Banner

Interjú Daniloviccsal - dvtk.eu

Szerző: objektív | 2019-08-14 11:29:00

Győzelemmel mutatkozott be a DVTK kapujában a nyáron igazolt Branislav Danilović, aki egyúttal jubilált is a mérkőzésen. Az Újpest ellen viszont véleménye szerint nem érdemelt vereséget a csapat. (A Gólörömben megjelent interjú aktualizált változata.)

- Gratulálunk a 100. élvonalbeli mérkőzésedhez!
- Minden játékos azért edz napról-napra, hogy hétvégén játszani tudjon, örülök, hogy elértem ezt a kerek számot. Bízom benne, hogy még lesz sokkal több is.

- Míg egy mezőnyjátékos akár több poszton is bevethető, addig a kapus néhány kivételtől eltekintve (például Jorge Campos) csak a kapuba állhat be. A kapusok számára többet ér egy mérkőzés?
- Valóban, ráadásul kapust ritkán cserélnek taktikai okból az edzők, ha valaki a padról áll be, akkor már többnyire baj van. Azt pedig soha nem kívántam egyetlen csapattársamnak, hogy sérüljön meg vagy állítsák ki. De mi választottuk ezt a posztot annak minden szépségével és hátrányával együtt.

- Hogy történt ez a választás?
- Az már nagyon régen volt! Kisgyerekként az utcán fociztunk, amikor felmerült, ki álljon a kapuba. Elvállaltam, majd legközelebb és harmadszor is. Egyszer csak azt vettem észre, a helyemen vagyok, a kapuban érzem a legjobban magam. Amikor 6 évesen az FK Rad akadémiájára kerültem, akkor már tudtam, hogy kapus akarok lenni, és később sem játszottam egy percet sem a mezőnyben. Jó döntést hoztam a szüleimmel, mert akkoriban ez volt az egész ország egyik legjobb akadémiája, és az otthonomtól is csak tíz perc sétatávolságra esett. Igaz, ha a másik irányba indultam el, akkor a Czvena zvezda vagy Partizan Beograd stadionja sem volt sokkal messzebb.

- Később meghívtak a korosztályos válogatottakba is.
- Az U19-es válogatottal játszottam a 2007-es ausztriai Eb-n, és később az U21-es válogatott kapuját is őriztem 6 mérkőzésen. Azt hiszem, minden gyerek arról álmodik, hogy legalább egyszer magára húzza a címeres mezt.

- Miért hagytad mégis el az FK Rad csapatát?
- Szép éveket töltöttem el a kék-fehéreknél, indultunk az Európa Liga selejtezőjében is, ám úgy éreztem, még többet tudok elérni külföldön. Egy ambiciózus csapatot képzeltem el, egy élhető országban. Amikor a menedzserem hívott a Puskás Akadémia érdeklődéséről szóló hírrel, akkor igent mondtam. Magyarországot ismertem, és arról is hallottam, hogy hétről hétre fejlődik az itteni labdarúgás, sorra újulnak meg a stadionok, egyre jobb játékosokat igazolnak a klubok. Végül öt éven keresztül mondhattam magam a PAFC labdarúgójának, igaz ebből két évet kölcsönben töltöttem.

Olvasd el a teljes cikket>>>

forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2019-08-15 20:33:12 Piros öves, Őstag
A szombati Vidi elleni meccsre az autómban még van 2 hely. Miskolc-Fehérvár útvonalon. Akit érdekel, privátban jelezze.
Csak rendes szurkolókat várok :))))
2019-08-14 16:38:35 Barna öves, Őstag
Hogy mi a lényeg...'Isten tudja!
A képről hiányzik még..senkit meg nem sértve!
Hasani, Prosser...meg...hmmmmm!
A többi kukablues !
Itt a lényeg!
1. dvtk-3534*
2019-08-14 15:57:54 Fekete öves, Veterán
A lényeg.
"
- Rendszeresen látni az edzések után, hogy Andrusch József kapusedző ráadást tart neked.
- Amikor Diósgyőrbe igazoltam, megkérdeztem Józsit, hogy van-e lehetőség túlórára. Nagy örömömre igen mondott, és heti 2-3 alkalommal 20-25 percet rádobunk még az edzés végén. De ezen túl is imádok dolgozni, rendszerint elsőként érkezem az edzőközpontba, mert 50 percet mozgok a konditeremben. Néha erősítek is, de elsősorban a sérülések megelőzése miatt csinálom. Utána pedig a kapustársakkal a csapat előtt 15 perccel megyünk ki a pályára."

Szerintem ezektől a dolgoktól lesz valaki jobb és kiemelkedőbb...
Bár a többiek is átvennék a mentalitását.

Bukrántol és Antaltol meglátjátok jobb (lesz). És lehet ezt egyszer Emődi Zoli is elismeri. :D
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...