Banner

Hétfőtől Bódog Tamás a DVTK vezetőedzője

Szerző: objektív | 2017-03-09 12:17:00

Bódog Tamás válogatott labdarúgóból lett edző, aki eddigi pályafutása során világszerte ismert szakemberek mellett dolgozott Németországban és Dániában, de van már magyar bajnoki címe is.

Bódog Tamás Pécsett lett élvonalbeli labdarúgó, majd Magyar Kupát és bajnoki bronzérmet is nyert a piros-fekete klubbal. Ezt követően Németországba szerződött, ahol az Ulm csapatával a harmadosztályból egészen a Bundesligáig lépkedett előre. Egy rövid kitérő után Mainzban megismételte csapatával a bravúrt, élvonalba jutást ünnepelhetett. Karrierje során több sérülés is akadályozta a kiteljesedésben, de akaraterejét és küzdeni tudását jól mutatja, hogy Németországban így is 46 első-, és 109 másodosztályú bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Eközben 2000 és 2003 között öt alkalommal a magyar válogatott mezét is magára húzhatta.

Pályafutását a Mainz klub második csapatában zárta, ahol edzésben maradt, de egyre inkább az edzői stáb tagjaként számítottak rá, így André Schürrle egyik nevelőedzőjeként tekinthetünk rá. Az első csapatot ebben az időben egykori játékostársa, Jürgen Klopp -, aki jelenleg a Liverpool vezetőedzője - irányította.

A Videoton hívására tért haza 2009-ben, és Mezey György segítőjeként az első évben ezüst-, a másodikban aranyérmet nyert.

Ezt követően egykori ulmi edzője, a lipcsei sportigazgató Ralf Rangnick kérésére lett a RB Leipzig felemelkedésének aktív szereplője. A negyedik osztályban kezdte el a munkát Alexander Zorniger vezetőedző mellett, és nagy bravúrral - egymást követő két évben is feljebb lépve - egészen a másodosztályig jutottak.

A mostani idényben ismét Alexander Zorniger társaként dolgozott, a dán első osztályban a második helyen álló Brøndby csapatát hagyta el a DVTK hívására.

- Nagy megtiszteltetés, hogy én vehetem át a DVTK irányítását, köszönöm a bizalmat! - nyilatkozta Bódog Tamás, a DVTK új vezetőedzője. - Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy mind eredményességben, mind játékban számottevően előrelépjen a csapat. Mindenkitől elnézést kérek azért, hogy ígéretem ellenére egy, a Brøndby-nél tegnap este felmerült technikai probléma miatt mégsem tudtam ma reggel hazautazni, de hétfőn szívesen állok a sajtó képviselőinek rendelkezésére. Vasárnap még bajnoki mérkőzés vár rám a Brøndby-vel, de hétfőn már teljes erővel megkezdem a munkát Miskolcon.

A hétvégi Videoton elleni bajnoki mérkőzésen az előzetes terveknek megfelelően Vitelki Zoltán irányítja a DVTK együttesét.

Elolvasom a teljes cikket>>>

Forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

71. cz |Válasz erre: 70. walaki
2017-03-10 19:27:02 Lila öves, Tag
Ha,ha,ha,ha! Óriási!!!!
70. walaki |Válasz erre: 69. oroszati
2017-03-10 19:03:25 Piros öves, Őstag
Azt hallottam, hogy a paksi vereség után elég keményen felkérdezte Tállai Szivicset.
Én csodálkoznék, ha végigvinné a szezont, és nem azért mert profizmus van.
Rögtön a szemébe mondták, hogy Pintérrel ötödik volt a csapat!
Két meccs után nincsenek vele megelégedve, és a diósgyőri a legforróbb kispad?? hát nem...
69. oroszati |Válasz erre: 36. xDoNx
2017-03-10 16:03:35 Citromsárga öves, Tag
Érdekes a profizmus kapcsán szivicset idézni, mert amit ő csinált az aztán q..ra az volt.
2017-03-10 15:53:53 Lila öves, Fanatikus tag
Mit nyaljátok-faljátok egymást? Ok kösz de úgyis kiverünk titeket a gcbe a kupából.
67. usep |Válasz erre: 65. mzsmnb
2017-03-10 12:57:16 Barna öves, Fanatikus tag
Kosz, úgy legyen.
66. zorba* |Válasz erre: 65. mzsmnb
2017-03-10 12:32:08 Fekete öves, Veterán
Az NB1-ben a ti szurkolótáborotokra is nagy szükség lenne. :-)

Sajnos elvittétek az orrunk elől szerencsésen Doll urat, így nekünk maradt a kockázat a "sötét ló"-val. Ellenben valami nálatok "levetett", irányított állami szponzort küldhetnétek már hozzánk is. Csak, hogy tényleg igazi verseny legyen. Mert igazi fair verseny nélkül nem foci a foci!
65. mzsmnb
2017-03-10 12:23:45 Fehér öves, Lelkes újonc
Azt nem kívánom, hogy jussatok tovább a kupában, mert Fradi szurkoló vagyok. De azt igen, hogy maradjatok bent az NB1-ben, mert a ti szurkolótáborotokra is nagyon nagy szükség van. Szurkolók nélkül pedig nem foci a foci!
Ami Bódogot illeti, sötét ló. De egyszer már nektek is lehetne szerencsétek edzőválasztásban ... :-)
2017-03-10 09:41:09 Fekete öves, Őstag
Németeknél kb 3 hét az "alapozás", annyi idő lesz a Vidi meccs után is.
Nagyon bízok benne, hogy valamit fog kezdeni a kerettel, addig is Hajrá Diósgyőr! (sajnos egy picit hajrá vasas is....)
63. toki* |Válasz erre: 47. adamme
2017-03-10 09:15:20 Fekete öves, Veterán
Most olvastam én is, hogy sajnos nincs benne. Bár mondjuk mindent elmond a magyar up. szövetségi kapitányokról, hogy egyik korosztályba se hívták meg még soha Dárdai egyik fiát sem, pedig ott pallérozódnak a Herthába, sőt a nagyobbik azt hiszem a up. BL:-ben is játszott. De már azért sem hívják meg, a rossz indulatú szar csicskák. Ha azt mondanák - mert a nagyobbikról már szó volt, hogy a német korosztályos válogatottba fogják meghívni - utána ott kapkodnának, hogy húúú, miért nem minket választ stb., stb. Úr Isten, hogy ezek mikor fognak már eltűnni a futball környékéről is, nem tudom!!!
62. toki* |Válasz erre: 61. piros-feher-szerelem1910
2017-03-10 07:25:25 Fekete öves, Veterán
Szerintem semmi baj a kondival. Az 1 másik dolog, hogy mennyire tudják beosztani az erőt a 90 perc alatt. Na meg azt felejtsük el, hogy folyamatosan futnak az eredmény után.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...