Banner

Görögök Miskolcon - folytatódik a "Nyitva van a pálya" beszélgetéssorozat

Szerző: Jáborcsik András | 2017-10-31 22:02:00

Harmadik állomásához érkezik a Nyitva van a pálya - Történetek a DVTK legendás évtizedeiből címet viselő beszélgetéssorozat, mely az amigeleken.hu, a Herman Ottó Múzeum és az Észak-Keleti Átjáró Egyesület szervezésében valósul meg.

A beszélgetéssorozat helyszínéül a Herman Ottó Múzeum Papszer utcai épületében található csodálatos kiállítóterem, a Szemere Szalon szolgál. Aki belépőjegyet vált a beszélgetésre, a szomszédos teremben megtekintheti a Volt egyszer egy stadion kiállítást is, mely a lebontott stadionunknak állít méltó emléket.


A sorozat nyitó beszélgetésén, szeptember első csütörtökén a DVTK Aranycsapatának két tagja, Salamon József és Tatár György volt a vendégünk, a második alkalommal pedig a hatvanas-hetvenes évek meghatározó labdarúgói, Kovács István, Kovács Pál, Sikora Ferenc és Vass László pályafutására tekintettünk vissza.

November 2-án 17 órakor ismét benépesül a Szemere Szalon, az érdeklődő szurkolók ezúttal egykori kíváló labdarúgóinkkal, Teodoru Borisszal, valamint Oláh Ferivel találkozhatnak. Elfogadta meghívásunkat. és a "Görögök Miskolcon" című beszélgetés részese lesz görög származású labdarúgónk édesapja, Teodoru Szotirisz is. A fiatalabbik Teodoru, Vaszilisz halaszthatatlan munkahelyi elfoglaltságok miatt sajnos nem tud eljönni a beszélgetésre.


Az este folyamán megtudhatjuk, hogyan menekült 1948-ban Magyarországra 13 évesen az ifjú Szotirisz és három testvére a görög polgárháború idején, hogyan talált új hazára nálunk, miként teltek ifjú kori évei, amikor Budapesten tanult szakmát, majd részt vett a görög falu, Beloiannisz felépítésén. Arról is hallhatunk majd tőle, mi módon követte leendő feleségét Miskolcra, aki már egy évvel Szotirisz előtt városunkba érkezett.

A labdarúgókkal természetesen pályafutásuk legérdekesebb eseményeiről, mérkőzéseiről is beszélünk majd, de választ kapunk arra a kérdésre is, hogy az 1957-ben született Borisz, illetve a 62-ben született Vaszilisz miért csak 1982-ben kapta meg a magyar állampolgárságot. Az este témája lesz többek között az is, milyen kapcsolatot ápolt a fiatal Oláh Feri a Torontáli utca környéki görög kolóniával, hogyan vélekedtek egymás játékáról a testvérek és hogy kinek köszönheti a fiatalabbik Teodoru az első olimpiai válogatott meccsén elszenvedett bokaszalag szakadást. Borisz elmeséli majd a közönségnek, 17 és fél évesen miért maradt el a győri bemutatkozása az NB I-ben, holott már be is melegített a csapattal a mérkőzés előtt. Természetesen, megkérdezzük azt is Borisztól, miért nem igazoltak öccsével Jugoszláviába, illetve Görögországba, jóllehet, több csapat is invitálta őket.


Szeretettel várunk minden érdeklődőt a november 2-án, 17 órakor kezdődő beszélgetésen! A rendezvényre a belépőjegy ára felnőttek számára 600 Ft, diákok és nyugdíjasok részére pedig 300 Ft.

A Szemere Szalon korlátozott befogadóképessége miatt arra kérjük szurkolótársainkat, hogy a dvtkmuzeum@gmail.com e-mail címre eljuttatott üzenetükben vagy a 346-875-ös telefonszám hívásával jelezzék részvételi szándékukat!


Ide kattintva elolvashatod az első beszélgetésről készült "Nyitva volt a pálya" című összefoglalót >>>>>>>


Elolvasom a második beszélgetés "Sziporkázó örökifjak a Herman Ottó Múzeumban" című összefoglalóját >>>>>



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
7. vebgy*
2017-11-02 21:27:45 Fekete öves, Veterán
Hát nagyon jól sikerült, örülök, hogy végre nem dolgoztam és eljutottam a múzeumi beszélgetések egyik állomására. Sok általam is élőben látott legendás esemény - meccs elevenedett meg újra...
6. vebgy* |Válasz erre: 4. betyarok
2017-10-28 23:50:42 Fekete öves, Veterán
Bár úgy lenne, hogy sokakat érdekeljen , mert gólrekordokat dönt meg Diósgyőrben...;-)
5. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 3. borsodi73
2017-10-28 08:52:06 Fekete öves, Veterán
Csakúgy, mint az októberi beszélgetést az "Öregekkel", rögzítjük és megtekinthető lesz az oldalon.
4. betyarok
2017-10-27 08:03:53 Fekete öves, Őstag
Ioannidisz ott lösz? Ki tudja, 30 év múlva kiváncsi lösz-e rá valaki?
2017-10-26 21:59:22 Piros öves, Fanatikus tag
András! Sok száz embert érdekelne élőben is ez a kötetlen beszelgetés a mi legendáinkkal.Nincs rá valamilyen lehetőség,hogy akár élőben,akár később felvételről a honlapon meg lehessen nézni? Nagy örömet szereznétek vele minden szurkolónak! Köszönettel:Laci Tatabányáról
2. walaki |Válasz erre: 1. holehil
2017-10-26 18:22:35 Piros öves, Őstag
Köszönjük!
1. holehil
2017-10-24 12:43:45 Fehér öves, Lelkes újonc
Alig várom... :) csudajó ez a beszélgetés-sorozat, de jó is lenne, ha folytatódna :) igény van rá :) Gratulálok Jáborcsik Andris :)
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...