakaszba.


forrás: mlsz.hu és nemzetisport.hu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.