Banner

Földi Attila: Nem kell, hogy nyomás legyen a csapatunkon

Szerző: Jáborcsik András | 2021-01-14 20:26:00

Kedden kezdetét veszi az Európa Kupa csoportköre. A wbsket.hu a következő napokban egy cikksorozattal készül a rajtra, melyben megismerhetjük a magyar csapatok vezetőedzőinek várakozásait. A járványhelyzet miatt speciális az Európa Kupa idei lebonyolítása, mivel a csoportkörben négy nap alatt három mérkőzést vívnak a résztvevők. Az első két helyezett továbbjut a rájátszásba, ahol márciusban szintén buborékos rendszerben és Euroliga csapatok nélkül folytatódik a küzdelem.

A felvezető sorozat első részében az Aluinvent DVTK vezetőedzőjét Földi Attilát kérték meg, hogy foglalja össze gondolatait a kupával kapcsolatban.

“Elsősorban azt szeretném, ha ezeken a mérkőzéseken tudnánk fejlődni, pár dologban előre lépni és felszabadultan játszani. Komolyabb csapatokkal tempóban és összességében kosárlabdázásban felvenni a kesztyűt, minél jobb mérkőzéseket vívni. Nem kell, hogy nyomás legyen a csapatunkon. Egyedül annyi, hogy itt nem csak Miskolcot képviseljük, hanem egész Magyarországot. Ehhez méltónak kell lenni. Annak tekintetében pedig főleg – és ezt szeretném kihangsúlyozni -, hogy a magyar kosárlabdát legjobban mi képviseljük azzal, hogy szerintem sem az Euroligában, sem az Európa Kupában nincs még egy klub, amelyik két légióssal vág bele a küzdelmekbe. Meg kell próbálni bebizonyítani, hogy így is lehet helytállni, fel lehet venni a kesztyűt.

Az ellenfeleket nézve a nevek alapján a Ramla tűnik a legerősebb riválisnak. Csak olyan légiósuk van, akik WNBA-s tapasztalattal rendelkeznek és ott sem mellékszereplők. A törököknél is komoly játékosállomány látható. A svéd csapat sem lebecsülendő, de talán ő velük tudunk a legjobban partiban lenni. Azt nem tudom kijelenti, hogy őket biztosan meg tudjuk verni, de jó mérkőzést játszhatunk. A másik két csapatnak is megpróbáljuk megnehezíteni a dolgát. Összességében az idei évben a prioritásunk, hogy ebben a felállásban megpróbáljunk a magyar bajnokságban bejutni a legjobb négy közé, ami nem lesz egy könnyű feladat. Ezt az Európa Kupa szereplést nem feladva természetesen, de valamilyen szinten arra kell felhasználnunk, hogy felkészüljünk az alapszakasz befutójára.

Speciális az idei Európa Kupa szezonban, hogy négy nap alatt három mérkőzést játszunk. Bár a bajnokságot nézve Pécsett 10, míg a Vasas és a TF ellen 9-9 játékos lépett pályára, de a rotációnk összességében hét-nyolc játékosra szűkölt az elmúlt időszakban. Azért is speciális ez a lebonyolítás, mert muszáj lesz mindenkinek kivennie a részét. Nem engedhetjük meg magunknak, mint az elmúlt mérkőzéseken, hogy például Medgyessy Dóra vagy Keyona Hayes 35 perc felett játszanak. Annak ellenére, hogy egy nehezebb sorozatról beszélünk, mégis itt lesz több lehetősége több játékosnak, mert akkor tudjuk felvenni a versenyt, ha többen kiveszik a részüket. Ezen kívül a mérkőzésekre való felkészülés is speciális, mert kevés idő lesz közöttük. Célratörően kell készülni egy-egy olyan elemmel, amivel meg tudjuk nehezíteni ellenfeleink életét.

Az Európa Kupáról, de az egész szezonunkról elmondható, hogy nagyon sokat tudnak fejlődni a fiatalok. A hab a tornán, hogy a nemzetközi szinten is megmutathatják magukat. Benne vannak a köztudatban, de azt nem szokták figyelembe venni velük kapcsolatban, hogy a szerepük nem olyan, mint korábban. Gondolok Kiss Angelikára, Pusztai Petrára, Aho Ninára, Kányási Veronikára, akik évek óta szem előtt vannak, de most kapnak olyan vezérszerepet, amit eddig nem feltétlenül kaptak. Ehhez a szerephez kell felnőni és ezt most nemzetközi szinten is megtehetik, ami hasznos tapasztalat lesz számukra. Remélem, hogy minél jobban helyt tudnak állni, azzal, hogy most még akkora nyomás sincs rajtuk. Azt várom, hogy felszabadultak és bátrak legyenek.”


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...