Banner

Hacsak nem robban a kispad

Szerző: dfcwolf | 2018-09-20 09:40:00

Az Arago-DVTK tanulmányi ösztöndíj program keddi megnyitóján részt vett Leisztinger Tamás, a DVTK tulajdonosa is, akit az esemény után kérdezett az Észak-Magyarország munkatársa. A "Hacsak nem robban a kispad" című interjúból idézünk:


Éppen nyolc éve, hogy megérkezett Diósgyőrbe. 2010 nyarán, őszén annyiból állt a DVTK, hogy volt egy felnőtt futballcsapat, amelyik kiesett az NB I-ből. Azóta sok sportág bejött, sok minden változott, gyakorlatilag egy nagy vállalkozás, cég lett a Diósgyőr. Hogyan lehetne értékelni az azóta eltelt folyamatot, ahonnan és ahová eljutott a DVTK?
Lehet fura lesz, amit mondok: rossz kedvű vagyok sokszor, de elégedett. Jelentősen javult az infrastruktúra, létrejött egy szervezet, amellyel elégedett vagyok. Az elért eredményekkel nyolcból másfél sportágban nem, mert a női kosárlabdával sem vagyok maradéktalanul elégedett. A legtöbb fájdalmat nekem, miként a szurkolóknak, a férfi foci okozza. Ebben teljesen egy platformon vagyunk.

Amióta ön Diósgyőrbe érkezett, szinte mindegyik évben volt legalább egy edzőváltás a futballcsapatnál. Miként lehetne ezt kiküszöbölni, hogy ne mindig ehhez kelljen nyúlni mint megoldás?
Azt mondtam az ügyvezetésnek, az idei egy olyan év lesz, hogy ha törik, ha szakad, nem fogom kirúgni az edzőt. Nem lépünk ilyet, végigcsináljuk vele. Ha ő alatta nem robban fel a kispad, és bírni fogja idegileg, akkor Fernando viszi végig a bajnokságot.

Azért a futball a kirakat, és a sikeresség fontos, lásd Jegesmedvék, akik most újabb szintet léptek.
A kirakatot úgy lehet lemérni, hogy hány ember megy ki egy ilyen, és egy olyan meccsre, mennyi szitkot kapunk ezért, vagy azért. A férfi futball e tekintetben nagyon az élen van, a homloktérben, mert a legtöbb érzelmet az váltja ki, ami ott történik. A szellemiség itt is, ott is más, azért, mert valami, valahol rossz, például a jégcsarnokban, az nem szivárog át máshová, mondjuk a sakkasztalhoz. De ez sajnos fordítva sincs meg, hogy az egyik helyről felszivárogna az akarat és a küzdés.


ELOLVASOM AZ EGÉSZET>>>


forrás: eszak.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

105. slózi
2018-09-24 15:11:43 Barna öves, Őstag
Aki mindenben politikát akar látni, az mindenben politikát fog látni.
104. achilleus68
2018-09-24 15:03:34 Piros öves, Őstag
Azért érdekes Leisztinger nyilatkozata. Csalódott a futballcsapatban,miközben semmi elvárása nincs ezzel kapcsolatban, sőt áldozni sem akar rá. Most akkor ez hogy is van? Ha nem produkál az edző, akkor sem rúgjuk ki,azaz konzerváljuk a szart. Megértem,sőt jogos is,hogy ne váltogassuk ész nélkül az edzőket, legyen valami koncepció. De ha ő nem akar eredményt,akkor feleslegesen bántjuk Sánthát és a pereputtyot,mert csak azt csinálják,amit mondanak nekik. Az alapelvárás szerintem csak annyi,hogy ne essünk ki,erre volt jó Polgár és Márkvárt leigazolása. Bódogot is azért rúgta ki,mert ő el akart érni valamit, Leisztingernek viszont ez nem tetszett,holott ígértek fűt-fát. Arra volt csak szükség,hogy ne essünk ki. Nyáron is lett volna pár lehetőség néhány épkézláb játékost idehozni, de senkit nem érdekelt a szurkolókon kívül.
103. gazember* |Válasz erre: 99. totalrecar
2018-09-24 08:15:02 Fekete öves, Veterán
:).....ez nálam a hónap hozzászólása....:) Teszel egy totál szélsőséges politikai állásfoglalást, majd azt írod, hogy ugyanmár gyerekek, hát ne bántsuk már egymást a büdös politika miatt....HÁT PONT AZ ILYEN HOZZÁSZÓLÁSOK MIATT "bántjuk egymást ÖREG!...
102. Thurzó |Válasz erre: 99. totalrecar
2018-09-24 07:27:57 Barna öves, Tag
Amikor NBII-ben vegetáltunk,akkor átadtuk a helyünket egy feltörekvő mszp-s csapatnak?Akkor hol voltál?
101. slózi |Válasz erre: 99. totalrecar
2018-09-22 12:24:48 Barna öves, Őstag
Ez gyermeteg gondolkodásra valló MESE-MESE-MESKETE. Azt mondom: még jó is lenne ha így lenne, de NINCS IGY. Ez a mi mai Világunk sokkal összetettebb és bonyolultabb annál, mintsem hogy ilyen "vadregényesen benedek eleki, andersen-i, pósa lajos bácsi-i" gondolatokkal jellemezhetően "működne".
100. scs001 |Válasz erre: 99. totalrecar
2018-09-22 09:46:24 Piros öves, Őstag
Ez szerintem nettó baromság, a honvéd hogyan lehetett akkor bajnok,sőt kiesett már a felcsút és a kövesd is, mégsem végeztek ki senkit miatta!!! A legkönnyebb erre hivatkozni mindig! Beleszaró tulaj (pedig zsíros földbérleteket kapott cserébe a szerepvállalásáért...) totálisan hozzá nem értő igazgatók és alkalmazottak, fogalmatlan edzők ( tisztelet a kivételnek!) és nem kellően motivált és képzett futballisták miatt tartunk itt, nem a politika miatt, szerintem...
99. totalrecar |Válasz erre: 94. betyarok
2018-09-22 08:33:44 Piros öves, Őstag
Miért nem lehet őszintén lenyilatkozni, hogy a cél az NB2 mert nem akar beleszolni az állami csapatok házi bajnokságába, statiszta csapatokból is sok van, önszántamból átadom a helyem valamelyik feltörekvő Fidesz csapatnak, csak nehogy bántsa OV a többi vállalkozásomat.... KB ennyi az igazság. Ugyanmár gyerekek, nehogy egymással veszekedjűnk már a mocskos politika miatt!
98. vebgy* |Válasz erre: 89. fules1
2018-09-22 00:18:45 Fekete öves, Veterán
Mi meg ezért utálunk MINDENKIT, akinek a célja a vegetálás... (csesszétek meg Diósgyőrben vagyunk !!)
97. vectra |Válasz erre: 96. szaky
2018-09-21 16:30:13 Lila öves, Tag
Azt sem tudom,hogy ki az az Oli! csak furcsa volt hogy baxtatja pedig már nincs is ott.Így lehet hangulatot kelteni valaki ellen.
Ha ilyen kritikus vagy,kérjél feladatot a jobbítás érdekében.
96. szaky |Válasz erre: 95. vectra
2018-09-21 13:30:44 Barna öves, Fanatikus tag
Mondjuk Oli nem azért van ott ahol, mert ő a legképzettebb, és a legrátermettebb, de ez sok mindenkiről elmondható a klubnál.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...