Banner

Hajrá, Miskolc, gyerünk!

Szerző: dfcwolf | 2018-01-12 10:15:00

Nem minden nap látni ennyire minőségi és lelkesítő magyar jégkorongot. A magyar válogatott legjobb, legszebb, legizgalmasabb tétmeccsei jutottak eszünkbe a találkozóról - ezekkel a szavakkal méltatja a DVTK Jegesmedvék csapatának teljesítményt a jegkorongblog.hu szerője, D. Gromov.


A DVTK Jegesmedvék teljesítménye egyszerűen minden képzeletet felülmúl. Miután a csoportkörben behúztak négy találkozóból hármat, a negyed- és az elődöntőben is imponáló magabiztossággal, ellentmondást nem tűrően, két-két győzelemmel gázoltak át a Zsolnán és a Poprádon. Nyolc találkozóból megnyertek tehát hetet: extraligás ellenfelek bánták mindezt. Utána jött a döntő első felvonása, és az a HK Nitra, amely egyetlenként tudott eddig DVTK-t verni még augusztusban. Hát most nem tudott. A miskolciak 4-2-t csináltak zsúfolt ház előtt, szenzációs hangulatban, fantasztikus játékkal. A nívó megítélésünk szerint nemhogy az általunk jól ismert osztrák bázisú bajnokság átlagos színvonalára, hanem annak a tetejére emlékeztetett. Öröm volt nézni, ahogyan a Jegesmedvék játékosai rezzenéstelenül hozni tudták mindazt, amire ezen a szinten szükség van. A magyar hokisokra éppen úgy igaz volt ez, mint a légiósokra. A győztes nem véletlenül, nem érdemtelenül lett győztes, hanem úgy, hogy minden tekintetben megszolgálta a sikert. Ezen az estén a DVTK Jegesmedvék volt a jobb csapat, nem a Nitra, méghozzá vitán felül.

Nem minden nap látni ennyire minőségi és lelkesítő magyar jégkorongot. A magyar válogatott legjobb, legszebb, legizgalmasabb tétmeccsei jutottak eszünkbe a találkozóról. Joggal. A történetnek mindazonáltal nincs még vége. Ha a Visegrád Kupa első kiírása végén Magosi Bálint emelhetné a magasba a trófeát – ne szerénykedjünk, reális esély mutatkozik erre, a feladat az eddigiek alapján megoldható –, akkor végképp aranybetűkkel íródik be a történet az aranykönyvekbe. Már-már Szapporó és Krakkó mellé. Egy EBEL-elődöntő vagy talán -döntő sem érne többet.

Van valami, amit már az utolsó felvonás előtt leszögezhetünk. Különösképp, mert ez nem kiugrott eredmény. A DVTK Jegesmedvék a sorozatban begyűjtött három MOL Liga-bajnoki címükkel, az idei fölényes alapszakasz-győzelmükkel és Kontinentális Kupa-szereplésükkel is megmutatták, hogy tényleg vége a korszaknak, amikor egy központúnak tarthattuk a magyar jégkorongot. Ez a csapat nemcsak felzárkózott az évtizedes egyeduralkodó mellé, hanem kicsit meg is előzte azt. Ebben a pillanatban tehát Miskolc a fővárosunk. A nemes versengés innen folytatódik tovább. Aminek pedig együtt látjuk hasznát mindannyian. Az összes lehetséges fővárosban.


ELOLVASOM A TELJES ÍRÁST A JEGKORONGBLOG.HU-N >>>


Fotó: Szabó Krisztián (DVTK)

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
8. KáGábor*
2018-01-13 07:23:21 Fekete öves, Veterán
De jó ezt olvasni. Nem vagyok nagy jégkorong rajongó, de ez szívmelengető.

U.i.: Nem akarom a témát más irányba terelni, de ez kikívánkozik belőlem: Bárcsak egyszer a focicsapatról is így írnának!
7. abori |Válasz erre: 5. ropek
2018-01-12 22:18:12 Lila öves, Fanatikus tag
Isten,császár ötlet! Libabőrös lettem...
6. Szabó József* |Válasz erre: 5. ropek
2018-01-12 14:39:37 Fekete öves, Veterán
Előbbit kellene megütni! :)
5. ropek |Válasz erre: 4. abori
2018-01-12 14:30:04 Barna öves, Fanatikus tag
Az új stadionban, vagy a lovagi tornák terén. :)
4. abori |Válasz erre: 1. ropek
2018-01-12 13:57:56 Lila öves, Fanatikus tag
De meg néznék egy Macik-Volán winter classic-ot több ezer nézővel.
3. abori
2018-01-12 13:55:19 Lila öves, Fanatikus tag
Szívet melengető, tárgyilagos cikk. A szerző biztos vért izzadt, hiszen az oldal erősen Mac kötődésű, de azért szép volt.
2018-01-12 10:36:18 Fekete öves, Veterán
Végre valaki, aki szívből ír cikket a jégkorongról!
1. ropek
2018-01-12 10:34:44 Barna öves, Fanatikus tag
Vastaggal kiemelendő: Ez a csapat nemcsak felzárkózott az évtizedes egyeduralkodó mellé, hanem kicsit meg is előzte azt. Ebben a pillanatban tehát Miskolc a fővárosunk.
Szóval rohadtul Magyarországon játszik a legerősebb magyar csapat!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...